Zápis do MŠ - Praha 4

50
13.2.13 13:56

Zápis do MŠ Praha 4

Ahoj všichni, nevíte, jak je to se zápisem do MŠ na Praze 4? Může se dát více přihlášek a je nějaká šance, když je syn narozen v září? Případně jaká mají kritéria. I za doporučení školky nejlépe v Podolí budu ráda. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1126
13.2.13 16:06

Ja jsem z Prahy 4 a loni jsme to zkouseli, dceri byli 3 ale az v unoru, takze to nemelo smysli, ale pry za opakovanou prihlasku davaji priste bod navic. Co by clovek neudelal, aby zvysil sance :lol: Rikali mi tam, ze deti narozene do prosince sanci maji, takze zari je sance celkem velka. Loni se mohlo dat vic prihlasek, ale pry se pak sejdou reditelky a umistuji deti co jinde nevzali, a ze vic prihlasek jim to komplikuje. No nevim, ja dam 2-3. Jinak kriteria meli ten vek, bydliste v Praze 4 a snad body navic byli za sourozence co uz do skolky chodi. Jestli se vracis do prace je nezajimalo, pry to na Praze 4 neresi. Snad se to letos nezmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
13.2.13 16:08

Jo a ja jsem taky z Podoli, budu zkouset asi Tocitou, Hudeckovu a Kaplickou, ale jen proto, ze je mam blizko, reference na ne nemam, tak jestli nekdo napise vic, budu rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
14.2.13 13:14

Zdravím podolské maminky :mavam:
My máme dítka v MŠ Na zvoničce. Šance na přijetí dětí je ovlivněna tím, kolik míst se uvolní odchodem dětí do školy. Před dvěma lety, když nastupoval starší syn, brali děti, kterým byly tři roky do konce prosince daného roku. Loni otvírali jen jednu třídu a přihlášku vydávali jen dětem narozeným do konce srpna.
Víc přihlášek jsme nikdy nezkoušeli, tak to nevím. Loni bylo podmínkou k přijetí trvalé bydliště na Praze 4 a kritériem pak už jen věk dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
15.2.13 15:36

@luon To je pravda, me loni rikali v te jedne skolce, ze jim odchazi hodne deti do skoly a ze berou rekordni pocet deti, takze i ty prosincove maj velkou sanci. Jsem zvedava co bude letos. MS Na zvonicce neznam, my jsme sice Podoli, ale na kopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.2.13 21:30

Díky za příspěvky, jsem na to zvědavá. Určitě to zkusím. My jsme kousek od televize, tak bych chtěla něco blízko, ale budu ráda za místo kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
8.1.14 12:08

obnovení tématu

Ahoj! chtěla bych obnovit téma… pomalu se blíží termíny zápisu na školní rok 2014/2015 což se nás už taky týká… ale zajímalo by mne zda je tu někdo se zkušenostma se školnou Praha 4 Hodkovičky/Braník/Lhotka nejlépe okolí Novodvorské Ulice… může se podávat víc přihlášek? nebo je lepší jen 1? a co všechno musí děti umět když jdou do školky??

děkuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
8.1.14 12:42

Sice to už není aktuální, ale ten bod za opakovanou přihlášku se prý týká jen dětí, které byly při tom prvním zápise starší tří let…

Přihlášek je možno podlat víc, ale prý si to ředitelky mezi sebou ty info předávají - což je víceméně logické :lol:

Při tom zápise se to u nás moc nezkoumalo, ale při nástupu je asi nutný zvládat hlavně čůrání, kakání, najíst se sám a napít, alespoň částečně se oblíct.

Jsme jinak Praha 10, teď mu byly 3 a loni úplně bez šance a já se jen třesu, aby to vyšlo letos :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.3.14 16:44

Obnovuji téma: ahoj, mám na Vás prosbu, chci dítko přihlásit do MŠ Alšovy Sady, máte někdo nějaké zkušenosti? Ještě mám přihlášku do MŠ Němčická nebo Kukučínova, ale na Kukučínovou jsem slyšela docela né moc dobré reference. Máte někdo něco na tyto školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
10.3.14 16:56

@flos : taky se hlasime do ms Němčicka. A dala byla jsi na zápisu ve všech skolkach? Me se vizuálně Alšovy sady líbí, hlavně ten bazén na zahradě, ale Nemcickou máme blíž. Do Nemcicke jsem chodila i já jako dítě. Maji tam super třídy rozdělené podle věku a i super aktivity a výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.3.14 17:00

No právě váhám, Alšovy sady se mi taky moc líbí vzhledově a jak píšeš u Němčické mě zaujaly ty aktivity… vzala jsem si přihlášky ze všech 3, tak váhám, kterou upřednostním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
10.3.14 17:06

@flos : my máme jen do Nemcicke. I když nedávam moc naději, ze nás vezmou, mala je srpnova, ale třeba se místo uvolní během roku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.3.14 17:09

Dcerce budou 4 roky takže máme asi o něco větší šanci… máme nejblíž Kukučínovu, ale tam jí asi nedám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
10.3.14 17:14

@flos : no jestli jsem dobře pochopila ředitelku, tak pokud budou v jiné školce volna místa, tak to nabízejí těm dětem co se na ne nedostalo, tak uvidíme. O ty Kukucinove ( nebo Kucinove? ) jsem právě od ředitelky slyšela poprvé, ani nevím, kde se nachází. No pokud se ted nedostaneme, tak se budeme hlásit další rok a jako 4leta bude mít větší šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.3.14 17:20

@myskalucka a o tý Němčický víš něco víc? Jestli jsou rodiče s touto školkou spokojený? Kukučínova je dole u Thomayerovy nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin