Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V dětském centru jsem zaslechla, ze Němčicka je rozhodne lepší jak Jilovska a ze v Nemcicke jsou rodiče spokojeni právě s tím, jak je školka vedena, ze v Jilovke je to takové „komunistické“, ale osobne žádného rodiče neznám, kdo tam ma dítě.
Z vlastni zkusenosti mohu jen nedoporucit MS Hudeckova, pod vedenim p. Michalcova a konkretne zlutou a zelenou tridu pod zastitou pi. Maria Sevcova, coz je pani duchodoveho veku, hrubsiho zrna, stare skoly, ale v tom nejhorsim slova smyslu, povysena a arogantni a pi. Klesnilova Katerina, necitliva vuci detem, neempaticka, stale si stezuje, ze se nikomu nemuze poradne venovat, na nikoho a na nic nema cas, je roztekana a nervozni, s ditetem se pri odchodu nerozlouci, neodpovi na jeho pozdrav, casto je vysoupne ze tridy jako pytel brambor.Mam tam sve deti a vzhledem spatne zkusenosti uvazuji o prestupu jinam. Nevim jaka je situace dole v tridach, ale slysela jsem od maminek, ze vyborna je modra trida, ale muzete si vybrat? Tady se nemuzete obratit s zadnou radou, nedokazi se vyjadrit a poradit, skoda, ze v dnesni dobe jeste existuje takovy,,kabinet,,.
Ahoj holky, máte prosím některá z vás dítě v MŠ Alšovy sady? chtěla bych tam od září dát naši Klaudii, trvalý pobyt na Praze 4 máme, malá bude mít 13.7.2015 tři roky.. myslíte že je šance aby nás vzali? jsou tam vaše děti spokojené? zatím teda nevím kdy budou zápisy, protože na stránkách mají pořád jen ty z předchozího roku.. díky za jakékoliv info
![]()
@aakaficko : známá tam ma dítě a je spokojena, loni se dostali děti narozené do 31.8.11, ale brali 50 děti, letos to pry bude max 1 trida. Budu držet palecky, my se budeme zase hlásit do Nemcicke, tak snad to letos už vyjde, mala bude mít už 4 roky. Prý není špatná i Kukucinova.
@myskalucka děkuju za info, takže jen jedna třída?? takže tak max 20 dětí??
Alšovy sady máme asi 3 min chůze od domu, takže bych nejraděj tam.. ale s jednou třídou to moc dobře nevidím..
4 roky? tak to by mělo vyjít stoprocentně ne??
![]()
@myskalucka díky za info, oni na stránkách mají pořád zápis z minulýho roku.. tak to máme ještě docela čas ![]()
@aakaficko : v Nemcicke už to maji psané a je to shodné pro všechny školky na Praze 4. Doufám, ze letos už ji vezmou.
@myskalucka budeme si držet palečky ale u nás to teda moc dobře nevidím.. proč raděj letos neberou 50 dětí..??
![]()
@aakaficko : loni tam rusili jazykovou školku ( třídu? ), tak proto místo 25-30 děti brali 50. Letos berou jen tolik děti, kolik půjde do školy. Palecky si budeme držet. A ty jdeš už do prace?
@myskalucka tak to měli minulej rok veliký štěstí..
doufám, že do školy půjde teda co nejvíc dětiček
do práce? zatím nevím, chtěla bych otěhotnět, tak pokud se to povede, tak bych zůstala doma, pokud nepovede tak od července do práce.. ty seš doma s menším Kubíčkem, že? ![]()
@aakaficko : Jj, já jsem do ma s Kubou. Pokud to dobre dopadne tak bych chtěla od 11/16 zpět do prace. Bohužel je mi jasné ze ho do státní nevezmou, když je prosincovy, tak jediné soukromá školka. Tak budu držet palecky, at se zadari
.
@myskalucka taky budu drzet palecky, snad nam to dobre dopadne
a dekuju moc za informace ![]()
Ahojky nevíte jak je to letos s přihláškami do školky na Praze 4 Michle, Nusle pro dítě kterýmu budou 3 až v listopadu. Co jsem koukala skoro všude jsou až od 3 let
@lusyana sdružení berou většinou všechny děti co jim je do konce srpna 3 roky. Pak jedině když zbyde místo. Jiný školky jsem nezjištovala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.