Zapomenutí HA 23 hodin

23
25.5.14 19:52

zapomenutí HA (23 hodin)

Ahoj! :)
Já sama si myslím, že riziko je minimální, ale přece jenom. Po týdnu užívání nového platíčka jsem 23 hodin zapomněla pilulku a dnes jsem si dala dvě, jak se píše. Navíc mám neplodné dny. S přítelem jsem během této doby měli sex. Co myslíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
25.5.14 19:54

Neplodné dny :mrgreen: Víš, jak HA funguje? Do konce platíčka bych používala ještě kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
25.5.14 20:06

Ja teda kdyz si vzpomenu, jak jsem hrotila kazdej zapomenutej prasek a pak kdyz ksem je vysadila, trvLo nam mimco 3/4 roku, musim se smat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.14 20:07

@Cleap myslím, že stačí přečíst leták, tam všechny info máš. Nechápu, proč 2 pilulky - je fakt, že tuhle HA neznám. U většiny se zapomenutá pilule po takové době už nebere. A co myslim? Dalších 7 dní používat kondom, ať máš jistotu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747
25.5.14 20:07

@Cleap V druhém týdnu užívání HA by to nemělo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747
25.5.14 20:08

@martina.se 23h není zas až taková doba, to se berou obě pilule najednou v prostředním týdnu u většiny HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
25.5.14 20:09

Myslím, že když se zapomene pilulka do 12 hodin vzít, pak už vynechat, do konce platíčka jsi nechráněná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.14 20:10

@j.a.n.i1 nwm, no.. u té mojí bylo, že dýl jak 12 hodin už nebrat, vzít pak jen další :think: :mrgreen: jsem zastaralá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
25.5.14 20:12

@Setkub no vidíš, já ji brala jak sem si vzpomněla a po vysazení sem zapadla, ani sem nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
25.5.14 20:14

@geilens fakt?? :) ty jova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
25.5.14 20:17

@Setkub Jj právě, že jsem je vysadila a ještě jsme si říkali, že dámě tělu aspoň rok na vyčištění, budeme přerušovat a používat kondom a pak se do toho pustíme… no a ani ne za dva měsíce sem byla v tom… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
@martina.se píše:
@j.a.n.i1 nwm, no.. u té mojí bylo, že dýl jak 12 hodin už nebrat, vzít pak jen další :think: :mrgreen: jsem zastaralá :lol:

taky myslím, že je to tak, vždyt je to napsaný v letáku u každý antikoncepce, stačí si to jen přečíst :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747

@martina.se Tak nevím jakou si brala, já jich měla hodně různých a u všech to bylo stejně, ale je fakt, že všechny byly jednofázové, možná si měla tu vícefázovou, s tou zas nemám zkušenosti já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
25.5.14 20:18
@geilens píše:
@Setkub Jj právě, že jsem je vysadila a ještě jsme si říkali, že dámě tělu aspoň rok na vyčištění, budeme přerušovat a používat kondom a pak se do toho pustíme… no a ani ne za dva měsíce sem byla v tom… :mrgreen:

taky jsem si myslela jak dlouho se budu čistit a za 14 dní jsem byla těhotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747
25.5.14 20:18
@střepina píše:
taky myslím, že je to tak, vždyt je to napsaný v letáku u každý antikoncepce, stačí si to jen přečíst :roll:

Ano, stačí si to jen přečíst, namátkou jeden:

Co dělat, jestliže …………… …zapomenete pilulku užít;

• Pokud uplynulo méně než 12 hodin od doby, kdy jste měla tabletu užít, spolehlivost pilulky je zachována. Užijte tabletu, jakmile si chybu uvědomíte a následující tabletu užijte v obvyklou dobu.
  • Pokud uplynulo více než 12 hodin od doby, kdy měla být tableta užita, spolehlivost pilulky může být snížena. Čím více po sobě následujících tablet jste vynechala, tím větší je riziko narušení antikoncepčního účinku. Zvlášť vysoké riziko otěhotnění je tehdy, pokud jste vynechala tabletu na začátku nebo na konci balení. Měla byste se proto řídit následujícími pravidly (viz také níže uvedený diagram).

Více než jedna vynechaná tableta
Poraďte se se svým lékařem.

1 tableta vynechaná v 1. týdnu
Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte v obvyklou dobu. Během následujících 7 dní používejte navíc další antikoncepční opatření (bariérovou metodu antikoncepce).
Pokud jste měla pohlavní styk během týdne před vynecháním tablety, existuje možnost, že otěhotníte. Neprodleně kontaktujte svého lékaře.

1 tableta vynechaná ve 2. týdnu
Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte v obvyklou dobu. Spolehlivost pilulky zůstává zachována a nemusíte používat další antikoncepční opatření.

1 tableta vynechaná ve 3. týdnu
Můžete si zvolit jednu z následujících možností, aniž byste musela používat další antikoncepční opatření.

1. Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte v obvyklou dobu. Z dalšího balení začněte užívat hned po užití poslední tablety z balení současného, takže nebude žádná přestávka mezi dvěma baleními. Krvácení z vysazení se může dostavit až po využívání druhého balení, ale může se objevit špinění a intermenstruační krvácení v době užívání tablet.

nebo

1. Ukončete užívání tablet ze současného balení a zahajte 7 dní bez užívání tablet. Započítat musíte i den, kdy jste tabletu zapomněla užít. Pak budete pokračovat v užívání tablet z dalšího balení. Pokud zvolíte tuto metodu, můžete začít užívání z následujícího balení ve stejný den jako obvykle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí