Poradna duly
Jana Čurdová
Akorát jsem tam koukala a viděla jsem Tě tam
a koukala jsem, že jsi narozená ve stejný měsíc jako já, jen jsem o 3 dny a 4 roky starší
![]()
No vidíš to, taky váha, co
Nevím, jestli to šťastné znamení. U mě kolikrát problémové, hlavně v tom vybírání ![]()
ahoj holky ![]()
Mybe ,
vitej ‚zpatky‘ … uz jsme te postradaly a ocitla ses na cerne listine
. jsem rada, ze je vsechno v poradku
. mate vybrana jmena?
Zuzi ,
tady u nas mi dr. rekla, ze na test na cukrovku se posila ve 28. tydnu a nezalezi na veku, posilaji se vsechny zenske.
ale v cr to je asi trosku jinak.
Barco ,
u nas je to s pediatrama jako u ostatnich doktoru. jsou v podstate vsichni ‚verejni‘ … ale takovy ten pausal pri kazde navsteve se zaplatit musi tak jako tak. jenom zalezi na tom, jestli treba ten konkretni dr. spolupracuje s pojistovnou, u ktere je clovek pojisteny a jestli bere nove pacienty. coz vetsinou je, takze neni moc velky problem. ja budu chodit k tomu samemu, co chodime s adamem, takze to mam vyresene. ![]()
Marusko ,
stastnou cestu a uzij si to. ![]()
prebalovak - my mame jen takovy jednoduchy, takze ten jsem mela v pokojicku, ale zase tak moc jsem ho nevyuzila. vlastne tak akorat v noci po kojeni. vetsinu dne jsme totiz dole a tam jsem mela prebalovak na te cestovni postylce a ten jsem vyuzila uplne nejvic. vecer po koupani jsem prcka nosila vetsinou k nam do loznice a tam ho oblikla na nasi posteli. mame ji dost vysokou, takze zada nebolely a zaroven mame i takovy ritual, ze tam cteme knizky pred spanim
vlastne jeste dodneska ![]()
holky .. ja byla vcera aktivni .. no teda v ramci moznosti. vygruntovala jsem nahore 2 loznice, umyla okna, vyprala zaclony a zavesy
beru to postupne a pomalu, jeste mi chybi 2 pokoje a koupelny, ale to uz je vzdycky jenom jedno okno, to nebude takova zabiracka ![]()
ted jedeme na navstevu ke kamosce, takze se mrknu jeste na konci dne .. mejte se krasne. my se tady dneska budeme parit ve 30 stupnich
, takova zkouska na leto …
mejte se! ![]()
Adys- teda ty jsi aktivní v tom uklízení ![]()
Tady prší, takže trčíme doma ![]()
Tak jdu aspoň vysát.
Jo, jo Leni, také váha
,ani nevím, jestli šťastné, nebo nešťastné znamení. Ale je pravda, že většinou jsem dost nerozhodná ![]()
Adys, my jsem si těma 30 stupněma prošli včera a byla to docela síla. Já jsem z toho byla docela vyřízená. A to jsem byla skoro celý den venku ![]()
Zítra nejde Dáda do školky a uděláme si výlet do Tolcova dvora, podívat se na zvířátka. Tak jen doufám, že nám vyjde alespoň trochu počasí a nebude nám pršet.
Pa
tak nam nakonec z vyletu za kamaradkou seslo. uz jsme byli mezi dverma a zrovna volal ‚zahradnik‘, ze je na ceste a jede sazet ty kytky a stromek.
uz mel prijet pred 2 tydny a ted se najednou objevi. no ale je to udelany, jeste odpoledne priveze mulcovaci kuru a budeme to tu mit krasny ![]()
jo .. a predstavte si, co udelal v sobotu manzel
… rikala jsem, ze jsme tu meli oslavu, takze rodina a znami na navsteve … takze manza vesele vyklada o vsem moznem a jednou se prorekl, jen tak mezi reci, co cekame .. no ale nikdo nereagoval, ja jsem to taky presla, protoze se to dalo jeste tak jako vzit vseobecne.
nicmene asi za hodinu se bavime znova o baby a on na Adu, ze jestli pry bude pomahat pri prebalovani, az se XY narodi
.. tak ja, ze co kdyz to bude YZ .. ach jo .. nechapal, o cem mluvim .. chudak je tak zmatenej ![]()
no ale v tomhle pripade jsem rekla, ze jmeno teda vymyslim ja a necham si to pro sebe az do porodu
i kdyz je fakt, ze pro vetsinu lidi je to stale jste prekvapeni, takze se zatim sirit nebudu ani tady, protoze je spoustu zvedavcu ![]()
jo.. a mame v rodine novyho doktora, fotku jsem dala do galerky ![]()
Adys- máte doma pěkné doktora a jak zaujatě poslouchá ![]()
Voche- zítra držím pěstičky
![]()
Adys - doktor je krásnej. Mates takhle večer poslouchá krevetu jenom uchem. Vždycky mi ho dá na břicho a pak povídá, že tam něco žbluňká. Před týdnem mi ji dal pomalu až pod prsa, tak jsem mu řekla, že ji musí dát trošku níž. On se na mě obořil, „vždyť to tam máš chlupatý“. To byla taková večerní perlička.
![]()
Zítra už, to je hrůza čekat na ten ortel.
Ale vzhledem k tomu, že kočárek už hlída manžův děda, tal se do něj v září nějaká housevka nastěhuje.
![]()
voche ,
drzime palce .. neboj … to musi dobre dopadnout ![]()
no jo .. nas ‚doktor‘ to ma v malicku. tim detskym stetoskopem samozrejme nic neslysi, takze se zacne rozcilovat a stoura mi prstem v pupiku
, coz zase nesnasim ja, takze pred nim utikam ![]()
takze u nas taky byva veselo ![]()
Áda mě taky včera píchal do pupíku a já to tak nemám ráda, ale pupík už začíná opět vylézat, tak ho to tam asi láká ![]()
mne teda nastesti nevylejza
a to zase asi laka naseho Adu
.. ze tam muze vrazit ten prst tak hluboko … ![]()
vlastne ani pri adovi jsem ho nemela vylezlej ![]()
Ahoj holky!
tak se konecne hlasim.
Mam toho casu tak nejak porad hodne malo, tak na emimino moc nezbyva. Ale za chvili se to zlepsi, budu totiz doma. To uz jsem se rozhodla, uz to fakt nezvladam, a nechci kvuli prachum ublizit miminkum. Tak budu pekne odpocivat nejspis na neschopence.
Ted k tomu memu UTZ ve 20tt. Tak jsem se na to „kino“ tesila. Mozna jsem ocekavala od toho prilis, a proto jsem byla dost zklamana. POHLAVI SE NEVI
Pry jeste je brzy…a pak ze maji zkrizene nozicky… a pak ze neni nic videt. Nu proste ve mne ten doktor, co to delal vubec nevzbudil duveru ani sympatii. Cely UTZ trval asi 10 min jenom, a to tam mam 2 deti!!! Holky, vzpomente a napiste prosim, jak jste to meli vy pred par tydny? Vybavuji si, ze nekdo rikal, ze byl tam skoro hodinu? Ja jsem tak pracne ukecala pritele, aby sel se mnou, ze to bude desne zajimave, ze i laik pozna, ze je to miminko, a kde ma nohu a oci a tak. A on mne na to, ze vi, o cem to je (uz ma deti), a ze mu neco sedeho na monitoru ukazou a reknou, ze je to ruka… Presne dle jeho ocekavani to bylo
Ja jsem nevidela vubec nec, pak na minutu otocil monitor ke mne a sup-sup rychle – taky noha, hlava, srce, …konec…
Naivne jsem chtela zadat o fotecku, pak tim zklamanim mne uz to bylo jedno.
Vochechule , takova otazecka, neprijde ti, ze maji ten monitor a UTZ nejaky takovy postarsi? Ja to porovnavam s tim, jak jsem byla na screeniíngu v 12tt v Praze u Apolinare. Tak byla obrovska obrazovka, ja jsem vsechno videla, a fakt bez vysvetleni jsem vedela, kde co je. Na obliceji mne doktor ukazoval i nosni kustky (ted jsem ani nepochopila, kde na tom obliceji je nos ci oci). Proto jsem delala takovou medialni kampan, abych nalakala pritele, a ono se to nejak nepovedlo ![]()
Pochopitelne je nejdulezitejsi, ze rekl, ze je vse ok. Snad tomu rozumi, ale prislo mi to takove odflaknute. Zkusim se postezovat sve doktorce, ona me urcite uklidni nebo se kouknme na miminka jeste jednou.
Tak to bylo k tomu UTZ. Ach jo, ta moje zvedavost o pohlavi je cim dal vetsi. Navic vy tady uz davno vite (nektere), co budete mit. Nebo aspon to typuji. Musim byt statecna a pockat jeste par tydnu.
Konecne uz citim pohyby, je to hodne prijemne. Zatim zadne velke kopani, takove jemne hlazeni zevnitr. Mam z toho radost. ![]()
Co se tyce velikosti bricha, mam takove tuseni, ze vas asi rychle predbehnu (nektere uz jsem urcite predbehla, treba Marii, to tvoje brisko se porad da pekne schovat, moje uz ne
).
Sice mam 5,5 kg, ale vypada to na celych 10kg. Jsem zvedava, co na to doktorka, az za par dni pujdu na kontrolu. Treba mne zakaze to moj prezirani.
Jenak pribiram jenom bricho a …prsa. Zadek, stehna, ruce, oblicej mam porad stejny, coz je asi dobre. tuky se mne snad neukladaji, mozna budu patrit mezi ty stastne, co po porodu budou mit lepsi postavu, nez pred.
Fotku pak take vlozim do galerie, ted jsem se na to chystala, ale zjistila, ze kabel od fotak mam u pritele v aute, a ten je Spanelsku na sluzebce. Tak za par dni. (pokud ta fotka kvuli velikosti bricha uz nebude aktualni, tak se vyfotim znova
).
Poradte nekdo, jak se vkladaji fotky primo sem do diskuse?
Magnezko take bezu hned od zacatku. Nejdriv 3×2 tbl, a ted uz 3×1 tbl. Pry preventivne, tak davam na DR.
O Baby-EXPO HRUZA!!!! Dalsi vec, na kterou jsem ukecala pritele. a dalsi propad. Nic jsme tam nevideli, za 5 min jsme to meli projity, zadna uzitecna informace. Byla tam sice prednaska o dvojcatech, ale takova vseobecna, vsechno jsem uz davno prvetla na jejich webu. Tak tech 100 km, co mame do Prahy, bylo fakt zbatecnych. Na dalsi podobnou akci uz se ho ani neodvazim tahnout. Pry mi klidne da svoje auto, az si vezmu kamaradku a jezdim na vystavy kdy chci a na kolik chci. Tak mozna zkusim to fakt tak nejak zaridit na For Kids.
Nakupovat uz pomalu zacinam. Zatim tak nejak spontanne, bez logiky a systemu. Treba kdyz uvidim nejakou
u dupacek ci bodycek (7 ks v baleni
, tak to koupim. Pak v jinem krame zas uvidim neco podobneho, tak to zas koupim. Pak doma zjistim, ze mam spoustu stejnych veci, plus stejnou velikost vecicek zdedenych po kamaradce… Takhle to u nas vypada. Ale az budu mit na to klid, tak vezmu nejaky ten doporuceny seznam a doladim vse.
Maria je uz asi na ceste na letiste. Taky preji, at se ta cesta povede a uzij si ji.
Voche , co testy? Ze je vse ok?
To jsem napsala roman, co?? Doufam, ze jsem vas moc neunavila.
Ted se pokusim navstevovat diskusi casteji, tak ty prispevky nebudou tak dlouhe.
Mejte se vsichni krasne!
Alina.