Poradna duly
Jana Čurdová
Těhulky
http://www.gify.nou.cz/…bory/505.gif
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 21.8 / 25+4/ KO 24.5.) Holčička- Katka
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 25+0) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 24+6)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 24+2) Chlapeček- Tomašek
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 23+6/ KO 23.5.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 23+5/ KO 22.5.) Překvapení- Filip, Anna
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 23+3)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 23+3/ KO 28.5., Cukr. test 31.5. ) Překvapení- Hedvika, Bruno
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 23+2/ KO 5.6. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 23+1) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 23+1/KO 7.6. UTZ 30.5) Překvapení
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 23+1/ KO 7.6.) Holčička
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 23+1)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /23+1/ KO 29.5.) Překvapení
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 23+1)
hanucha (1977 / Brno / TP 17.9. / 22+3/KO 14.6. ) Překvapení
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 22+2)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 22+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 22+1) Překvapení
petrax77 (1977 / Praha / TP 20.9. / 22+0 ) Chlapeček
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 21+6/KO 30.5. UTZ 18.5. Svatba 24.5.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 21+5)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 21+1/ dvojčátka )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 20+6/Konečná plodovka 28.5.,KO 31.5.) Chlapeček
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 20+5, UTZ 21+4)
Maminky
http://www.gify.nou.cz/…ubory/12.gif
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
http://www.gify.nou.cz/…bory/po7.gif
Andrasek - naposledy se ozvala 26.1.
Moonlight - 14.2.
Vari - 18.2.
Iggi - 14.3.
Moth - 4.4.
Kristain - 5.4.
http://sirmi.ic.cz/smajl/371.gif 3
Ahojte,
tak dneska tady mame pod mrakem…ach jo asi bude prset.
Moc moc jsem se pobavila nad „tehotenskym zapominanim“ ![]()
Radiku…ty mas glycerinovy prasek doma? Ten je na ten cukrovkovy test? Ja jdu pristi tyden, ale gynekolozka me upozornovala, ze mam prijit na lacno…vezmou mi krev a potom mi daji napit nejake „sladke vody“ a budu tam muset cekat cca 1 hodinu a pak mi znova vezmou krev…tak doufam, ze to zvladnu ustat… ![]()
Beru si s sebou Francesca… ![]()
My jsme si taky prali vice holcicku.....nicmene tady me okolni matky ujistuji, ze chlapeckove jsou velci mamanci a holcicky se vice upinaji na tatinky…tak jsem zvedava jaky bude Tomik ![]()
Ciao ciao ![]()
Ahoje po ranu,
tak jsem se vratila z kontroly a jsem jak duchodce… 4 recepty, ale nic hroznyho. Ta moje unava bude pry nejspis kvuli krvaceni z hemeroidu, tak mi napsal zelezo a naky prasky na to a mast, pak jsem dostala magnezko (berou me krece do lytek pri plavani) a jeste mam pry mykozu. Holky vy jste tu nektere rikaly, ze to magnezko je lepsi s necim, uz nevim s cim, ale ja ho mam jen samotny.
Tak snad dr. vi co pise.
Broucek ma tep 140 a jinak je v poradku. Rekla bych ze nekdy az moc…
V noci zase radil, clovek se pomalu ani nevyspi, ja mam hodne lehky spani a jak zacne busit, tak se hned vzbudim. Vcera se mi otocil hlavou dolu, tak jsem byla rada no a prijdu do prace a uz byl zase zpatky a kopal mi do mocaku
![]()
Do seznamku - pristi KO 14.6., nekdy hned potom pujdu na cukrovkovy test. A moni, mybe muzes dopsat taky prekvapeni a psala i jmena, pamatuju si jen Hedviku, kluk tusim Bruno? Kdyztak se nekde mrkni cca 2 strany zpatky to bylo ![]()
Hezky den!
Hanucha
Ahoj…
no…pro mého Dr. tu glukozu pripravuje lekarna pod nim. Jsem si to tam na recept vyzvedla a pak to 1h pred vypiju. Tak asi tak ![]()
Jsem na to zvedava jestli se nepobliju.
Voche, gratuluji k dobrým výsledkům a k malému mužskému. Teď už budeš mít klid.
Brclav, já na tom cukrovkovém testu byla již v 16tt. Nejhorší je to čekání a sezení. Ráno vezmou krev z prstu, pak dají napít (asi půl litru) hodně sladkého čaje, ale já měla takový hlad a žízeň, protože mě řekli od půlnoci nepít a od deseti nejíst, že mi to bylo jedno. Poté se hodinu čeká, znovu vezmou krev, pak zas hodinu a zas krev. Pak už můžeš dom, tak si vezmi nějaké čtení, je to dosti nudné čekání.
Holky, tedy s tou těhu demencí jste mne pobavily. Já myslela, že blbnu sama, také jsem šla nakoupit bez peněženky. Doma někam jdu a cestou zapomenu co jsem chtěla a pozor to máme byt 2+1. Při pečení mám problém nic nezapomenout přidat, minule s mi těsto zdálo divné, nakonec jsem přímo detektivní dedukcí zjistila, že mi tam chybí vajíčka. Včera jsem pekla dort na oslavu patnáctého výročí začátku chození s manžou a tak se mi to povedlo, že šupajdil pěkně do koše. Korpus nejdříve krásně naběhl, ale jak jsem do něj píchla splaskl jak nafukovací balónek. Marně vzpomínám, čím jsem k tomu přispěla. No ni, jen doufám, že ta demence po těhu opravdu přejde, jinak mě někdo bude muset při péči o mimi hlídat. Moje kamarádka říká, že když dítě přežije péči matky, tak pak už všechno, asi na tom něco je.
Ještě prosím do postupky připsat kontrolu 29.5. Dnes jdu poprvé na předporodní kurz, doufám, že to k něčemu bude.
Krásný den.
JJ
Ahojky,
Radik- to jsem na tebe zvědavá, jak po cestě k Dr. ustojíč slaďounké pití
![]()
Hanucho- to mě prcek taky většně kope do močáku nebo tam dolů. Ale zase ho cítím jen občas. Jen jak se převaluje. Žádné velké kopance. Zatím to je pěknej lenoch.
Ráno jsem volala k obvoďákovi s nadějí, že budu moct přijít dnes a ono houbeles, až za 14 dní ![]()
Včera odpolko jsem se zase stavovala u zubaře, abych si opsala číslo, protože ho nemůžu najít a na netu taky není. A on ho tam nemá napsané a ordinační hoidny taky neměl, takže tam musím zase někdy jindy. To jsem zvědavá, kdy s e k těm Dr. dohrabu
![]()
Ahoj holky ![]()
voche bezva zprava, gratuluju ![]()
hanu ty mas pamet ![]()
ty jmena se moc lidem nelibi, ale myslim, ze je to protoze si predstavuji jen mimi nebo male dite a nedokazi je zdrobnit, coz jsem celkem rada, aspon se ta jmena nebudou komolit
asi pak v prubehu dospivani nebude prcek se jmenem spokojeny, ale reknete mi kdo byl? kdyz jsem se ptala ve svem okoli, tak snad kazdy prosel obdobim nenavisti ke svemu jmenu
mely jste to taky?
Holky my asi budem mit obra, bricho mam uz desne velky a prijde mi ze roste skokove, par dnu nic a pak den az dva, kdy citim pnuti a pak zjistim ze mam pres bricho zas o centak vic. Obcas si prdola lehne napric, tak, ze se mi na jedne i druhe strane bricha vytvori boule. Musim rict, ze z tehle pohybu jsem spis mirne vydesena nez nadsena, ale nastesti nikdy tak dlouho nevydrzi ![]()
Predporodni kurz mame uz za sebou a priznam se, ze mi to prislo jako ztrata casu a penez, ale zas pravda, ze nas tam ucili dychat, coz bude asi hodne moc dulezite, tak jen abych to pak spravne pouzila ![]()
Mejte krasny ctvrtek ![]()
Ahoj těhulky!!
Hanu… díky už jsem doplnila seznámek.
Těhudemence… to jsem ráda že v tom nejsem sama
. Včera jsem vařila manželovi kávu, chtěla jsem vzít z ledničky mlíko ale místo toho jsem tam dala tu kávu a šla si sednout zpátky k televizi. Kdyby se milaček neozval kde má tu kávu tak tam je pořát. ( ale co mi dalo práce než sem ji našla)
V neděli jsem hledala peněženku a nemohla ji najít ( byla v koši ze špinavým prádlem).
Obvoďák… ještě jsem tam nebyla ( nějak se mi nechce)
Motorky… úplně je zbožňuji ale doma žádnou nemáme. Miláček měl kdysi na motorce vážnou nehodu a od té doby už na žádnou nesedl. Brácha má Suzuki Bandit 600.
Jinak u nás nic nového. Minulý týden nám volali z GE banky že prý jsme jejich věrní zákazníci ( manžel má od nich OK kartu) a nabídli nám půjčku. Tak jsme se doma dohodli že si ji vezme, splatíme tu OK kartu a ještě jiné co máme a budeme mít jen tu jednu. Předběžně nám jí schválili. Tak jsem byla ráda že už budeme mít klid ale to jsem ještě nevěděla že do té banky budeme lítat každý den ( pokaždé chtěli ještě nějaké potvrzení) no a po týdnu nám řekli že nám půjčí 10.000,– ( no to bychom toho teda splatili
)
Tak jsem se naštvala zašla jsem ČS a tam nám v jí pohodě dali za 10 minut a máme klid. Ještě se nám stihla zkazit sekačka na trávu tak jsme včera 3 hod. jezdili a scháněli novou. Nakonec jsme museli zajet až do 30km vzdáleného Mountfieldu ( tam konečně byl nějaký výběr) Po cestě zpátky jsme objevili super obchod z tuningovým zbožím. Tak jsme tam mrkli a když jsme zjistili že členům našeho tuning klubu dávají docedla velké slevy tak jsme si udělali radost a konečně objednali našemu plechovému miláčkovi nová kola. Zítra si máme pro ně zajet. Já se tak těším!!! Kola byly poslední věc co jsme potřebovali. No a dneska jsem 3 hod. kosila zahradu a teď jsem unavená jak koťátko ( tomu se říká tělocvik) ![]()
Jééé a už jsem úplně zapomněla na co jsem chtěla ještě reagovat… No nic ![]()
Tak se mějte jdu vařit… ![]()
Ahojte,
zapomnela jsem - ptala jsem se dr. na toho obvodaka a rikal, ze to neni nutny, ze ho v tehu zastupuje on, jen kdybych mela nejaky potize, alergii nebo se s necim lecila, tak jo. Ale jinak kdyby bylo treba nejake vysetreni, jako treba to EKG, tak me tam muze poslat gyndr.
Hanucha
Hanu- to mně obvoďáka zaškrtla doktorka v průkazce, že tam mám zajít. Tak má asi každý Dr. jiný postup. Jako se vším, že
![]()
ahoj holky ![]()
teda koukam, ze se fakt v tehu demencich jen predhanite, kdo na tom je lip
.. vic to radeji komentovat nebudu nebo me to taky postihne .. ne ze bych nezapominala, ale zatim je to tak nejak v norme ![]()
cukrovka - ja si myslim, ze kazdej dr. si to dela tak nejak podle sebe. kazdy ma asi jiny zpusob a pristup. tady u nas je to podobne jak rikala Barca .. musim prijit na lacno, vezmou mi krev, vypiju neco jako sladkej dzus (trochu s bublinkama), myslim, ze minule mi dali vybrat i prichut, mela jsem pomerancovou
. chutnalo to tak trochu jako fanta, ale kdyz to ma clovek vypit hned rano na lacno, tak nic moc. pak jsem tam hodinu cekala a po hodine znovu na krev a sla jsem domu.
mezitim jsem mela bejt v klidu, moc se nehybat ani nic jinyho nejist. s adou jsem tenhle test projela, takze me poslali na 3hod cukrovkovy test. tady se to tak dela. princip je v podstate stejny, akorat, ze se tam ceka 3 hod. a odbery se delaji kazdou hodinu. to jsem taky projela, takze jsem byla pak pekne na dietce ![]()
jinak za poslednich par dnu jsem si libovala, ze mi ta ‚panev‘ neboli a dneska uz zase jo
.. dneska jsou to vic trisla nez co jinyho, tak uvidime, jak dlouho to zase vydrzi.
vcera jsme tu meli poradnou bourku, takze se krasne vycistil vzduch a je prijemne chladno a tak se dobre spalo. JENZE Ada se rozhodnul, ze bude vstavat v 5
, takze ja jsem docela hotova a vidim to na odpoledni spanek
.
ted vyrazime na postu, od pondeli se nam tady zmenilo postovne a ja mam jenom stare znamky, tak musim dokoupit ten rozdil .. ach jo …
mejte se.. ![]()
Těhulky
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 21.8 / 25+5/ KO 24.5.) Holčička- Katka
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 25+1) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 25+0)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 24+3) Chlapeček- Tomašek
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 24+0/ KO 23.5.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 23+6/ KO 22.5.) Překvapení- Filip, Anna
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 23+4)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 23+4/ KO 28.5., Cukr. test 31.5. ) Překvapení- Hedvika, Bruno
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 23+3/ KO 5.6. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 23+2) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 23+2/KO 7.6. UTZ 30.5) Překvapení
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 23+2/ KO 7.6.) Holčička
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 23+2)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /23+2/ KO 29.5.) Překvapení
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 23+2)
hanucha (1977 / Brno / TP 17.9. / 22+4/KO 14.6. ) Překvapení
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 22+3)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 22+3)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 22+2) Překvapení
petrax77 (1977 / Praha / TP 20.9. / 22+1 ) Chlapeček - Šimon
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 22+0/KO 30.5. UTZ 18.5. Svatba 24.5.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 21+6)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 21+2/ dvojčátka )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 21+0/Konečná plodovka 28.5.,KO 31.5.) Chlapeček
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 20+6, UTZ 21+5)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrasek - naposledy se ozvala 26.1.
Moonlight - 14.2.
Vari - 18.2.
Iggi - 14.3.
Moth - 4.4.
Kristain - 5.4.
Ahojte,
vy vsechny jeste spite? ![]()
Ja jsem si vcera zobla vsechny ty prasky co mam brat vecer a takhle dobre jsem snad jeste co jsem tehu nespala. Malem me nevzbudil ani budik…
![]()
Berenice - tak co UTZ??? Doufam, ze je vsechno ok.
Vcera jsme na kurzu probirali roli partnera pri porodu a bylo to velice zabavne - dostali jsme za ukol se toho svyho zeptat a vetsina odpovedi byla, ze nas bude drzet za ruku…
![]()
Hanucha
ahojky,
Hanu- my dneksa nespíme už od půl 7
![]()
Teď jsem se vrátila z města. Byla jsem se konečně objednat k tomu zubařovi. A jdu tam až 8.6., doufám, že gyndr. nebude mít keci, že už jsem tam měla být. Ale snad ne, myslím, že to ani minule nekontrolovala.
Koukala jsem na B-C k holkám ze září a jedné tam na UTZ u miminka našli vývojovou vadu srdíčka, tka mi je z toho smutno. Bude nutná hned po narození operace, tam to snad zvládnou a miminko bude v pořádku.
Jdu najít nějaký recept na oběd, chlapi mají ještě ze včera masa, ale na to já nemám vůbec chuť. Tak vůbec nevím, co si mám ukuchtit. Aby to bylo jendoduché, rychlé a abych na to měla chuť
![]()
Ahojte,
u nás se taky nespí, už od šesti ![]()
Vochechule - super zprávy, kluci jsou fajn ![]()
cukrovka - u nás se bere cca ve 22.- 23. tt krev ráno na lačno a podle hladiny cukru se buď rovnou chodí na diabetologii nebo, dyž je vše v normě, se jde jen na ten test, co se pije ten slaďák a sedí se tam celé dopolko - mám cukr dost pod tou hranicí, takže jsem to vyšetření se sladkým pitím odmítla (cukrovku u nás nikdo nemá a neměl ani v těhu, i s Dalískem bylo vše OK, moč mám vždycky v pořádku - a fakt nemám chuť si zbytečně kazit žaludek a několik hodin se snažit krotit kluka kdesi v čekárně, když mi bude zle z té břečky). Prý mě nesmí ovlivňovat, ale při mé anamnéze mě nutit rozhodně nebudou
Takže tak u nás.
Manžel se hecnul a objednal nás na 3D ultrazvuk - tak uvidíme, jaké to bude a jestli miminko ukáže, co je zač.