Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
potřebovala bych radu, prášky beru již 5 rokem a teď v pátek 21.4.17 mi končila menstruace, vzala jsem si tedy první pilulku v měsíci. V sobotu jsem měla s přítelem nechráněný sex, v sobotu a neděli jsem si pilulku vzala, ale bohužel jsem si dnes zapomněla doma prášky a domů se dostanu až teď ve čtvrtek, vynechám tedy 3 pilulky od neděle. Myslíte, že tu je větší riziko otěhotnění??? ![]()
Ahoj zapomněla sem si vzít hned první pilulku z balení večer ten den a vzala sem si ji hned druhy den ráno. Chci se zeptat kdyby náhodou něco bylo tento měsíc tak je to rizikovejsi? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
potřebovala bych radu, prášky beru již 5 rokem a teď v pátek 21.4.17 mi končila menstruace, vzala jsem si tedy první pilulku v měsíci. V sobotu jsem měla s přítelem nechráněný sex, v sobotu a neděli jsem si pilulku vzala, ale bohužel jsem si dnes zapomněla doma prášky a domů se dostanu až teď ve čtvrtek, vynechám tedy 3 pilulky od neděle. Myslíte, že tu je větší riziko otěhotnění???
Nebere se první den menstruace? Ty beres když ti to konci?
Riziko tu je, použijte kondom.
@Rosalinda123 asi ne, já si taky vždycky zapomněla vzít vecer a vzala až ráno… ale nevím, zda se na to dá spolehnout.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
potřebovala bych radu, prášky beru již 5 rokem a teď v pátek 21.4.17 mi končila menstruace, vzala jsem si tedy první pilulku v měsíci. V sobotu jsem měla s přítelem nechráněný sex, v sobotu a neděli jsem si pilulku vzala, ale bohužel jsem si dnes zapomněla doma prášky a domů se dostanu až teď ve čtvrtek, vynechám tedy 3 pilulky od neděle. Myslíte, že tu je větší riziko otěhotnění???
V prvnim tydnu je riziko nejvetsi, aspon to teda pisou u moji antikoncepce v pribalaku (beru Nyssielu). Podivej se do svyho pribalaku a postupuj presne podle navodu (pribalovy letak najdes na internetu). Myslim, ze u toho vikendovyho sexu je maly riziko otehotneni, byla jsi chranena a i presto, ze spermie mohou zit nekolik dni, to bys mela fakt smulu. To, ze jsi vynechala tri pilulky uz podle me problem je, davala bych si sakra majzla, pouzila bych jinou antikoncepci (EDIT: ochranu) a to az do dalsi MS, protoze nemusis v te pauze byt chranena. Mrkni do pribalaku a budes moudrejsi.
Příspěvek upraven 25.04.17 v 06:59
@Rosalinda123 píše:
Ahoj zapomněla sem si vzít hned první pilulku z balení večer ten den a vzala sem si ji hned druhy den ráno. Chci se zeptat kdyby náhodou něco bylo tento měsíc tak je to rizikovejsi?
Kdyz mam nocni, beru to takhle uplne bezne. Piluli si beru nez jdu spat, ale delam na smeny, takze chodim spat jaksi kazdy tyden jinak. A nemyslim si, ze by to necemu vadilo. Obecne se uvadi, ze rozestup 12hod. je OK.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Ano, myslím, že v tvém případě je riziko opravdu větší. První týden je opravdu nejrizikovější a spermie můžou přežít, uvádí se, i kol. 4 dnů. Jestli by to byl opravdu průšvih (myslím příp. otěhotnění), tak bych si pro prášky dojela co nejdřív.
@weunka0123 Ahoj, zapomněla jsem si vzít pilulku z druhého týdne, resp. mi nenávratně spadla do odpadu dřezu, tak jsem si vzala následující a celé zbylé 2 týdny o den posunula. Už týden řeším, jestli jsem nebo nejsem těhotná.
Bolest břicha, nafouklé a tvrdé, stejně tak prsa. Pocity jak na zvracen, je mi těžko, bolí mě záda a jsem unavená. Prostě těhotenství jak vyšité (už mám 2 děti).
Včera večer a dnes ráno jsem si dělala testy a oba negativní, podle poslední ms bych byla 3+2, takže bud je brzo na testování a nebo jsem si to jen totálně rozhodila
Je mi 40 a hormony se mnou cloumají a o dítěti vážně uvažuji, takže těžko říct, jestli jsem si to vsugerovala psychicky nebo je to fakt díky jedný pilulce