Poradna duly
Jana Čurdová
Dí- teda máš opravdu zvláštní švagrovou
I když už jsem taky něco podobného od kamarádky slyšela.
ahojte! ![]()
zavidim vam to chladnejsi pocasi, i kdyz ty teplotni skoky urcite nejsou zadnej med. tento tyden nas tady naopak cekaji opet luxusni vedyrka ![]()
pridavam se k inzeratum: Hledam hlidaci babicku
… u nas mame hlidani tak 1× za rok, kdyz jsme bud v CR nebo kdyz jsou nasi tady. jinak bohuzel ![]()
polohovaci lehatko - teda jestli se tim mysli takova ta pruzna zidlicka … taky mame a pouzivali jsme asi od 3 mesicu … ale zalezi urcite na diteti. adam tam byl chvilku a chtel ven, takze se muze vyplatit a nemusi ![]()
mejte se krasne … nevim, jestli se dneska jeste ozvu, mam tu slavnostni prisahu kvuli obcanstvi ![]()
p.s.
Barco ,
Joula ma pravdu s tim prebalovakem .. zalezi na tom, jak jses vysoka …, aby ses nemusela bud natahovat nebo se moc ohybat ..
asi je nejlepsi si to v krame vyzkouset …
jinak vanicku mame takovou, ze se da dat na drez. mame dvojity, takze se tam super vejde a adama jsem tam koupala az do te doby, nez vanicku prerostl .. mozna tak do 5 mesicu.
pak jsme ji dali do vany a koupala jsem ve vanicce ve velke vane. ale to bylo dost blby, protoze jsem se musela hodne ohybat ..
tady jsou fotky te vanicky:
http://img.photobucket.com/…020049dt.jpg
a tady v realu ![]()
Ahojky,
právě jsem přišla domů z kontroly. Dr. prováděl ultrazvuk, tak malá má něco kolem 1800g
Až vás dočtu, tak zareaguju (no teda možná, můj mozek poslední dobou nic moc nebere
, jsem nějaká vyšťavená ![]()
lenak, s tím přibíráním holt asi moc nenaděláme v těhulkovství no
ale neboj snad to pak zase půjde dolů. Jinak švagrová to s tou první holkou dělala tak že jí měla furt jen v tom šátku a nedala jí od sebe a pak se malá bála i vlastního táty a ona nemohla ani na WC bez toho že malá řvala jak protržená. Proto já jsem absolutní odpůrce šátků, protože si vychovat něco takovýho, tak mě asi švihne.
kat-ko, wow 1800g??? už a kolikátý jsi tt??? nevidím metřík, promiň
Dí, tak tu váhu bych také brala. Mám nahoře už 10 kg a to se vážně nepřejídám, sladké prakticky nejím vůbec, v těhu mi nechutná. Baštím hlavně ovoce a zeleninu, ale toho dost. Dokonce jsem se teď kopala jíst jen když mi začne kručet v břiše, stejně jde váha nahoru. Už vážně nevím.
Radiku, ty máš ale věciček a to jsem si říkala, že toho relativně mám dost, ale na Tebe vážně nemám, navíc čekám, až co to bude a pak dokoupím takové ty vyloženě holčičí, nebo klučičí věcičky.
Lehátko, chci koupit to od Fischer Price „Od miminka po batole“. Je až do 18 kg a dá se využít pro většího prcka jako houpací křesílko. Moc se mi na něm líbí, že má hrazdičku a vibraci. Čekám, až ho dostanou u nás, abych si ho mohla prohlédnout, než ho koupím, což udělám asi přes internet.
Zítra budu muset zavolat zastupujícímu gyndr., můj má dovču. Pořád mne bolí ten podbřišek. Ne tedy celý den, jen občas, ale je to taková až křečovitá bolest, hlavně na levé straně a cítím tlak na celý spodek. Nic moc. Začínám se bát, protože se mi to stává už od neděle a nechce to přestat. Divné je, že je to jen občas, ne celý den a ne pravidelně. Děs. Doufám, že to nic nebude. Bolest se vydržet dá, jen se bojím abych se neotvírala a nehrozil předčasný porod.
Krásný den.
JJ
LadyDí, no jo, kde mám metříky???? Co se s nima stalo?
![]()
Dneska jsem 30+5, ale ta váha je orientační. Dr. říkal, že to může být +- 200-300g takže tak něco od 1,5kg do 2kg ![]()
Ahoj holky
tak jsem zase z práce doma. Teda tohle počasí je nádhera. Nepotím se, nefuním, krása. Mohlo by takhle být do podzima.
![]()
Zítra jdu na ten blivajz cukrovkovej, fuuuuuuuuuuuuuuuj. Doufám, že nebudu vrhat. Jinak ko jsem si odbyla předčasně včera, ten výtok už nešlo vydržet. Dneska už to je dobrý, čípek zabral rychle.
![]()
Pro seznámek: váha + 5 kg, velký UTZ 20.7. a KO 23.7.
Maxiku - to polohovací lehátko taky mám, to jediný mi zůstalo po Matýskoj, ostatní jsem rozdala. Je naprosto super, když jsem třeba vařila, dala jsem si ho na linku, malej koukal na mě a byl v klidu. Nemusela jsem k němu běhat pořát k postýlce.
Dý - dáme někdy v Náchodě kafčo? Já tam jezdím 2* týdně služebně, bývám tam kolem poledního.
No tak 30+5 budu až půjdu na kontrolu příště a to mi bude dělat velký UTZ asi jako dnes Tobě
no jsem zvědavá kolik Dianka bude mít. To máš tedy předpoklad porodní váhy cca 3500g ne??
jj no já taky moc sladký ne-e, až na to že mývám chuť k obědu na tyhle nesmysly jako jsou palačinky, rejžák a pod
malá totiž nerada maso, do 17tt jsem ho nemohla vůbec a teď poiuze v minimálním množství. No snad nebude vegetariánka ![]()
Di ,
ja bych to mozna zase az tak jednoznacne nesvalovala na satek nebo tu autosedacku … ![]()
Ada je dost velkej mamak i ted a to mu budou 4, od 2 let se to zacalo zlepsovat, ale tim, jak jsme odkazani vetsinou jenom sami na sebe, tak byl zvyklej po vetsinu casu jen na nas.
je fakt, ze tata mu nevadil
, ale na ostatni pribuzne si musel vzdycky chvilku zvyknout nebo se porad jistil, ze je mama v dohledu ![]()
satek jsem nemela, ani klokanku, autosedacku jsem pouzivala jen v aute. podle me hodne zalezi i na povaze ditete, jaky ma potreby a co mu vyhovuje. nektery deti jsou holt do sveta od malinka a nevadi jim nic a nektery ne … ![]()
Voche ,
tak aspon, ze cipek rychle zabral a ted uz budes mit snad pokoj. hodne stesti zitra na cukrovce, ja jdu znova v sobotu, tentokrat tam budu drepet 3 hodiny a musim na lacno
… minule mi rekli, ze na lacno nemusim, tak si rikam, jestli ty vysledky nebyly trochu ovlivneny tim … aspon v to doufam ![]()
Vochechule, no můžem
už jsem na pupíkovím srazíku byla tady holek z Náchodska
a bylo to fajn, nejsem teda přímo z Náchoda, ale určo se nějak domluvit můžeme.
adys, no ona druhou dceru dává do autosedačky
na tu už nemá tak moc času jako na tu první a ta je prý v poho. Ani babička jí nevadila. Narodila se v červenci, ale neposlali nám ještě ani fotku akorát tchánovci měli jednu v PC tak jsme jí mohli okouknout. Ta první dcera totiž na tu malou hrozně žárlí a dělá naschváli a tak tam byla babička pomoct, ale přijela odtamtud KO
ta závislačka na mámě totiž do ní i kopala a pod. No výchova … já teda neříkám přehánět to se řezáním, ale plácnout by se děti měly.
Díky za reakce k lehátku.
JJ - tak to asi máme vyhlédnuté stejné
http://img4.mimibazar.cz/…b6243598.jpg čekám na reference od jedná mamky, co by ho měla mít, a nejspíš koupíme - líbí se mi tam ta velká nosnost, že to Dalek nepoláme, kdyby se do něj nasáčkoval. Když se nebude líbit, prodáme. Dalka jsem mívala v šátku, v koši nebo na podlaze, ale teď by mohlo být mimčo snadno zašlápnuto nebo přejeto odrážedlem ![]()
Dí - já jsem zas velký příznivce šátků
Dalísek se nosil první půlrok skoro pořád (i na to WC - než bych ho vyndávala
) a žádné následky to na něm nezanechalo - je čiperný, zvědavý, společenský, mamánek ani náhodou, a to je většinou se mnou, babičky nehlídají vůbec. Jestli něco, tak získal takový ten základní pocit bezpečí a nebojí se objevovat svět dál. Je to spíš o povaze dítěte - kamarádka má stejně starou holčičku, a na tu nemohl nikdo ani promluvit cca do roka a půl, aniž by se rozplakala nebo se jí minimálně rozklepala brada, včetně tatínka a babiček - a nenosila ji vůbec.
Tohle z dítěte nevytlučeš ani nevymluvíš. Teď už se taky normalizuje.
Každopádně na prdíkové kolikové dítě nebo dítě s refluxem je šátek k nezaplacení - těch šest stovek tehdy byla ta nejlepší investice do mimina
. Na tohle miminko jsem si koupila kvalitní Vatanai a ten plátěný po Dalkovi prodala.
maxiku, já šátek nikomu nevymlouvám, ale mě se to prostě moc nelíbí
já mám v plánu že malá bude buď ve svojí postýlce, nebo v cestovní postýlce a nebo v nějaké polohovací židličce. Postýlku máme totiž už zaparkovanou v ložnici a z kuchyně bych ji neměla na očích, tak proto to ostatní, na zem ji nebudu moct dávat, protože máme kocoura a nedokážu si pořád představit jak to vezme až tu bude, i když on je spíš mazel, ale nevím co bude dělat až bude žárlit.
Ahoj těhulky,
Vochechule - souhlasím s tebou, to počasí je nádhera ![]()
Lehátko - také o něm uvažuji. A také jsem slyšela, že někdy mamči používají místo lehátka autosedačku. Ale přijde mi, že je moc zakulacená. nedávno jsem četla nějaký rozhovor s ortopedem (myslím, že to byl časopis „Miminko“), který odsuzoval autosedačky a dokonce i šátky kvůli tomu, že tam dítě nemá rovně páteř. No nevím, nemyslím si, že by polovina světa, která je odnošená v šátcích, měla zborcenou páteř ![]()
O šátku taky trošku uvažuji - ale než ho rovnou koupit, tak bych si chtěla vyzkoušet s mimčem. Kamarádka si ho totiž koupila a její malej v něm zcela odmítal být. Takže ho pak darovala.
Poloha mimča - tak to já nepoznám. Občas mám v břiše takový tlak, že si říkám, že se asi otáčí. Kopání cítím pěkně, ale neumím určit, jak je „umístěné“. Ale schválně se zeptám na velkým UTZ, jdeme 11.7.
Dneska jsem si dala pěknou ránu přímo do prostřed břicha - vystupovala jsem z auta a normálně jsem to břichem napálila do zrcátka, až se vyvrátilo
Hrozně jsem se vylekala. Ale bylo to asi před 1,5 hod a zatím je bříško v klidu, tak se snad nic nestalo. Vůbec nevím, kam jsem to koukala ![]()
Radíku - teda, ty máš věciček. Já fakt stále nemám nic, krom 2 párů ponožek, 1 spacího pytle a 5 ks plenek, které jsem v sobotu dostala zdarma při nakupování v globusu ![]()
Tak pěkný večer všem.
Petra
Holky…dyžtak přijedte ke me si vybrat nejake haderky
![]()
Jinak o tom lehátku ......„od miminka po batole“ jsem také uvažovala,ale nakonec jsem ho zavrhla. Tak mám obyč. ![]()
Já tam malou stejně moc dávat nebudu...........a aby to měla až jako velká na sezení.........stejně mi z toho bude zdrhat a pak pořídím nějaké pohodlené křesílko
..........tak takhle jsem si to zdůvodnila,ale je pěkné............
Peťo, taky jdu na utz 11.7. a to ve 13:15, tak si budme vzájemně držet palce ![]()
Holky, tak jsem dneska vymalovaná jako pastelka
fakt mě bolí ruka.
Ale namalovala jsem Křemílka s Vochomůrkou, jak sedí na stoličce a pijou z hrníčků a Rumacajse s Mankou a Cipískem.
Obě kresby jsou tak 70×50cm. Už se těším, až si budu malovat doma pro miminko.