Poradna duly
Jana Čurdová
muj dnesni nakup
, mam k tomu jeste neco dodat
. stejne uz to neni zase takove tajemstvi ![]()
no snad mi to na utz toho 11.7. nevyvrati a nepripravi mi prekvapeni ![]()
jak uz jsem rikala, manzel to vykecal pred rodinou, takze tady to vi uz skoro kazdej, ale jmeno si nechavam pro sebe ![]()
Ahojte,
Maruško - gratuluju
![]()
Adys - tož chlapeček - super ![]()
Evikule - krásný šátek pro brunetku
My jsme pořídili na druhé miminko tenhle a hned ho i zkoušeli
http://www.baby-cafe.cz/…_kipawa2.jpg /> s tím prvním levným jsme fakt hodně nosili, takže u nás je to dobrá investice.
Klokanka - měla jsewm půjčenou, sice kvalitní a drahou, ale řezala mě do trapézáků a navíc ty klokanky jsou hrozně úzké mezi nožkami a mimi visí kapku zhrouceně na rozkroku - šátek hezky podepírá zádíčka.
Praní - v mýdlovém slizu celé rodině, mám atop a Dalek asi taky.
Monitor dechu - máme; u Dalka refluxáka se osvědčil, v tolik doporučované bezpečné poloze na zádech se párkrát dusil ublinknutím, pak jsem ho dávala na břicho; v porodnici jsem to z něj třepala - stalo se to, když jsem byla ve sprše
brr je mi z toho ještě teď.
radik - Dalek taky v šátku jedině nastojato, kolíbky nesnášel kvůli tomu refluxu; stejné to bylo i s manipulací podle p. Kiedroňové - jedna cvičitelka se mi snažila dokázat, že ty klubíčkové polohy milují všechny!! děti, a chuderu ji pěkně poblinkal
.
Zítra frčíme na dovolenou, tož se tu mějte hezky.
JJ - k tomu lehátku - kopíruju ze SZ:
//Lehátko už nějakou dobu užíváme s jsme spokojení. Já ho pořizovala taky až pro druhé, aby bylo mimi co nejvýš.
Nemám osobní porovnání s jinými lehátky, ale prý jsou obvykle víc polohovatelná. Mě dvě polohy bohatě stačí.
Stabilní je užasně, starší s ním pokud nechci ani nehne.
Když sundám hrazdičku, houpe se v něm i Verunka (tč 15ti kilová)
fakt mi to přijde dobré, doporučuju ho všude, kde mužu.
Podle mě jsou to dobře vynaložené penízky, užívám ho ted i na krmení, starší na sezení, prostě bydlí s náma v obýváku a tím, že je vyšší ani tak nepřekáží a nezakopáváme o něj!!
Samá chvála, až je to trapný, ale fakt provizi za prodej nemám
hezký zbytek dne Katka:-)//
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 31+4/ KO 19.7) Katka +11 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 31+0) Natálka +8 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 30+1) Tomašek +8kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 29+6/ KO 18.7./UTZ 4.7.) Chlapeček +11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 29+5) Filip, Anna +4 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 29+3/ KO 9.7.) Hedvika, Bruno +13 kg
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 29+2/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 12.9. / 29+1/ KO 20.7./ UTZ 11.7.) Překvapení +12 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 29+1/KO 9.7., UTZ 11.7.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 29+1/ KO 9.7.) Holčička +5 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /29+1/KO 10.7.) Překvapení +10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 28+3/KO 12.7. ) Překvapení +10,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 28+2/ KO 10.7.) Překvapení +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 28+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 28+0/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 27+6/ UTZ 11.7.) Šimon +7 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 27+5) Michaela +4 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 27+5/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 27+5) Dianka +2 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 27+4) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 27+0/ dvojčátka ) +10 kg
Kammka 27+0 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 26+6 )
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 26+6/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 30+5) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 29+1) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 29+1) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 26+4) naposledy se ozvala 4.4.
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 28+4) naposledy se ozvala 5.4
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 31+6) Ládík
Ahojky…jeste jednou moc dekuju
…
![]()
koukala jsem na fotky..holky, vy uz mate tak krasne velky briska…ja porad nic
…kazdy mi tipuje paty mesic…tak snad je vse v poradku a mimi je normalne velky…
Adys gratuluju k chlapeckovi
![]()
Ahojky děvčata,
Tak jsem si včera byla pro výsledky na tu cukrovku mám 7,9 tak nevím jestli to je dobrý nebo ne k dr to nesu až 12.7
CHci se zeptat bylo vám po té glukoze taky špatně,mě tvrdlo břicho,měla jsem návaly horka a zimi,celý den sem proležela a prospala a k tomu se mi začala spouštět krev z nosu , a bolela mě hlava,myslela jsem že asi dříve porodím jak mi byla,dnes už je to dobrý. Nevím jestli to patřilo k tomu nebo né,jestli to mé tělo zpracovávalo ten cukr.
A taky malá celý den v tom bříšku kopala což se mi nikdy nestalo,chudinka snad ani neodpočívala.
Měj te se pěkně a prosím odpovězte jestli je ten cukr v normě ta hodnota je z krve v moči jsem měla 5,5
Pa Petra lovosice
Petrax77, na jednu stranu jsi mne s tím bříškem uklidnila, ale na druhou, když jsem se koukla na Tvou výšku v postupce, vyděsila. Já jsem prťavá, mám jen 163 cm a k tomu to bříško 116 cm. Prostě dělová koule, chodím jak tučňák, hlavně večer se už jen valím. Je na mne opravdu legrační pohled, ale co, hlavně když má mimi pořádný domeček.
Maxi, díky moc za informaci. Myslím, že už mám rozhodnuto, lehátko si koupím. Jen musím vyřešit, zda jej vezmu přes MMB, kde se dá sehnat něco přes 1300 Kč i s poštovným, nebo za 1549 Kč u nás v kamenném obchodě, kde by to bylo jednodušší s reklamací.
Petro, tak Ti bohužel s tím cukrem neporadím, já měla jen 5,9.
Adys, velká gratulace. Další mužský v rodině, to bude přesila. U mě by podle oblečků taky asi kažký hádal chlapečka, ale mě se jen líbí modrá barva.
Maria86, ještě jednou gratuluji a přeji hodně štěstí, lásky a porozumění.
Krásný den.
JJ
Petro, me bylo vcera po tom testu taky zle…bolela me hrozne hlava, bylo mi horko, chtelo se mi cely den tak spat…ale doma jsem si na 15 minut lehla a uz to pak bylo v poradku…brisko mi vic netvrdlo a jestli mimco kopalo vic..to asi taky ne…ono mi totiz kope porad, takze kdyby kopalo jeste vic, tak to uz by bylo moc ![]()
JJ, dekuju
…jinak ja mam kolem 162 cm, taky jsem prtava, ale brisko porad nic moc…byla bych rada klidne za vetsi brisko, aby melo mimco vic prostoru…takhle se tam chudacek macka (bylo to videt na poslednim utz).. ![]()
AHoj těhulky,
Petro, já jsem tu cukrovku snášela extra blbě, omdlela sem tam a nakonec sem to tam i vyhodila, ale naštěstí po tom druhém odběru, takže dobrý.
Doma jsem pak celý den prospala, úplně mě to odrovnalo. Já sladké nemusím, nesladím ani čaj a tohle byl pro mě teda úkol nad úkoly ![]()
Na výsledky jsem si volala a jen mi řekli, že je to v pořádku, neptala jsem se kolik jsem to měla.
JJ, nech toho s tou koulí
Já jsem taky zrovna do výšky nenarostla 165 cm(když se hodně narovnám
) a přes pupík mám 104cm, tak taky už nejdřív jde bříško do dvéří a pak já ![]()
A buď ráda, aspoň má mimi perfektní domeček se spoustou místečka ![]()
Já jsem dneska nějaká na nic. Nic se mi nechce, do půl jedenáctý jsem jenom tak polehávala a pospávala, no síla. Musím se dat do gala a zajet do krámu, chci si koupit čelenku, v sobotu jdeme na svatbu. Jediné šaty, co mi jsou, tak mají žlutou barvu, tak sem se rozhodla, že ze sebe udělám „turbovčelku“ Koupím černou čelenku, vezmu černý kabátek a botky na podpatbu (ty si obuju až před obřadkou) a k tomu ty žlutý šaty. Manža se docela nasmál, říkal, že mi to sluší, ale kombinace fakt včelí nebo vosí ![]()
Holky, až potom budeme hubnout, tak se budeme vzájemně podporovat, jo?
A koukejte psát nebo uvidíte ![]()
Mario pridavam se s gratulaci a do manzelstvi preju hodne moc lasky, tolerance a ucty
at vam broucek dela jen radosti a vy vsechno zvladate ![]()
Petro s tema hodnotama ti taky bohuzel neporadim, ja mam zapsane tri hodnoty OGTT 3,8 - 4,8 a 2,5 a s tema pohybama to bude asi normalni, ono ta glukoza je prece jen pekna energeticka bomba
ja jsem pred tim testovanim spala asi jen dve hodky, tak sem byla pak cely den pekne rozhozena, ale fakt teda, ze krev z nosu mi netekla, ale ani na to netrpim, takze tak.
adys gratuluju k chlapeckovi ![]()
Jinak ja dneska v noci zas moc nespala, tada i bych chtela a uz se mi zdaly i takovy ty prvni sny, ale pak cvak a tak porad dokola, no jsem rada, ze nechodim do prace a obdivuju vas vsechny, ktere jeste chodite. Nevim nevim jak bych to zvladala.
Mejte krasny den
Krásné skoro poledne ![]()
Mario pridavam se s gratulaci k manželství
![]()
Adys gratuluju k chlapeckovi ![]()
no já dneska spala jako miminko a to až do 9:40, když jsem mrkla na mobil kolik že to už je, tak jsem se zhrozila
ale což, však mi nic neuteče, že jo.
MonaP jen hlásím že moje další KO s velkým UTZ bude 18.7. Vysoká jsem 164cm ale váhu neřeknu
snad to neva.
Ahoj holky ![]()
Maruško, vítej zpátky a ještě jednou Vám gratuluji k manželství a přeji hodně lásky
Fotečky máte moc hezké, moc Vám to spolu sluší a Ty opravdu vypadáš jako princezna
To horko tam muselo být šílené… teď si tady musíš užívat pěkně chladivého počasí. Jen kdyby nefoukal ten vítr, to by byla paráda
Adys, gratuluji k chlapečkovi
, to bude teda mužská převaha. Také jsem zvědavá, jestli budu mít doma 3 chlapi, nebo holčičku a bude to půl na půl ![]()
Maxiku, užij si dovolenou ![]()
Petro, s těma hodnotama cukrovky Ti také neporadím, mě akorát řekli, že je to v pořádku a na hodnoty jsem se neptala. A špatně mi tentokrát nebylo, zato u Dády jsem jim málem omdlela. Tak je hodně pravděpodobné, že ty příznaky jsi měla k tomu.
LUCI, hezky si to užijte na té svatbě a nezapomeň sem potom hodit fotečku, chci vidět pěknou včelku, nebo vosičku ![]()
Jinak u mě nic nového, jen jsem si včera vyzvedla v práci potvrzený papír na přídavky a ty blbci na mzdovce mi tam napsali špatné příjmy za minulý rok
Tak jsem musela na sociálku pro nový formulář a dnes jsem jela opět do práce, aby mi to tam šéf poslal, tak doufám, že to tentokrát nezvorají. Ještě štěstí, že to na sociálce musí být podané nejpozději do konce října. Ale zase jsem si včera alespoň rovnou na sociálce vyzvedla formulář pro druhého prcka na přídavky a také na porodné. Tak tam už nebudu muset chodit.
Mějte se hezky a zatim pa
Petro , tak jsem našla na netu výsledky té cukrovky, tady jsem to zkopírovala :
Normální jsou hodnoty: první hodnota nižší než 5,5 mmol/l, po první hodině nižší než 8,8 a po druhé hodině nižší než 7,7 mmol/l.
Pokud jsi měla těch 7,9 až na konci, tak by se asi o cukrovku mohlo jednat, ale uvidíš, co Ti na to řekne doktor