Započítává se mateřská dovolená do praxe?

2436
5.10.07 15:29

Započítává se mateřská dovolená do praxe?

Ahoj,
nastoupila jsem po necelých 6 letech zpět do práce. Předtím jsem tam pracovala 3 roky. Jaké bylo překvapení, když mě podle interních tabulek zařadili do platové skupiny s 3 lety praxe a ještě jsem dostala tu nejnižší sazbu :evil: . Sice chápu, že na mateřské jsem nové zkušenosti ze svého oboru nenačerpala, ale tohle mě překvapilo. Když bych nastoupila do úplně jiné firmy, odečtou mi taky roky strávené na mateřské?
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1209
5.10.07 17:04

Katko já když si ve svém oboru dělala autorizaci, bylo tam výslovně napsáno, že do praxe se nezapočítává doba strávená na MD. Tak si myslím, že to asi platí obecně. Ale 100% to tvrdit nemůžu :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.07 17:39

Taky by mně zajímalo, jak to je. Kamarádka je speciální pedagog, práci začala hledat po asi 15 letech nepřetržité mateřské a divila se, že jí při jednom pohovoru slíbili započítat mateřskou do praxe. Tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
850
5.10.07 18:53

Ahojky Katcho,
mě mateřskou do praxe taky nepočítali.

U nás to je tak, že po nástupu po mateřské můžeš klesnout až o 2 platové třídy. Já jsem nastupovala brzo, takže pád na pusu se nekonal. Ale ze ten rok a půl se tááááák hodně změnilo.......

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
5.10.07 19:55

u pedagogů se započítává, jinak myslím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
5.10.07 20:10

Nevím jak kde, ale ve státní správě se mateřská započítává a rodičovská se nezapočítává (Výjimku tvoří muži. Pokud čerpají rodičovskou v rozsahu, v jakém by matka čerpala mateřskou, tak ta se jim započítává … to je těch 28 nebo 37 týdnů). Je to dáno zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.07 21:27

Dopadla jsem podobně, nastoupila jsem do nové práce a je to děs, odečetli mi 2 mateřské a mám mzdu jak uklízečka. Nikdy jsem nepracovala ve sféře kde se tabulkově odměňuje a už tam nikdy nepůjdu!!

• Citovat
  • Upravit
2436
5.10.07 21:45

Díky za odpovědi! Sice to není moc pozitivní, ale aspoň vím, že je to obvyklé :?
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
6.10.07 09:59

Mzdové podmínky v klasické firmě stanoví zaměstnavatel, přesněji řečeno kolektivní smlouva.

U státních zaměstnanců, kde se plat počítá nejen podle platové třídy, ale i stupně, se mateřská započítává do praxe ve výši 100%, ale maximálně v délce 6-ti let.

• Citovat
  • Upravit
28414
19.10.07 13:37

Ahoj, já jsem zdravotní sestra a teď si vyřizuji nové zaměstnání. Mě se doba na MD započítává. Pokud sečtu dobu co jsem pracovala, pak byla těhu na pracovní neschopnosti plus doba na MD, a vyjde mi míň jak dva roky, mám určitou částu (nižší). Pokud je to celkem víc jak dva roky, mám víc než to první (rozdíl asi 500 kč).
Takže mě se počítá doba na MD.
Ale nevím, u jakých oborů se to započítává, ja myslela že všude, tak asi jen školství a zdravotnicví. Nevííím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
19.10.07 14:23

Ahojky, já jsem učitelka a mě se md do praxe započítává 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.10.07 18:25

AHOJKY TAKY UČÍM, A MÁM ZAPOČTENOU md JAKO PRAXI. Bylo to pro mě překvapení, školu jsem dodělala s břichem a po 3 letech jsem nastoupila do své prví práce a hned mě zařadili do vyšší platové třídy a započetli MD jako praxi. Vůbec jsem to nečekala. Takže asi jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
3.6.15 18:59

Zkusím obnovit téma. tak jak to tedy je, budu se ted vracet po 3 letech do práce na úřad, započítají mi tedy ty 3 roky nebo ne? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
24.11.15 13:26

Obnovuji..jak je to teď s tou praxí? vím že se doma MD započítávala jako odpracovaná (tudíž i jako roky praxe..což podle mě je trochu divné ale budiž)…zajímalo by mě, jak je to teď…navíc jak to je když v době MD/RD už nemáte pracovní poměr? respektive v průběhu vypršel? :nevim: ta praxe se započítává jen těm s dobou neurčitou? Jen mě to zajímá, stejně budu měnit obor…díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
24.11.15 19:20
@reinkarnace píše:
Obnovuji..jak je to teď s tou praxí? vím že se doma MD započítávala jako odpracovaná (tudíž i jako roky praxe..což podle mě je trochu divné ale budiž)…zajímalo by mě, jak je to teď…navíc jak to je když v době MD/RD už nemáte pracovní poměr? respektive v průběhu vypršel? :nevim: ta praxe se započítává jen těm s dobou neurčitou? Jen mě to zajímá, stejně budu měnit obor…díky!

Jaká praxe? Když jsi na rodičovské dovolené, tak kde si udržuješ nebo získáváš praxi? Do životopisu si můžeš napsat cokoliv, ani tam tu rodičovskou dovolenou uvádět nemusíš, ale stejně potom na to přijde řeč při pohovoru. Šest let doma prostě nezamlčíš a těžko můžeš pokládat za praxi. To je směšné. Zní to krutě, ale po šesti letech doma jsi vlastně skoro na začátku pracovní kariéry, skoro v pozici absolventa, a s dětmi ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat