Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj! ![]()
Já sama si myslím, že riziko je minimální, ale přece jenom. Po týdnu užívání nového platíčka jsem 23 hodin zapomněla pilulku a dnes jsem si dala dvě, jak se píše. Navíc mám neplodné dny. S přítelem jsem během této doby měli sex. Co myslíte? ![]()
Neplodné dny
Víš, jak HA funguje? Do konce platíčka bych používala ještě kondom.
Ja teda kdyz si vzpomenu, jak jsem hrotila kazdej zapomenutej prasek a pak kdyz ksem je vysadila, trvLo nam mimco 3/4 roku, musim se smat ![]()
@Cleap myslím, že stačí přečíst leták, tam všechny info máš. Nechápu, proč 2 pilulky - je fakt, že tuhle HA neznám. U většiny se zapomenutá pilule po takové době už nebere. A co myslim? Dalších 7 dní používat kondom, ať máš jistotu ![]()
@martina.se 23h není zas až taková doba, to se berou obě pilule najednou v prostředním týdnu u většiny HA.
Myslím, že když se zapomene pilulka do 12 hodin vzít, pak už vynechat, do konce platíčka jsi nechráněná
@j.a.n.i1 nwm, no.. u té mojí bylo, že dýl jak 12 hodin už nebrat, vzít pak jen další
jsem zastaralá ![]()
@Setkub no vidíš, já ji brala jak sem si vzpomněla a po vysazení sem zapadla, ani sem nechtěla ![]()
@Setkub Jj právě, že jsem je vysadila a ještě jsme si říkali, že dámě tělu aspoň rok na vyčištění, budeme přerušovat a používat kondom a pak se do toho pustíme… no a ani ne za dva měsíce sem byla v tom… ![]()
@martina.se píše:
@j.a.n.i1 nwm, no.. u té mojí bylo, že dýl jak 12 hodin už nebrat, vzít pak jen další![]()
jsem zastaralá
taky myslím, že je to tak, vždyt je to napsaný v letáku u každý antikoncepce, stačí si to jen přečíst ![]()
@martina.se Tak nevím jakou si brala, já jich měla hodně různých a u všech to bylo stejně, ale je fakt, že všechny byly jednofázové, možná si měla tu vícefázovou, s tou zas nemám zkušenosti já.
@geilens píše:
@Setkub Jj právě, že jsem je vysadila a ještě jsme si říkali, že dámě tělu aspoň rok na vyčištění, budeme přerušovat a používat kondom a pak se do toho pustíme… no a ani ne za dva měsíce sem byla v tom…
taky jsem si myslela jak dlouho se budu čistit a za 14 dní jsem byla těhotná ![]()
@střepina píše:
taky myslím, že je to tak, vždyt je to napsaný v letáku u každý antikoncepce, stačí si to jen přečíst
Ano, stačí si to jen přečíst, namátkou jeden:
Co dělat, jestliže …………… …zapomenete pilulku užít;
Více než jedna vynechaná tableta
Poraďte se se svým lékařem.
1 tableta vynechaná v 1. týdnu
Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte v obvyklou dobu. Během následujících 7 dní používejte navíc další antikoncepční opatření (bariérovou metodu antikoncepce).
Pokud jste měla pohlavní styk během týdne před vynecháním tablety, existuje možnost, že otěhotníte. Neprodleně kontaktujte svého lékaře.
1 tableta vynechaná ve 2. týdnu
Užijte tabletu, jakmile si opomenutí uvědomíte (i kdyby to znamenalo užít dvě tablety současně) a následující tablety pak užívejte v obvyklou dobu. Spolehlivost pilulky zůstává zachována a nemusíte používat další antikoncepční opatření.
1 tableta vynechaná ve 3. týdnu
Můžete si zvolit jednu z následujících možností, aniž byste musela používat další antikoncepční opatření.
nebo