Zápis do první třídy, to fakt musí umět?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
5.4.22 11:00
@Dollorres píše:
My byli v PPP, syn bude mít odklad a půjde do přípravné třídy.
To, co popisuješ tak zkoušeli v té ppp. Ale on má někdy potíže i s tím prvním písmenem. Tam mi paní řekla, že nutně to poslední není podstatný. Hlavní je ta sluchová zralost. A pak mi ještě řekla, že školy, které mají genetickou výuku jazyka mohou být pro mnohé děti problematické. Třeba zrovna proto naše to nebude fajn metoda. Ty slabiky taky nedává u všeho. Další kritéria: Dokáže počítat, že vyjmenuje číslovky za sebou. To podle nich teda neznamená, že umí počítat. Zkoušeli ještě, jestli pozná, kde je víc čeho. Tak, tam kde to bylo hodně jasný to poznal. Třeba 8 berušek a vedle byly 2. Tam, kde to bylo 4 ku 6 tak to už tipoval.
Pak měl složit dřevěnou skládačku, tak to totálně pohořel. A hodnotili kresbu, uvolnění zápěstí, úchop apod.

S čísly nemá vůbec problém. To spočítá v pohodě. To pozná i 5 ku 6 kde je více čí méně. Umí i psát čísla do 9. to tak nějak se naučila sama s albi tužkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.4.22 12:19

Se zápisem se nestresuj, první písmeno pozná, poslední je těžší. Do školy jí vezmou, neboj. Ale nic nezkazíš, když to bude trénovat, ve škole se jí to bude hodit. Se synem jsem to trénovala v rámci logopedie. Vezmeš si nějaké slovo, rozdělíš ho na písmena, třeba L-E-S, použít k tomu můžeš třeba kostičky, každé písmeno bude mít svoji kostičku. A budete zkoušet. První písmeno jde dobře, poslední je těžší, u nás byl nejhorší prostředek :-). A budeš jí to slovo říkat stylem leee-e-e-essssssssss. Postupně se to naučí. Syn mi z počátku říkal úplný nesmysly :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
5.4.22 12:31
@Adaneli píše:
Se zápisem se nestresuj, první písmeno pozná, poslední je těžší. Do školy jí vezmou, neboj. Ale nic nezkazíš, když to bude trénovat, ve škole se jí to bude hodit. Se synem jsem to trénovala v rámci logopedie. Vezmeš si nějaké slovo, rozdělíš ho na písmena, třeba L-E-S, použít k tomu můžeš třeba kostičky, každé písmeno bude mít svoji kostičku. A budete zkoušet. První písmeno jde dobře, poslední je těžší, u nás byl nejhorší prostředek :-). A budeš jí to slovo říkat stylem leee-e-e-essssssssss. Postupně se to naučí. Syn mi z počátku říkal úplný nesmysly :lol:.

Jooo včera jsme říkali utěrkááááááááááááá… ano „k“ nee? tak Ká??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.4.22 12:49
@Veru1987 píše:
S čísly nemá vůbec problém. To spočítá v pohodě. To pozná i 5 ku 6 kde je více čí méně. Umí i psát čísla do 9. to tak nějak se naučila sama s albi tužkou.

Tak to bude v pohodě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
5.4.22 12:54
@Dollorres píše:
Tak to bude v pohodě. :srdce:

Děkuji, musím se ji asi omluvit… včera jsem už na ní byla protivná. Musím se hodit do klidu, já jsem taky dost stresující matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 15:35
@Veru1987 píše:
To to je jedno…já bych dala asi na odborníky. Nebo bych si poslechla dálší názor… třeba i navštívila další PPP. Ale kdyby mi dali doporučení učitelky ve školce, pak i PPP, tak i logoped… tak bych prostě dala odklad.

Asi jsme ho měli taky dát. Řešila jsem to na více místech a nakonec mi ve školce řekli, že jsem rozhodla dobře, že jsem dite do školy dala, přestože nejdřív byli pro odklad. No a v PPP mi řekli, že sice bude muset asi víc pracovat, ale zvladne to. Všem přeji správne rozhodnutí. U nás by v něčem určitě odklad prospěl, ale v něčem si myslím, že by to nebylo ku prospěchu. Dneska mi dítě říkalo, že ve školce to bylo těžší než ve škole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.22 17:19
@Veru1987 píše:
Děkuji, musím se ji asi omluvit… včera jsem už na ní byla protivná. Musím se hodit do klidu, já jsem taky dost stresující matka.
.

To by bylo asi fajn, hodit se do klidu… Stresovat se že zápisu, když skoro vše umí… to se pak později ve škole zblázníš ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML