Zápis do MŠ - Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8112
21.3.16 16:11

@kittysha : to záleží přímo na školce, kolik odejde děti do školy a na odkladech, někde jde do školy 30 děti, někde 60, to nejde pausalizovat. Na md/RD se nehledí ( vlastní zkušenost ), doporučuji dát do víc školek a napsat si preference ;-), dělali jsme tak loni u dcery a letos budu dělat u syna, min.2 školky co mame v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
29.3.16 16:22

Prosím dotaz: na webu P4 píšou, že doporučují se zapsat JEN do jedné školky. A druhá věc - teď ST/ČT jak se chodí pro přihlášky, zapisuje se už někam jméno nebo je to anonymní - člověk si jde prohlídnout školku a do ředitelny pro papíry, ale nikam se nepodepisuje ani neeviduje? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
29.3.16 16:55

@kittysha : už při vydání přihlášky si dítě zapíšou, zkouknou všechny dokumenty ( rodny list, op rodiče a dítěte/nebo potvrzení o pobytu ). Já jdu se synem do 2 školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
29.3.16 17:04

@myskalucka mmt, já myslela, že potvrzení o pobytu se vyřizuje až když budu mít přihlášku v ruce, já nic nezařizovala… takže s sebou vzít rovnou rodný list? To jsem nevěděla. Já chtěla jen na kukandu a myslela, že to je anonymní, že se vše vyřizuje až při zápisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
29.3.16 17:16

@kittysha : já byla loni i predloni a i letos mají na stránkách naší školky, co je potřeba už zítra/pozítří přinést. Jj, chtějí rodný list, tvůj nebo parneruv op ( ten kdo tu má pobyt ) a pokud má dítě op, tak stačí to, a nebo to potvrzení o pobytu. Oni si té zapíší a vydji ti tu přihlášku a evidenční list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
29.3.16 17:19

@kittysha : možná teď bude stačit jen rodný list a op zákonného zástupce a doklad o tp až při odevzdání přihlášky. Obě děti mají op, tak to neřešim a vím, že u dcery na tu op koukala už při vydání přihlášky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 07:13
@kittysha píše:
@myskalucka mmt, já myslela, že potvrzení o pobytu se vyřizuje až když budu mít přihlášku v ruce, já nic nezařizovala… takže s sebou vzít rovnou rodný list? To jsem nevěděla. Já chtěla jen na kukandu a myslela, že to je anonymní, že se vše vyřizuje až při zápisu.

nosí se to až s odevzdáváním přihlášky :)

s sebou (při vracení žádosti): rodný list dítěte, občanský průkaz zákonného zástupce, doklad o trvalém bydlišti zapisovaného dítěte na území MČ Praha 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 08:52

@luphen : mě u dcery do op na tp koukala už když nám dávali přihlášku, v obou školkách kde jsme byli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 09:31
@myskalucka píše:
@luphen : mě u dcery do op na tp koukala už když nám dávali přihlášku, v obou školkách kde jsme byli :think:

no tak OP nosím s sebou pořád tak to není problém :) ale na netu píšou že se to nosí až s odevzdáváním přihlášek… u starší to tak bylo a když jsem hlásili mladší do Němčické tedka v zimě tak také :) ono se nic nestane když si to člověk vezme už tedka :-)

jinak my jdeme k zápisu opět.. chceme převést mladší do Jitřní..během roku tam není šance se dostat tak tedka chodí do Němčické..takže máme dvě děti ve dvou různých školkách uaaaa už aby bylo září… s jinou variantou než že se do Jitřní dostane nepočítám :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 09:52

@luphen : tak to vase mladší chodí do stejné školky jako nase starší ;-). Teď tam jdu hlásit mladšího. Docela jsem „ráda“, že se děti budou prohlašovat do školek blíž bydliště, alespoň snad bude šance že ho vezmou, i když je až prosincovej, ale bude mít bod za starší sestru ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 09:56
@luphen píše:
Jinak my jdeme k zápisu opět.. chceme převést mladší do Jitřní..během roku tam není šance se dostat tak tedka chodí do Němčické..takže máme dvě děti ve dvou různých školkách uaaaa už aby bylo září… s jinou variantou než že se do Jitřní dostane nepočítám :cert: :mrgreen:

Náš to možná taky čeká, když syna v Nemcicke nevezmou ( ještě budeme zkoušet Jilovskou, ale tam je asi úplně bez šance ), tak koukam na soukromé a je to fakt pálka, tu co mám nejblíž Nemcicke tak 13000 měsíc :-(, tak doufám a modlim se, aby dost děti přešlo a i odešlo školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 10:10
@myskalucka píše:
Náš to možná taky čeká, když syna v Nemcicke nevezmou ( ještě budeme zkoušet Jilovskou, ale tam je asi úplně bez šance ), tak koukam na soukromé a je to fakt pálka, tu co mám nejblíž Nemcicke tak 13000 měsíc :-(, tak doufám a modlim se, aby dost děti přešlo a i odešlo školy.

já dávala na půl roku do soukromé tady na Lhotce - mám to u práce - centrum Honzík - pobočka všeználek, nejde mi vložit odkaz

je to to nejlevnější v okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 10:11
@myskalucka píše:
@luphen : tak to vase mladší chodí do stejné školky jako nase starší ;-). Teď tam jdu hlásit mladšího. Docela jsem „ráda“, že se děti budou prohlašovat do školek blíž bydliště, alespoň snad bude šance že ho vezmou, i když je až prosincovej, ale bude mít bod za starší sestru ;-).

no já doufám že se do té jitřní dostane..je březnová.. má šanci..předloni brali poslední červnové děti..tak uvidíme jaký bude letos nátřask…

Každopádně vím o více dětech od Edušky ze třídy v Němčické že budou přecházet do jiných školek ke starším sourozencům, to otevření v únoru pojalo většina mamin jako přestupní stanici než se dostanou do jejich bližší školky no - jako my ;) takže by se tam mělo uvolnit dost místa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
30.3.16 10:19

@luphen : v to trošku doufám, no právě me ten Honzik přijde drahy, mají tam psané že pokud platis školné po měsíci tak 13000 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.3.16 10:24
@myskalucka píše:
@luphen : v to trošku doufám, no právě me ten Honzik přijde drahy, mají tam psané že pokud platis školné po měsíci tak 13000 :think:

no co vím tak ve skutečnosti se tam platí 5000…mají akce a tak, my když přihlašovali Edušku tak bylo že při přihlášení nevím do kdy bylo školné právě garantováno na 4900, potom okolo vánoc měli dokonce ještě slevu pro nové děti a to bylo 3800 měsíční školné..plus strava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin