Zápis do MŠ - Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
783
30.3.16 10:46

@myskalucka @luphen koukám, že se bavíte o tom, že dítě vezmou podle místa bydliště, je tedy pravda, že když na webu P4 píšou přihlašte dítě jen do jedné školky, tak je reálná šance, že se dostane do té nejbližší? Jsou nějak změněná kritéria? Manžel chce dát jen jednu přihlášku, já se bojím, protože nevím, jestli by nám zajistili teda místo jinde (když chtějí, abychom se hlásili jen na jednu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 10:54
@kittysha píše:
@myskalucka @luphen koukám, že se bavíte o tom, že dítě vezmou podle místa bydliště, je tedy pravda, že když na webu P4 píšou přihlašte dítě jen do jedné školky, tak je reálná šance, že se dostane do té nejbližší? Jsou nějak změněná kritéria? Manžel chce dát jen jednu přihlášku, já se bojím, protože nevím, jestli by nám zajistili teda místo jinde (když chtějí, abychom se hlásili jen na jednu)…

vůbec… bere se dle bodového systému a dokládá se trvalý pobyt na Praze 4 jako celek..takže kamkoli v rámci Prahy 4 jsou stejné šance.. je tam nějaký bod za trvalý pobyt na P4 dítěte, další za alespon jeden z rodičů taky trvalý pobyt na P4 a pak už je určující jen věk dítěte…případně rozhodnutí ředitelky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 11:31
@kittysha píše:

Jak jsem psala, letos jdu se synem do 2 školek a loni jsem byla s dcerou taky ve 2. Jinak můžeš dát přihlášku kamkoli na Prahu 4, my tu spíš řešíme podle bydliště kvůli tomu, že je to nejblíž, ale když splnis body, tak ti dítě vezmou kdekoli po P4.Klidně děj do víc, koukala jsem jak letos vypadá přihláška do naší školky a zase je tam kolonka preference školek ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 11:37

@kittysha : jinak koukam, že cekas miminko, nechci radit, ale radši bych se skolkou rok počkala, dcera začala loni chodit do školky a začalo to hned v říjnu a až teď do března byla skoro pořád nemocná a syn to vždy chytil od ní :-(, jsem ráda, že dcera sla do školky o rok později, protože jestli tohle vše měl mít syn o rok mladší, tak fakt chudák :-(, ale to jen naokraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
30.3.16 11:51

@myskalucka No tohle taky řeším. Spíš i proto, jestli mi ve školce když mě uvidí jako těhuli rovnou neřeknou, že nás nevezmou. Těch nemocí se samozřejmě bojím, dcera bývá nemocná na podzim pořád, bere teď léky na imunitu, ale na druhou stranu ona školku už strašně potřebuje, se mnou doma se nudí. Takže paradox - dítě chci dát do školky i když tuším a slyším odevšad, že pak bude spíš víc doma než tam. Možná i proto dáme možná jen tu jednu přihlášku a uvidíme, jaký bude osud. Ale takhle to přece musí dělat všechny maminy, doufat, že dítě nebude tak často nemocné - přece hodně má děti přesně po 2-3 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783

@myskalucka No tohle taky řeším. Spíš i proto, jestli mi ve školce když mě uvidí jako těhuli rovnou neřeknou, že nás nevezmou. Těch nemocí se samozřejmě bojím, dcera bývá nemocná na podzim pořád, bere teď léky na imunitu, ale na druhou stranu ona školku už strašně potřebuje, se mnou doma se nudí. Takže paradox - dítě chci dát do školky i když tuším a slyším odevšad, že pak bude spíš víc doma než tam. Možná i proto dáme možná jen tu jednu přihlášku a uvidíme, jaký bude osud. Ale takhle to přece musí dělat všechny maminy, doufat, že dítě nebude tak často nemocné - přece hodně má děti přesně po 2-3 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 12:09

@kittysha : je to jen na tobě, ale pokud má sníženou imunitu, tak bude víc doma než ve školce a chytí to bohužel i to miminko, jestli máš pocit že do školky chodí jen zdravé děti, tak to je velký omyl. A jak to maminky dělají? Většinou jsou starší do školky třeba ve 4 letech, když dítě do školky nemusí, tak proč ho tam dávat, já taky hlásila dceru ve 3 letech, to ní nevzali a i dr byla ráda, že je doma a měla pravdu. Ono i pitome pláně neštovice u miminka nejsou med :-(. A to že potřebuje školku je klišé maminek co chtějí mít trošku klid ( i já byla taková ), nakonec jsem byla ráda, že vstával s dcerou do školky až teď a ještě rok jsme si mohli přispět, dělat co jsme chtěli. Ale každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 12:31

@kittysha já bych jí tam přihlásila :) nemusí tam chodit každý den a na celý den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
30.3.16 12:50

@myskalucka @luphen díky za názory. Uvidím, jak se budou tvářit ve školce a až půjdem pro papíry k doktorce, zeptám se jí na názor. Trochu se obávám toho, že když budu chtít, aby chodila do školky jen třeba 3× týdně nebo jen do oběda, tak budou upřednostňovat děti na celodenní chození, ale v tom vůbec nemám zkušenost. Asi pokud člověk platí měsíčně, tak je to asi jedno a rozhodnutí na rodičích.
Samozřejmě si teď nedokážu vůbec představit ani jeden scénář - rozhodně to bude mazec v obou případech, protože v Pze nemáme rodinu ani jiné hlídání. Zase se říká, že dítě si ve školce má získat nějakou imunitu těma nemocema, nemůže být v izolaci.. a současně i obava, že jí doma nepostyknu socializaci.. no mimino může kdeco chytnout i v děských centrech/koutcích, stejně jako teď dcera..
Takže obě možnosti jsou vlastně podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
30.3.16 13:42

Já teď dávám dvouletaka na jedno dopoledne týdně do soukromé, aby si trošku zvykal na kolektiv… A uvidím, jak vyjde skolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 14:50

@kittysha : klidně může jen na dopoledne. Oficielně bude přijata k celodenní docházce, ale není problém chodit po obědě, dcera chodí kromě pondělí ( to má odpoledne kroužek ) po obědě. Jo a čerstvá zkušenost : v jedné školce po mě chtěli RL, op moje i syna a v druhé si zapsali jen jméno, datum narození a ulici kde bydlíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.3.16 23:41

Je sice už pozdě se ptát, ale třeba mi ještě někdo odpoví :-). Syn bude mít tři roky až v listopadu. Mám dávat přihlášky nebo je to bez šance? A kolik se jich příp. může dát? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
31.3.16 06:54
@Jullca píše:
Je sice už pozdě se ptát, ale třeba mi ještě někdo odpoví :-). Syn bude mít tři roky až v listopadu. Mám dávat přihlášky nebo je to bez šance? A kolik se jich příp. může dát? Děkuji.

zkusit to můžete… přednost budou mít děti dřív narozené, ale když pak bude někde místo tak vás vezmou i takhle později :)

mě se původně starší dcera minulý šk. rok nedostala (je srpnová), nedostala se ani v Jitřní ani v Jílovské (všude byla asi 20. pod čarou) ale na konci prázdnin jsem si školky obvolávala jesli někde přece jen nevzniklo místo…a měla jsem štěstí že v té Jitřní kam jsme chtěli dát přednostně místo bylo..jen ředitelka to místo musela nejdřív nabídnout všem dětem co byly před dcerou ale všichni to odmítli :mrgreen: takže se dostala takhle na poslední chvíli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
31.3.16 06:55
@myskalucka píše:
@kittysha : klidně může jen na dopoledne. Oficielně bude přijata k celodenní docházce, ale není problém chodit po obědě, dcera chodí kromě pondělí ( to má odpoledne kroužek ) po obědě. Jo a čerstvá zkušenost : v jedné školce po mě chtěli RL, op moje i syna a v druhé si zapsali jen jméno, datum narození a ulici kde bydlíme.

ono si to chce asi prostudovat stránky školek kam chce jít člověk na zápis :think: v Jitřní to vyloženě nechtěla, jen si zapsala jméno a vydala přihlášku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin