Poradna duly
Jana Čurdová
Těhulky
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 21.8 / 24+5/ KO 24.5.) Holčička- Katka
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 24+1) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 24+0)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 23+3) Chlapeček- Tomašek
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 23+0/ KO 23.5.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 22+6/ KO 22.5.) Překvapení- Filip, Anna
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 22+4)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 22+4/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 22+3/ KO 5.6. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 22+2) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 22+2/KO 7.6. UTZ 30.5) Překvapení
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 22+2/ KO 14.5.) Holčička
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 22+2)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /22+2) Překvapení
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 22+2)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 21+6)
hanucha (1977 / Brno / TP 17.9. / 21+4/KO17.5. ) Překvapení
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 21+4)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 21+2) Překvapení
petrax77 (1977 / Praha / TP 20.9. / 21+1/ KO+UTZ 14.5. )
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 21+0/KO 30.5. UTZ 18.5. Svatba 24.5.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 20+6)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 20+2/ dvojčátka )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 20+0/Konečná plodovka 28.5.,KO 31.5.)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 19+6, UTZ 20+5)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrasek - naposledy se ozvala 26.1.
Moonlight - 14.2.
Vari - 18.2.
Iggi - 14.3.
Moth - 4.4.
Kristain - 5.4.
Mybe - 11.4.
Ahoj holky…
tak konecne patek…
…mam radost.....dneska ma segra termin porodu, tak jsem zvedava
........
u nas je tuleni v pohode…chut mam porad, pritel taky, takze tak 2× za den je to dobry…ale to je tim, ze se nevidime tak casto, takze kdyz jsme spolu, tak si to nejak uzivame…
Koutecka, jmena- pro kluka mame Alexe a pro holcicku bud Elenu, nebo to vypada spis na Annie…
lenak, snad to vyjde..rusit to nebudu…vcera me docela nastvala..a kdyz sestra rekne, ze ne, za mam prijit az v ten ctvrtek, jak rekla doktorka, tak se omluvim, ze budu pryc a prijdu az po priletu…takhle by se chovat nemeli…
Barco, to je dobre, ze jedete „na dovolenou“…me je stejne u toho more lip..nic me tam neboli…hezky si to uzijte…jinak pritel sem ted prijet nemuze, protoze se tam rozjizdi sezona a sef ho nepusti…takze az na ten porod. Mozna kdyby byl opravdu nejaky problem a nemohla bych uz letet, tak by v cervnu priletel…ale doufam, ze takovy problem nebude ![]()
zatim papa a hezky den…opatrujte se…
Dobré ráno,
Mario, tak uvidíš, co Ti sestřička řekne, ale já myslím, že by Ti měla vyhovět!
A Tvojí ségře držím palce ![]()
Jinak tady u nás je dneska pod mrakem, ale neprší, takže aspoň něco. Odpolko jedeme do toho Brna na kočár, tak se už těším.
A u nás je to s jménama taky divoký, na holku Anetka a na kluka buď Michal, David, Jan nebo vůbec nevím
![]()
Ahoj holky,
zdravim pri patku! Dneska vecer se mi vraci Francesco ze sluzebky tak se uz moc tesim…jeste me teda ceka uklid, ale to se zvladne ![]()
Jinak jsem mela predvcerejskem docela zabavu…byla jsem smutna, ze uz mi odjela mamca a Francesco, ze je pryc…vecer Tomasek zacal kopat pomerne silne a tak jsem ho vzdycky poplacala na to misto, kde me kopnul a on to zase zoopakoval na tom stejnem miste…tak to slo asi 5 x ! Tak asi navazuje kontakt ![]()
More…ja nevim, preci jenom mam strach kvuli nejake infekce a navic nemam tehotenske plavky…tady stoji kolem dvou tisic…to mi prijde dost na tyden koupani…tak si ochladim jen nozky ![]()
Do galerky dam fotku, kterou jsme udelaly s mamcou minulou nedeli…uz je pekne videt brysko ![]()
Holky davate poslechnout mimiskum nejakou hudbu do sluchatek? Ja zatim ne…ani nevim jakou…ale pry to funguje, kdyz pak deti nechteji usnout…mate nektera zkusenosti?
Krasny patek a Marusko drzim palecky at muzes letet!
Barca
Ahoj, tak jsem tam volala a sestra rekla, ze si mam zavolat v pondeli, protoze dr. ma v utery operovaci den a nevi, jestli bude mit cas…tak opravdu nevim co budu delat, jestli ten cas mit nebude...... ![]()
Barco..na fotecku se tesim
…to je dobre, ze se ti manzilek uz vrati ze sluzebky a hudbu poustim…ne, ze bych ted kvuli mimi zacala…ale vzdycky, kdyz jedu z prace, tak si dam sluchatka.....a poustim smes…cesky, anglicky, recky pisnicky.. ![]()
jdu ted na obidek, tak zatim papa
Chyba…nepodarilo se mi nahrat fotku do galerky…
asi je moc velka…tak ji pak zkusime zmensit, ale az s Francescem…sama nevim jak na to ![]()
Ahojte,
Barco - prave ze se v tehotenstvi morska voda doporucuje jako nejvhodnejsi na koupani. Plavky jsem vyresila tak, ze mi pujcila mamka svpje, jsou takove volne. Tak se podivej, jestli nejake volnejsi nesezenes, tady jsou tehotenske taky hrozne drahe, nejmin tak 2000 Kc. A to se mi davat nechce. Spis bych videla problem ne v infekci z vody, ale aby te nesebrala naka vlna nebo ti nezduchla do briska, toho bych se bala spis.
Marusko - ja bych se na tu doktorku fakt asi vykaslala… Jestli ti nic uz neni, brisko netvrdne, tak bych na tvem miste odletela a kdyz se ta nana nedokaze ti venovat ani !!zvednout telefon!!!, tak at si na…e. Maximalne bych si zkusila zajit za nejakym jinym dr., a pak ji o tom rekla po navratu. Tohle chovani se mi fakt vubec nelibi, tohle by mi udelal doktor jednou a naposled.
![]()
Petro - hodne stesti v pondeli na UTZ! At se ma miminko hezky a ukaze se vam
Hudba - ten muj chlap mi koupil nekde v Praze (asi na Celetne) specialni CDcko pro miminko, ale nepamatuju si jak se to jmenuje. Tak to obcas poustim, ale jinak i jinou hudbu nahlas aby to bylo slyset i v brisku a taky si casto zpivam… Mamka mi pry taky zpivala a pry jsem to mela rada, narozdil od myho tatinka
. Rikaly mi holky co delaj brisni tance, ze chodily tancovat az uplne do konce tehu a ze kdyz pusti ted tu hudbu (uz po porodu), tak okamzite je mimco v klidu a spi.
Luci diky za odkaz na jmena, mela jsem nekde stazene statistiky z ministerstva v excelu, ale tohle je podrobnejsi a jsou tam i mene casty jmena. Tam byly jen od 4 nositelu vys. Ja mam porad vybrano Veronika Siham a Matous Ian. Ale oponentni rizeni ke jmenum bude zrejme taky az cestou do porodnice, ze pry je casu dost :-/.
Tak preju hezky vikend!
Hanucha
Hudba…slysela jsem, ze by se mely sluchatka prilozit na brisko…tak to mozna zkusim…jen zatim nevim s jakou hudbou…
Hanucho, asi mas pravdu s tou morskou vodou…no v Jesolu moc velke vlny nejsou.....ale s plavkama to bude problem.....v obchodech jsou same bikiny.....nevim nevim jestli sezenu nejake za normalni cenu vcelku a ukazovat brisko na plazi se mi moc nechce… ![]()
Dobrou chut k obidku! Ja porad nevim co si mam udelat.....nasla jsem v Apetitu zajimavy recept na kureci prsicka po lovecku, tak to zkusim udelat dneska na veceri, ale na obidek.....fakt nevim…zase me pali ta zaha a o mandlich se mi uz zda!!!!
Hanucho, me taky tohle chovani opravdu stve…ale presto tam v pondeli zavolam a jestli nebude mit v utery cas, tak prijdu az po priletu..citim se fajn…bolesti jako pri ms nemam…ani ty slaby kontrakce…a to tvrdnuti…kdyz ja nevim, jestli se tam mimco jen tak nejak mele a z toho se mi to brisko pne, nebo mi tvrdne…ale je to tak 2× za den…nekdy jen jednou a vetsinou kdyz jsem uplne v klidu a sedim…cetla jsem, ze brisko totiz tvrdne, kdyz je stres, nebo nejaka namaha…fakt to nepoznam
…
Barco, ja teda sluchatka nedavam na brisko..nevim…vzdyt deti by to mely slyset i normalne, kdyz si je dam do usi..nebo ne?
Maruško - i kdyby to nebylo jen pnutí, jak se miminko šponuje, ale tvrdnutí, tak do 20.tt je v normě max. 5× denně a od 20.tt snad 10×, samozřejmě pokud se neotvíráš, nekrvácíš, … takže by to mělo být OK.
Ahojky,
jeste jednou - Marusko k tem sluchatkum, ze by to slyselo mimco kdyz mas ty sluchatka v usich, to nevim jak by to bylo mozny, pac kudy by se to vlneni neslo? Jenom maximalne tvym telem, ale to tam prece nemuze dojit. To mas ty u ucha a jde ti to rovnou do sluchovyho ustroji. Kdyz poslouchas hudbu „normalne“ nahlas, tak to miminko slysi jako kdyz my slysime zvuky pod vodou. Nejvic slysi samozrejme nas hlas a srdce a tak.
No ten odlet ti rozhodne schvaluju, jestli je ti ok jak rikas, tak let a neboj se!
A co sestra??? ![]()
Hanucha
Ahojky,
dneska vás jen čtu, teď po obědě jsem ležela, pořád mě nějak pobolívá tam dole ![]()
a dneska i celkemtvrdne břicho, ale taky nevím, jeslti to není tím, jak se tam prcek šponuje, občas mi to tak přijde.
Asi se stavím v lékarně a pořídím magnézko.
zítra jsme měli jet se švagrovou na to Baby Expo, ale zrušili jsme to a asi pojedeme až ten For Kids.
Tak si užijte víkend.
Lenka
Maxik..tak to je dobry…10× za den to opravdu nemam…a minule byl nalez dobry..zadny otevirani atd, takze si myslim, ze to je v poradku…
Hanucho…dekuju za ponauceni…myslela jsem si, ze se ta hudba k miminku dostane.....
…a sestra…nic…doktor ji dneska rekl, ze ma byt trpeliva…tak snad toho drobecka uvidim jeste pred odletem ![]()
Je holky a nevite kde je Alina ? Mela byt vcera na UTZ, jsem priserne zvedava co ma v brisku!
H.
ahoj holky,
tak jsem to s tim pocasim zakrikla.. vcera bylo dusno k padnuti a to neni jeste polovina kvetna
… v noci trosku zaprselo, ted je pod mrakem a prijemno, ale jestli to takhle pujde dal, tak zapiname klimatizaci, protoze se neda v noci spat ![]()
Lenko,
koukam, ze jsme na tom s tou ‚panvi‘ podobne. vcera rano jsem si jasala, ze nic a behem dne se mi to tak rozbolavelo, ze jsem se tu fakt kolibala jako kachna. a to jsem cely dopoledne chodila, byli jsme s adou venku, takze jsem toho fakt mela dost. no a ted rano to citim taky dost… ale doufam v rychly porod ![]()
jinak tehu plavky poridit musim … budeme chodit na bazen a jestli pojedeme i na tu dovolenou. nejsou tady zase tak drahy. urcite levnejsi nez normalni , daji se poridit tak zhruba za 600kc … ja mam navic darkovou poukazku do obchodu s tehu oblecenim, tak to koupim tam ![]()
uzijte si vikendu a at vas neodfoukne vitr ![]()