Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kittysha : to záleží přímo na školce, kolik odejde děti do školy a na odkladech, někde jde do školy 30 děti, někde 60, to nejde pausalizovat. Na md/RD se nehledí ( vlastní zkušenost ), doporučuji dát do víc školek a napsat si preference
, dělali jsme tak loni u dcery a letos budu dělat u syna, min.2 školky co mame v okolí.
Prosím dotaz: na webu P4 píšou, že doporučují se zapsat JEN do jedné školky. A druhá věc - teď ST/ČT jak se chodí pro přihlášky, zapisuje se už někam jméno nebo je to anonymní - člověk si jde prohlídnout školku a do ředitelny pro papíry, ale nikam se nepodepisuje ani neeviduje? Díky
@kittysha : už při vydání přihlášky si dítě zapíšou, zkouknou všechny dokumenty ( rodny list, op rodiče a dítěte/nebo potvrzení o pobytu ). Já jdu se synem do 2 školek.
@myskalucka mmt, já myslela, že potvrzení o pobytu se vyřizuje až když budu mít přihlášku v ruce, já nic nezařizovala… takže s sebou vzít rovnou rodný list? To jsem nevěděla. Já chtěla jen na kukandu a myslela, že to je anonymní, že se vše vyřizuje až při zápisu.
@kittysha : já byla loni i predloni a i letos mají na stránkách naší školky, co je potřeba už zítra/pozítří přinést. Jj, chtějí rodný list, tvůj nebo parneruv op ( ten kdo tu má pobyt ) a pokud má dítě op, tak stačí to, a nebo to potvrzení o pobytu. Oni si té zapíší a vydji ti tu přihlášku a evidenční list.
@kittysha : možná teď bude stačit jen rodný list a op zákonného zástupce a doklad o tp až při odevzdání přihlášky. Obě děti mají op, tak to neřešim a vím, že u dcery na tu op koukala už při vydání přihlášky ![]()
@kittysha píše:
@myskalucka mmt, já myslela, že potvrzení o pobytu se vyřizuje až když budu mít přihlášku v ruce, já nic nezařizovala… takže s sebou vzít rovnou rodný list? To jsem nevěděla. Já chtěla jen na kukandu a myslela, že to je anonymní, že se vše vyřizuje až při zápisu.
nosí se to až s odevzdáváním přihlášky ![]()
s sebou (při vracení žádosti): rodný list dítěte, občanský průkaz zákonného zástupce, doklad o trvalém bydlišti zapisovaného dítěte na území MČ Praha 4.
@luphen : mě u dcery do op na tp koukala už když nám dávali přihlášku, v obou školkách kde jsme byli ![]()
@myskalucka píše:
@luphen : mě u dcery do op na tp koukala už když nám dávali přihlášku, v obou školkách kde jsme byli
no tak OP nosím s sebou pořád tak to není problém
ale na netu píšou že se to nosí až s odevzdáváním přihlášek… u starší to tak bylo a když jsem hlásili mladší do Němčické tedka v zimě tak také
ono se nic nestane když si to člověk vezme už tedka ![]()
jinak my jdeme k zápisu opět.. chceme převést mladší do Jitřní..během roku tam není šance se dostat tak tedka chodí do Němčické..takže máme dvě děti ve dvou různých školkách uaaaa už aby bylo září… s jinou variantou než že se do Jitřní dostane nepočítám
![]()
@luphen : tak to vase mladší chodí do stejné školky jako nase starší
. Teď tam jdu hlásit mladšího. Docela jsem „ráda“, že se děti budou prohlašovat do školek blíž bydliště, alespoň snad bude šance že ho vezmou, i když je až prosincovej, ale bude mít bod za starší sestru
.
@luphen píše:
Jinak my jdeme k zápisu opět.. chceme převést mladší do Jitřní..během roku tam není šance se dostat tak tedka chodí do Němčické..takže máme dvě děti ve dvou různých školkách uaaaa už aby bylo září… s jinou variantou než že se do Jitřní dostane nepočítám![]()
Náš to možná taky čeká, když syna v Nemcicke nevezmou ( ještě budeme zkoušet Jilovskou, ale tam je asi úplně bez šance ), tak koukam na soukromé a je to fakt pálka, tu co mám nejblíž Nemcicke tak 13000 měsíc
, tak doufám a modlim se, aby dost děti přešlo a i odešlo školy.
@myskalucka píše:
Náš to možná taky čeká, když syna v Nemcicke nevezmou ( ještě budeme zkoušet Jilovskou, ale tam je asi úplně bez šance ), tak koukam na soukromé a je to fakt pálka, tu co mám nejblíž Nemcicke tak 13000 měsíc, tak doufám a modlim se, aby dost děti přešlo a i odešlo školy.
já dávala na půl roku do soukromé tady na Lhotce - mám to u práce - centrum Honzík - pobočka všeználek, nejde mi vložit odkaz
je to to nejlevnější v okolí…
@myskalucka píše:
@luphen : tak to vase mladší chodí do stejné školky jako nase starší. Teď tam jdu hlásit mladšího. Docela jsem „ráda“, že se děti budou prohlašovat do školek blíž bydliště, alespoň snad bude šance že ho vezmou, i když je až prosincovej, ale bude mít bod za starší sestru
.
no já doufám že se do té jitřní dostane..je březnová.. má šanci..předloni brali poslední červnové děti..tak uvidíme jaký bude letos nátřask…
Každopádně vím o více dětech od Edušky ze třídy v Němčické že budou přecházet do jiných školek ke starším sourozencům, to otevření v únoru pojalo většina mamin jako přestupní stanici než se dostanou do jejich bližší školky no - jako my
takže by se tam mělo uvolnit dost místa ![]()
@luphen : v to trošku doufám, no právě me ten Honzik přijde drahy, mají tam psané že pokud platis školné po měsíci tak 13000 ![]()
@myskalucka píše:
@luphen : v to trošku doufám, no právě me ten Honzik přijde drahy, mají tam psané že pokud platis školné po měsíci tak 13000
no co vím tak ve skutečnosti se tam platí 5000…mají akce a tak, my když přihlašovali Edušku tak bylo že při přihlášení nevím do kdy bylo školné právě garantováno na 4900, potom okolo vánoc měli dokonce ještě slevu pro nové děti a to bylo 3800 měsíční školné..plus strava ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.