Zapisovatelky na soudě
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zapisuješ na jednání jen to, co ti soudce nadiktuje k zápisu, nezapisuje se celé řízení. Plat je ovšem mizerný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den… Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se zaměstnáním zapisovatelka? Jestli to bude nahrané a já si to budu pouštět a pak přepisovat a nebo na „živo“? Nebo jestli je to na stroji, PC?
Tak jsou tam pocitacove znalosti. Pochybuju, ze by na soudech jeste meli psaci stroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli Takže musím stihnout napsat hned to co soudce říká. Plat mizerný? Mohu počítat s 20 tisíci čistého?
- Citovat
- Upravit
Až uvidíš nabídku platu, tak tě to přejde… a pakárna - hodně práce… na PC samozřejmě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že na PC. Máš vyzkoušené, že zvládneš těch 200 úhozů/min?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Janli Takže musím stihnout napsat hned to co soudce říká. Plat mizerný? Mohu počítat s 20 tisíci čistého?
Musíš stíhat psát, co ti diktuje. Mám pocit, že kamarádka dvacku čistýho nemá ani po patnácti letech u soudu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, musíš to stíhat psát. Od toho tam seš. A těch 20 cistyho bych si moc nemaloval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi dávno jsem tam chtěla jít pracovat, ale když jsem viděla, kolik tam je plat, tak jsem radši šla do fabriky. A myslím, že se za těch 25 let nic nezměnilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to naživo, zapisujes, co ti soudce řekne. Musíš fakt smidlat, proto požadují tolik úderu za minutu. 20 tis mít nebudeš 🤔 je to strašné mizerně placené. Jo a v dnešní době už se píše na pc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhorší úděl musela mít zapisovatelka u soudu s Babišem. Vedle sebe mít navíc i tlumočníka ze staroslověnštiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka zapisovatelku mnoho let dělala. Nesnášela, když musela zapisovat v soudní síni, ale nejčastěji zapisovala z nahrávek nebo jí soudce diktoval v kanceláři. K té práci se jí ale vázala i nějaká spisová činnost a posílala i předvolání, dělala na trestním. Bylo to pro ni dost stresující a předloni si našla jinou práci. Plat měla kolem 28 tisíc čistého a mívala i slušné odměny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elpiska píše:
Kamarádka zapisovatelku mnoho let dělala. Nesnášela, když musela zapisovat v soudní síni, ale nejčastěji zapisovala z nahrávek nebo jí soudce diktoval v kanceláři. K té práci se jí ale vázala i nějaká spisová činnost a posílala i předvolání, dělala na trestním. Bylo to pro ni dost stresující a předloni si našla jinou práci. Plat měla kolem 28 tisíc čistého a mívala i slušné odměny.
Tak to ale nebyla jen čistě zapisovatelná ne? To byla nějaká ta vyšší soudní úřednice nebo jak se jim nadává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží do jakého úseku se dostaneš.
Většinou je to tak, že Ti soudce během jednání diktuje, co máš psát. Někdy je to docela dlouhé, třeba i několik hodin v kuse a 200 úhozů za minutu je fakt dost málo. Mám 300 a někdy to skoro nestačí.
Jinde máš soudce, který to diktuje do diktafonu a ty to už jen z diktafonu přepisuješ na kanclu.
Většina práce zapisovatelky ale nespočívá v přepisu na jednáních, ale v práci v systému a odesílání usnesení, která po Tobě někdy horlivý asistent chce udělat okamžitě a hned a je toho tolik, že pevná pracovní doba vlastně je a není. Prostě musíš udělat, co Ti zadají a nezajímá je, že děláš přesčas a ty přesčasy Ti nikdo nezaplatí. Odměny si musíš odůvodnit nějakou výjimečnou prací navíc, jinak žádné nedostaneš. A když si vezmeš dovolenou dva týdny v kuse, tak se po návratu můžeš zbláznit, kolik toho máš na stole, takže tam pak sedíš od nevidím do nevidím.
A 20 000 čistého rozhodně nečekej.
Ber to jako varování aktuálně pracující zapisovatelky. Brzo bych měla jít snad na mateřskou, tak výpověď zatím neřeším a doufám, že se po mateřské na soud už nikdy nevrátím.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den… Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se zaměstnáním zapisovatelka? Jestli to bude nahrané a já si to budu pouštět a pak přepisovat a nebo na „živo“? Nebo jestli je to na stroji, PC?