Poradna duly
Jana Čurdová
Adys to víš že byl Miša nadšenej. Pořád chodí po baráku s vysvědčením v ruce a ukazuje mi ho
![]()
Katko taky gratuluji! jo jo jsou to naše šikulky! ![]()
Amisku Momentálně máme doma jednu fenku belgického ovčáka malinois.Jsou jí 2 roky. Minulý měsíc prodal manžel svoji fenku německého ovčáka do ameriky a příští týden si jede pro štěně- pejska belgického ovčáka malinoise. Těďkom už míváme jenom 2 psy ( já jednoho a manžel taky), ale byly doby kdy jsme jich měli 6. Jenže to jsme byli bez dětí. Teďkom by toho bylo už moc( jak časově tak finančně). Stejně i tak jsme 4* týdně na cvičáku.( pro okolí jsme " blázni"
)
Matrace asi koupím taky tu kokosovou… U Michalka jsem měla tu obyčejnou molitanovou.
Adys, díky. Já především gratuluji k druhému chlapečkovi
Mít dva kluky je náhodou fakt bezva
A ať ti to na tom fujtablovým testu rychle uteče ![]()
Hanu, moc pěkná postýlka
Máme podobnou, taky se šuflíkem
Povlečení máme zelenožlutý. Tentokrát ho vybíral manža, on má tu barevnou kombinaci rád ![]()
holky diky! ![]()
jeste k tem prazdninam … tak u nas je to podobne … sice deti do skoly v sobotu nechodi, ale prazdniny tady jsou od zacatku cervna do zacatku zari
.. mezitim mozna tak tyden o vanocich. ale taky to ma kazdy stat jinak. treba v New Jersey je to jako v CR, vanoce, jarni prazdniny a velke prazdniny cervenec a srpen. u nas v Pennsylvanii nejsou vylozene jarni, mozna tak par dnu kolem velikonoc, obcas sem tam jeden den svatek a to je vsechno ![]()
zato v zime, kdyz je hodne snehu, tak je volno .. treba den dva, nez se odklidi snih ![]()
Ahojky já jsem sem psala28.6že se mi nedaří zaregistrovat jmenuju se Lucka bydlím u Plzně-tak se tak nějak dycky podepíšu,trošku se tedy rozpovídám(předem pardon za pravopis)takovej základ:
PM3.12
TPasi10.9 dle UTZ19.9
termín početí prý až 20.12 a test mi vyšel už 3.1slabě pozitivní!!Gynekoložku mi sehnala kamarádka,která hned dělala UTZ a už sem viděla že něco není ok,že se prostě„divně tváří“-moje děloha nebyla do tvaru hrušky, ale bohužel spíš srdce prostě mám vrozenou vadu-přepážka v děloze nebo také dvojrožná děloha.Co to znamená?,ptám se gynekoložky..ona odvětila:buďto vůbec nic nebo taky potrat a nebo předčasný porod..
takže moje těhotenství do 12.týdne:šílený strach,úzkost a sorry za upřímnost neustálá kontrola spoďárů-jestli nekrvácím,ve 12.týdnu jsem se uklidnila protože se ukázalo,že přepážka neni uplně přirostlá,takže cca do20.týdne byl klid pak se mi děla s břichem podivná věc načež dr.řekla,že to je tvrdnutí tudíž stahy které musíme tlumit(magnesium) no a to bylo dalších8.týdnů trápení-strach z předčasnýho porodu pak jsem se přestala bát až do včera:kamarádka která rodila na slovanech (pustili ji po dvou dnech s tim že vše ok)mi zavolala jak její týdenní adámek hystericky plakal-teď je po operaci v motole v praze měl vrozenou vadu:silnou šelest ale hlavně zúženou tepnu ze sdce která zásobuje celé tělo měli pár procent na přežití,ale už je stabilizovanej-ale co nikdo nemůžem pochopit:jak se to mohlo přehlédnout a mimochodem to nechápali ani v tom motole..takže teď ani nevím kam mám jít rodit..hrůza co se tu děje.
Dneska jsem byla na „velkém“ utz-jsem týden 29+5, ale dle utz jen28+0, takže mám malé dítě..mno ale placenta i voda jsou prý v pořádku,tak snad..Chudák doktor ode mne dostal zabrat hned jsem se ho na všecko vyptávala proč je dítě menší jestli může vyloučit vážné vr.vady ..-měl trpělivost,konečně jsem se také měla dozvědět pohlaví jenže zas mělo mimčo pupečník mezi nohama ale říkal že to má být holka,tak jsem koupila hned teploměr a hřebínek s kartáčkem a dvě košilky od cherokee(úplně první věcičky!!) protože až doteď jsem měla strach!vážně a to takový,že věcičky které jsme dostaly v dubnu od známých jsem rozbalila a nynala jsem nad nima až zač.června!!Prostě jsem doteď nemohla uvěřit tomu,že zrovna mě by se mohlo poštěstit mít zdravé dítě,které donosím v pořádku..i teď mám velké problémy,ale už dokážu vše mnohem lépe přijímat a prožívat..teda já sem se rozpovídala,jestli to někdo přečetl až sem tak klobouk dolů-asi je všem jasná jedna věc:jsem prvorodička
už jsem vážně k.o.takže jdem hajat a zase někdy příště díky všem co přečetli a aspoň trošku chápou moje obavy a pocity Lucka od Plzně
Ahoj Lucko od Plzně ![]()
nejdříve Tě tady moc vítám a zdravím při sobotním ránečku
, ikdyž ty ještě asi spinkáš, když ponocuješ ![]()
Ohledně té registrace napiš e-mail na Lesina@seznam.cz a požádej ji o ruční registraci, určitě Ti pomůže. Je přece lepší si psát s konkrétní osobou, než s anonymem ![]()
A k tvému problému a tomu, jak se o své těhu bojíš…já to chápu a když jsem si Tvůj příspěvěk četla, tak se mi stahovalo hrdlo. Vždycky, když slyším nebo čtu něco o tomhle strachu, tak mi to nedělá dobře. Já sama sem loni přišla o mimi a o tohle těhu jsem se ze začátku strašně bála - bylo nám vidět na utz srdíčko až v 8tt a tak sem si myslela, že zas bude něco špatně…a nakonec všechno dopadlo dobře a já za chvíli už budu mít doma mimouška
Tím Ti chci jen říct, že tvoje obavy jsou na místě, ale nepoddávej se jim a snaž se si těhotenství užívat, já se tím řídím taky ![]()
Holky, za chvíli mi přinese sousedka na hlídačku jejich malého, jedou kupovat koberec a na nákup, tak jim ho pohlídám…se těším. Manža o tom neví a v klidu si tady chrupe, tak my s Vojtíškem ho půjdeme vzbudit, už se tak těším, až naše mimi bude manžu budit
![]()
Ahoj holky
Tak jsem taky četla příspěvěk od Lucky z Plzně ,byla bych na tom stejně jako ty,držím palečky a věřím že to budeš mít vše v pořádku.
luci: už tu registraci řeším s Lesinou ,jí to jde ale mě ne ,asi dělám něco špatně,takže na tom spolu pracujeme a snad i já budu mít metřík a jméno
Mějte se Petra Lovosice
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 31+6/ KO 19.7) Katka +11 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 31+2) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 30+3) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 30+1/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 30+0) Filip, Anna +4 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 29+5/ KO 9.7.) Hedvika, Bruno +13 kg
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 29+4/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 29+3/ KO 20.7./ UTZ 11.7.) Překvapení +12 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 29+3/KO 9.7., UTZ 11.7.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 29+3/ KO 9.7.) Holčička +5 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /29+3/KO 10.7.) Překvapení +10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 28+5/KO 12.7. ) Překvapení +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 28+4/ KO 10.7.) Překvapení +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 28+4)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 28+2/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 28+1/ UTZ 11.7.) Šimon +7 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 28+0) Michaela +4 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 28+0/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 28+0) Dianka +2 Kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 28+0/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 27+6) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 27+2/ dvojčátka ) +10 kg
Kammka 27+2 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 27+1)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 27+1/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 31+0) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 29+3) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 29+3) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 26+6) naposledy se ozvala 4.4.
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 28+6) naposledy se ozvala 5.4
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 32+1) Ládík
Dobré ránko!
Vítám novou těhulku!
Užijte si víkend, já ho budu mít pracovní
![]()
Peťo, to je fakt divný s tou registrací, snad to s Lesinou dáte nějak dohromady…
No, já jsem před chvílí odevzdala nazpět malého souseda a jdu se pomali chystat na tu svatbu.
Zuzi, zapomněla jsem pochválit, jak ti to na fotkách s dvojčátkama moc sluší!!!
Ahoj holky,
tak nejprve bych chtěla přivítat Amiska a Lucku ![]()
Moni, gratuluji Míšovi k jedničkám, to bude oslava ![]()
Kat-ko, Filípkovi také gratuluji k jedničkám ![]()
Adys, držím palce, ať v pohodě zvládneš dnes ten cukrovkový test
LUCI, určitě jsi si hezky užila hlídání a manžel muset koukat, když jsi ho s malým probudila
Také si užij tu svatbu ![]()
Hanu, ta postýlka je moc hezká a ten šuplík dole bude praktický. Matraci máme tuto a nedám na ní dopustit http://www.ajuty.cz/shop/celek.php?… Měl jí Dáda a je jako nová. Dřív jsme také chtěli kokosouvou, ale tím, že jsme si jí museli nechat dělat na míru, jelikož máme větší rozměry postýlky, tak jsme si vybrali tuto. Hlavně jsme také sháněli takovou, která bude dobře snímat monitor dechu. A kvůli pročůrání, budu dávat pod prostěradlo jednorázovou přebalovací podložku
Jo a LUCI děkuji za pochvalu ![]()