Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co jsem v rychlosti dohledala, tak by musel tvůj přítel otcovství popřít, aby měl bývalý šanci s žalobou uspět.
@mejdylko No to já nevěděla
A to jako pokud já otěhotním s panem X, do RL zapíšu pana Y a pan X se dozví třeba po 2 letech, že dítě je jeho, tak si ho může nárokovat, jo?
To je hustý.. Ale takových asi moc nebude, většinou je pan X rád, že slečna Z našla pana Y a on má čistý skóre ![]()
@Samara5 tam je napsáno, že do 3 let věku dítěte může kdykoli ne? Co jsem tak pochopila. Kámoška to prostě projela a řešila to, když malé bylo něco málo přes rok. Jsem se jí teďkon ptala přes fb. ![]()
No já když to řešila kvůli synovi, mám ho s jiným biologickým otcem než dceru, tak mi bylo řečeno, že by se přítel musel vzdát otcovství, aby měl biologický otec šanci vyhrát soud o otcovství..zkus aperio.cz ..tam ti poradí…v každém větším městě je pak rodinná poradna, kde ti také poradí
A pokud žena odmítne mít bio otce v RL, může s tim soud něco udělat?
Ahoj holky
, ted resime s pritele ze by se chtel zapsat do rl jako otec. Malej tam ma prazdnou kolonku bude mu v zari 5 a s pritelem jsme 4roky. Zajimalo by me tedy jestli musi byt vypsana nejaka zadost a kam na matriku musime, jestli tam kde se maly narodil a byl mu vystaven rl nebo kam spadame podle trvaleho bydliste. Dekuji za radu ![]()
@Janina1987 píše:
Ahoj holky, ted resime s pritele ze by se chtel zapsat do rl jako otec. Malej tam ma prazdnou kolonku bude mu v zari 5 a s pritelem jsme 4roky. Zajimalo by me tedy jestli musi byt vypsana nejaka zadost a kam na matriku musime, jestli tam kde se maly narodil a byl mu vystaven rl nebo kam spadame podle trvaleho bydliste. Dekuji za radu
Asi bude nejlepší zavolat si přímo na matriku a zeptat se, co a jak. ![]()