Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
650
14.5.07 08:35

Ahoj Marusko,

to verim, ze uz se moc tesis, az pojedes! Ono s pritelem je to cekani o 100 % krasnejsi!
A vetry? Ja je mam sice v norme, ale nedavno jsem si dala s chuti cocku a musim uznat, ze to byla sila…nevim, kdo to odnasel vice ja, Tomasek v brisku nebo chudak Francesco :lol:
Plinky…kdyz budes pouzivat jednorazove, tak kolik koupis latkovych? Mamca mi jich privezla 20.....tak nevim jestli to bude stacit…

Pokojicek…zmenili jsme uplne nazor na pokojicek. Nebudeme zatim kupovat detsky nabytek…malou skrin a podobne… koupime jednu velkou skrin z Ikei a dame ji do pokojicku. Az bude mimco vetsi tak ji presuneme do vyklenku na chodbe a do pokojicku koupime velkou detskou skrin s poschodovou posteli a stolem, tak at maji „deti“ kompletni pokoj i kdyz budou starsi a nebudeme muset nic vyhazovat…ty detske skrine jsou moc roztomile, ale jsou male a strasne drahe a na tech par let to asi fakt nema cenu..... :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
14.5.07 08:38

Ahoj Leni,

mas pravdu i ja asi koupim kos s pytlikama, ktere budeme kazdy den vynaset.

Tesco tady bohuzel nemame, tak zkusime ty Pampersky…

ciao ciao

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
14.5.07 08:48

borčo- zkus si koupit paparsky a uvidíš, pak budeš mít dost času zkoušet jiné značky, co tam u vás máte :wink:
Teď tě ale hechci strašit :roll: :oops: :) Ale Adámkovi paprsky nevyhovovali, byl po nich opruzený, asi jak v nich je ten krém, ale nevím, jestli je ve všech. Navíc má hodně citlivou pokošku. Tkaže jsme hodně dlouho kupovali Huggies a pak střádali s Tesco plínkami(ty jsem do té doby neznala). Navíc na začátku mimčo nepotřebuje tolik kvalitní plenky (tvrdila mi to kamarádka už v porodnici), protože ho přebaluješ po každém jídle, tak v té plence moc dlouho není. Narozdíl od straších dětí, které se už tolikrát nepřebalují. Takže my měli zazačátku Modro-růžové hugies (levnější a obyčejněší vyrinat) a pak jsme přešli na modro-zelené, u který ch jsme byli opravdu hodně dlohou.
Ale každá mamča to musí vyzkoušet a uvidí, které plínky jim sednou. Ale já se třeba plenkami nebudu předzásobovat, jako to dělá někdo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
14.5.07 09:32

taky budu zkouset, jestli budou lepsi pampers nebo huggies..ale tesco plinky koupim urcite…
Barco, to je pravda, ze s druhou polovickou je to cekani mnohem krasnejsi…zase budu mit pocit, ze mame tatinka… :P …ty vetry..to je fakt vec :? …a plinky..ty latkovy..myslim, ze 20 jich staci. Budu je pouzivat, jak uz psala Lenka, na utirani, nebo kdyz budu kojit tak i misto bryndase…
Leni, mam radost, ze ti je lip…a ta panev je lepsi…zkus davat Adamkovi nejaky ty vitaminy…nema snizenou imunitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.5.07 10:00

Ahoj holky, zdravím při pondělku!!
Koukám řešíte plínky :) Taky budu používat papírový a bavlnění jen na utírání pusinky, atd. Ušetří to spoustu času a ten já asi budu dost potřebovat. Trochu se toho děsím :roll: jeden školák, druhej předškolák a mimino :roll: No, snad se to nějak zvládne :wink:

Leni , dělali Adámkovi imunologicko-alergolické testy? Matyáš byl taky pořád nemocný, tak nás tam doktorka poslala na odběry krve a zjistili, že alergický neni, jen má sníženou imunitu, takže nám předepsali Rybomunil. Měli jsme ho v pytlíčkách, takže jsem mu ho vždycky přimíchala do čaje, že si toho ani nevšiml. Je to léčba na půl roku, ale nebere se každý den. První měsíc, čtyři dny v týdnu tři týdny a pak jenom každý další měsíc čtyři dny. Takže to jde. Zdá se mi, že se po tom docela zlepšil, za zimu stonal tak třikrát. Doktorka nám to napsala vždy na podzim, aby se na zimu imunitní systém pořádně aktivoval Jinak pije každý den Actimel a ten mu snad taky trochu pomáhá :wink:

Jinak co se týká těhotenských neduhů, tak mě pořád pálí žáha :evil: , ale to jsem měla pokaždý a druhýho porodu to vyvrcholilo, že sem je prosila, ať mi něco dají nebo mi shoří krk než porodím.
Pak mě bolí opět v kříži, takže mě asi zase čekají křížové bolesti, tak sem manžovi říkala, že to teda ne, to už nechci zažít a jestli si nemám domluvit epidurál. Jenže ten je zá:,–(ně proti, že to neni stopro bezpečný a že už jsem dvakrát porodila bez epidurálu, takže určitě porodím i potřetí, ale jemu se to říká, on za mě rodit nebude :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
14.5.07 10:31

Ahoj Kat ko

ja teda nevim s tim epiduralem…cetla jsem pro a proti.....vice ale pro…a nam v kurzu doporucili si nechat udelat vysetreni u anestiziologa kvuli epiduralu…pak jestli ho vyuzijeme nebo ne se uvidi…je pravda, ze moje gynekolozka tvrdi, ze s mou postavou bych se nemala bat…ze to pujde urcite i bez nej…ale ja se znam.....ja a bolest…

Francesco taky porad rikal, ze se to zvladne bez, ale nakonec to necha na me…navic mu v porodnici vysvetlili, ze to je bezpecne, tak je klidnejsi…treba kdyby si tvuj manzel o tom promluvil s nejakym porodnikem.....My pristi tyden mame jednu lekci kurzu jen o epiduralu, tak dam vedet co nam rikali :wink:

Ciao ciao

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
14.5.07 11:28

Tak jsme teď přišli z venku, holky, tam je tak krásně. Jako na koupání, i když já bych do vody nevlezla :?

Na alergologie jsme objednaní za 14 dní, tak mu doufám, vezmou krev. Taky si myslím, že má sníženou imunitu. Měl to hned na začátku, když jsme začali na alrgo chodit, ale nic mu nedali, a pak se to asi zlepšilo. Navíc byl do roka kojen, takže nebyl vůbec nemocný, až tuto zimu to začal být problém. Halvně rýma a kašel jinak na teploty je vpohodě. Ale bojím se školky. No snad mu ty testy udělají.

Já teda zatím o epi nepřemýšlím, ale ani ho nezavrhuje. Když bude potřeba, tak si ho nechám píchnout, taky když to bude včas. Prostě nad touto věcí mě ani nenapadlo přemýšlet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.5.07 12:35

Ahojte,
doufam, ze jste si taky uzily vikend jako ja… Rodice me rozmazluji, uz mame i na zahrade naky ovoce (kanadske boruvky) a doma v panelaku mam uz jahody (na balkone pod folii), takze se cpu.
Luci - taky jsem si v knihovne pujcila asi 20 casopisu (Maminka, Betynka atp.), takze jsem nabusena…
Radik - latkovych plen jsem cetla ze tak 20-30 pokud se budou pouzivat jen na otirani ublinkavani a tak. Jinak az 80. A co ta vystava? Ja se chystam az na tu za 14 dni, uz jsem se dohodla s mamkou a sestrenkou z Prahy, budem tam tak mezi 11 a 14, tak kdybyste nektera sla, muzem se potkat.
Barco - ja myslela ze vyvarit a vyprat na 90 je to stejny? 8O Aspon na nakym navodu k pracce to bylo, zitra se muzu zeptat opravare, mrcha se mi rozbila tak doufam, ze mi ji spravi a nebudu muset kupovat novou… :roll: To by me nastvalo, pac na ni nemam moc penez a chtela jsem si koupit hlavne mycku :x
Marusko - tak teda vse OK a letis jo? Jo a vetry, tak o tom bych mohla vypravet. Vcera jsem jela vlakem a myslela jsem ze mi praskne bricho. Kdyz k tomu prictes zacpu, no hruza…
Leni - ta panev me obcas taky boli, hlavne vecer kdyz lezim treba u TV, tak se pak nemuzu rozejit a chodim jako kachna. Nekde tam u stydky spony nebo co to je. Nastesti to je ted posledni tyden lepsi.
Jeste jsem neco chtela ale mezitim co to pisu mi prisly asi tri urgentni maily a icq od brachy (pujde se mnou k porodu kdyz to nevyjde s milym) a ted jeste neco prelozit sekretarka z anglictiny, tak jsem to vsechno zapomnela… Kdyby muj prispevek byl zmatenej,t ak se nedivte :D
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
14.5.07 13:09

Ahoj holky,

tak u nás byl výkend dobrý, v sobotu jsme jeli slavit 50-té narozeniny tchýně, 30-té narozeniny švagrové a 22 narozeniny další švagrové :) Hezky se to vydařilo, přespali jsme u manželových rodičů a v neděli odpoledne jsme se vrátili domů.

Jak psala radik, to Baby Expo bylo šílené, vůbec nic tam neměli, byly jsme z toho celkem šokované 8O Doufám, že na tom For Kids to bude lepší. Ale tam by to mělo být veliké, tak to snad bude úplně o něčem jiném.

Plenky budu používat jednorázové a chtěla bych hned od začátku dávat papírové Rossmann. Sestra má dvouletého kluka a dodnes je používají a naprostá spokojenost.
Barčo , také Tě nechci strašit, ale Pampersky nám také nevyhovovali. Jsou hodně slabé a vykrojené a Dádovi skoro pořád protékali. musíš to ale vyzkoušet sama a uvidíš, třeba Ti budou vyhovovat…
A myslím si, že pleny určitě stačí vyprat na 90 stunů

Dnes jsem byla celé dopoledne venku, je tam krásně, ale na padnutí. Nějak si nedovedu představit, jak se protlučeme s těma bříškama v létě :?

Mějte se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
14.5.07 13:31

Ahojte,

tady u nás vedro k padnutí, naštěstí už Dalek aspoň sám chodí po schodech, stačí, že snáším kočár :roll: Nějak se na tohle těhotenství ani neduhy moc nestíhám soustředit, jsem ráda, když 1× denně napatlám bříško a přes den občas pohladím, Dalísek mě dokonale zaměstná. Zítra máme kontrolu, prcka beru s sebou - to zas bude veselo 8)

Bavlněné plínky - na podkládání pod pusinku, odříhávání atd. stačí těch 20, prala jsem je s bílými mimi věcmi na 40° a žehlila spíš aby byly hladké na obličej, bez aviváže. Vyvařovat netřeba, to se dělalo v době, kdy se kojilo s rouškama nebo radši vůbec :wink: . Možná bych je prohnala na těch 90, pokud jsou po někom a někde dlouho ležely.

Já používám bavlněné plínky na Dalíska od začátku doteď, koupila jsem na ně kvalitní kalhotky a spokojenost, ty ale peru na 60° a potřebuju jich tak 60.

Maruško - tož šťastnou cestu :D

Vochechule - už jsou výsledky amnio? Porád držím ten palec…

Pampersky - měli jsme balík do porodnice, dobírali jsme ho doma a taky nám protékaly - jak nemají tu gumičku na zádech, tekla skrze ně ta miminkovská stolice na oblečení :roll: Ale to chce vyzkoušet, někdo je používá a OK. Dalek, co začal jíst jiné věci než mléko, je v jakýchkoli jednorázovkách za dopoledne opruzený, takže u nás teď už jedině látka (předtím jsme měli jednorázovky k dr., na delší cestování, …)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
14.5.07 14:29

ahoj holky,
koukam, ze po vikendu je tady zase rusno :D

Lenko ,
me ted o vikendu ta panev taky nebolela … :-) , uvidime, jak to bude pokracovat.

plenky - ja jsem od zacatku pouzivala zase naopak pampers … jednou jsme zkusili huggies a po nich se adam strasne osypal. taky tady jsou huggies delane jakoby o cislo mensi, takze velikost pampers a huggies neodpovidala.
latkovych plen jsem mela asi 10, mozna ani to ne … pouzivala jsem je jak pisete, pod hlavu, na odkrknuti, na otreni atd.
kos na pleny jsme meli na zacatku asi tyden, nekupovali jsme ho, zdedili, ale stejne nepouzivali. prislo mi lepsi vyhazovat ty pleny jednotlive, nez to pak tahat vsechno najednou z kose :-) , byt to bylo v tom pytliku .

epi - to byl asi muj jediny strach z porodu … nakonec jsem ho nemela, nebyl cas :-) , tak doufam, ze podruhe to bude podobne. taky si rikam, ze kdyz uz jsem to jednou zvladla bez nej, tak podruhe snad take :-)

jinak my meli vikend taky v podobe oslav … byla u nas manzelova dcera z prvniho manzelstvi. zitra je ji 10, takze jsme v sobotu oslavovali :-) , v nedeli jsme jeli na vylet. bylo krasne, asi 19 stupnu, zadne vedro, proste tak akorat. zato zitra a ve stredu nas cekaji 30 a vlhko, takze parada. budeme zase zavreny v klimatizaci :-(
a ted tento vikend budeme v oslavach pokracovat. jednak je ada pozvany na narozky k jeho kamaradovi a jednak v nedeli mam narozky ja :roll: , ani nechci pomyslet na to cislo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
14.5.07 15:55

Ahoj
kontrola dopadla dobře… Čípek drží…jak řekl doktor......a malá má 512g.......až na to,že jsme si chtěli nechat potvrdit pohlaví a né a né se ukázat. Tak jen doufám,že to nakonec nebude jinak :-)
Ikdyž…je to fuk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.5.07 17:12

Jo a málem bych dnes zapomněla, i když to bylo ke včerejšku:

**Vše nej ke svátku matek!!!

Hanucha**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
14.5.07 17:51

Ahojky těhulky , tak ještě dva dny a budu to vědět. :? :lol: :? :lol: Nechcete mi tam nějaká dobrá duše zavolat? To asi neklapne, budu se muset přemluvit sama, chjooooooooooo. Dneska jsem se ale dohodla s obvoďačkou, že si asi opravdu vezmu na 7 - 8 měsíc neschopenku a budu se válet doma, udělám si prázdniny. :D :D :D :D :D :D :D Prý mi ji může napsat i sama, nemusí to psát gyndr, tak to je v poho.
Plínky - pořád přemýšlím. Látkovek mám 20 ale asi ještě nějaké koupím a o tom prát pořád uvažuju, ale jsem asi kůže líná, tak nevím jak to moje zapojení závitů dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
14.5.07 18:01

Se na to vy....., nejde mi vložit fotka kočárku. Už je zaparkovanej u babočky a hlídá ho manžův děda ( bohužel jen z obrazu). :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí