Poradna duly
Jana Čurdová
Marusko,
bezva zpravy
.. to je super a je to fakt v prcicich, jak ti doktori si s lidma pohravaji … ale hlavne, ze je vsechno v poradku … ![]()
a samozrejme blahopreji k holcicce…
jinak jsem taky cetla na BC , ze uz maji v zari prvni miminko … tak snad to bude vsechno v poradku …
jo .. nejak jsem rano nemohla spat … uz uz jsem si myslela, ze vstanu a pujdu se bavit na emimi, ale v tom se mi podarilo znovu usnout
, nicmene jsem si v duchu sesmolila denicek, sice do zivota v zahranici, ale je to o mem prvnim porodu, tak kdybyste se chtely pobavit
, mozna vyjde jeste dneska.
jo LadyDi..ja za to prece nemuzu
…
a dekuju vsem..opravdu!!! JJ to je pravda, ze by zaslouzil.....nechapu, jak to mel nastaveny nebo jak to meril, ze mu vyslo brisko o pet tydnu mensi…a nozicky o dva tydny a hlavicka o tyden vic, nez namerili dneska…fakt nechapu, ale to je uz jedno.Stane se, ale jsou to pak nervy…hlavni je, ze se to dneska vysvetlilo a jsem strasne moc rada!!!!
Taky doufam, ze na BC bude vse v poradku…
Luci, uz jsem si rikala, kde jsi......
adys..jasne, rada si poctu ![]()
Holky je normální že když ležím že mi každých 10min tvrdne břicho? to ztvrdnutí trvá tak 10až20sekund,Petra lovosice
petro ,
ja nevim .. ac tehotna s druhym ditetem, tyhle pocity neznam … urcite se to stava a do jiste miry je to normalni, ale nedokazu ti rict, jak moc nebo jak casto to muzes takhle citit za den … ![]()
urcite ti nekdo poradi …
Ahoj holky,
tak včerejší KO dopadla dobře, no i když jak se to vezme
Váha cca +2,5Kg, jinak CS pořád 0 a fundus 28. a mám přijít až 22.8.
Což se mi zdá hrozně dlouhá doba, když tak čtu, jak už všechny chodíte po 14 dnech, někdo půjde i do porodky. A na to jak mi tvrdne břicho, tak dole žádné změny, jsem čekala, že už by třeba nějaký náznak. Ale je pravda, že nemáme kam spěchat, ještě je dost času a musíme si to užít. ![]()
Pak jsem se Dr. taky ptala na tu cukrovku, tak říkala, že ona posílá až od 30 let výš a nebo ty, kdo v rodině mají těžší tip cukrovky, tak nikam nejdu.
Po KO jsem jela za alinou do Hradce a teda ta dieta, co má držet, opravdu nic moc. Bych asi umřela hlady. To jsou porce jak pro vrabčáka a ne pro těhotnou. ![]()
Hanucho- já peřinky do kočárku používat nebudu, dám do spod látkovou plínku a přikryju nějakou dekou a chci taky koupit rychlozavinovačku takovou fleesouvou os Aesthetiku. Ale to asi až po porodu.
Jo a tayk jsi někde dál psala o škytání. To prcek škytá docela často, včera to jenu chvíli byla docela doba. No ale snad to není nic špatného.
Mario- taky moc gratuluji ke skvělým výsledkům a k holčičce ![]()
Dobré ráno,
tak tady u nás je konečně pod mrakem, sice dusno, ale už se to dá. Ikdyž v předpovědi říkali, že během to má stoupat a že na většině území bude slunečno, tak uvidíme…
Celou noc jsem se převalovala a usnula jsem až po čtvrté hodině ![]()
Leni, ta váha v pohodě
jsem na tom podobně.
Ahojky
Lenak- tak já tam dole mám změny,nevím jak u ostatních ale že to tak napíšu:Pipku mám nateklou,bolí mě jako kdybych jezdila na kole jinak ty hodnoty podle těhu knihy cervix 3,výška fundu 27,poloha plodu podél-to bude asi napříč přes břicho?
no na kontrolu tet 14dní,a nástup na mateřskou mám 26.7,to mám i ko,i uzv.To tě ta tvoje dr zve až po měsíci ,to je opravdu dlouho,předtím sem chodila po 3 týdnech.a to že nejdeš na cukrovku je taky divný,chodí tam všechny mladší i starší.nebo má ta tvoje dr před dovolenou ,potom bych pochopila že tam jdeš po takové době.
u nás už se docela ochladilo tak už opět mohu dýchat ![]()
Mějte se pěkně Petra lovosice
Petro- jo dole nateklý to mám taky, ale CS pořád O. Jinak já jsem chodila po4 týdnech. Ale Dr. má opravdu dovolenou, prvních 14 dní v srpnu, pak další týden tam prý bude hodně lidí, tak to vychází až za 5 týdnů kontrola.
Poloha na příč je opravdu podélně. To se to těm prckům nějak líbí, má to tady víc mamin. Ale ještě se můžou otočit.
Taky je tady dnes chladněji.
Dítě mi ještě spí
budu se muset jít na něj kouknout, aby mi pak spal po obědě ![]()
Ahoj holky,
vcera mi nefungovala klavesnice, tak jsem nemohla ani pisnout…
Marusko, tak vidis, ze je vsechno jak ma byt. Neni fer, ze doktori tak strasi, kdyz si nejsou jisti nemeli by nas stresovat.....
Gratuluju k princezne!!!!!
Petro, mi vcera vecer taky tvrdlo brisko pomerne casto…ale neboli to, je to jen docela neprijemny pocit…tak se to snazim vzdycky rozchodit…no tvrdlo mi i v druhem trimestru, ale doktorka me zkontrolovala a rekla, ze je vsechno ok a at piju vice vody… ![]()
Tak jsem si koupila mineralku s vyssim obsahem magnezia a piju ji jakmile citim to tvrdnuti…
Jinak na kontrole jsem sice byla pred mesicem, ale vnitrne me nevysetrovala.....ted pujdu v pondeli, tak uvidime, co mi rekne.....myslim si, ze o kontrolach po dvou tydnech si muzu nechat jen zdat…nicmene jelikoz jsou pomerne drahe a zatim je vsechno ok, tak mi to tak vyhovuje…uvidime jake to bude posledni mesic…
Holky, asi hloupy dotaz, ale co si obleknete na porod? Nam rekli kratkou nocni kosili na zapinani vpredu.....tak ji jeste musim nekde sehnat.....nejakou levnejsi, kdyz se stejne asi zaspini.....
Hezky ctvrtek!
Ciao ciao
Barca
AHOJDA
S tou nateklou pipkou to je sranda
Taky jí mám......Pepa si ze me dela prdel a doufá,že bude jako před tím. Jako občas je to hustý si ji prohlížet.......
V noci mě bolí pánev a kyčle. Nemůžu dlouho ležet na jedné straně. pořád se převaluju. Mám teď vychytávku,že si jednu stranu podložim malým polštářkem,abych si aspoň trochu ulevila.
nohy mi nenatejkaj zatím.....jen mě šíleně bolej chodidla a achylovka. tak si je pořád mažu ulevovacím krémem.
Včéra jsem od mé teroristky dostala takovej žduchanec,že mi poprvé vytryskly slzy bolestí.Musela vymrštit nohy i ruce…dostala jsem zásah pod žebra a do pipiny..................MAZEC
Lenak : Já bych řekla Dr.....že mě jeho dovolená nezajímá a že chci častější Ko, protože jsi před porodem. Můj Dr. má taky v srpnu dovču a vymysleli jsme to tak, že v tu dobu co ji ma, tak jdu na kontrolu do nemocnice, kde budu rodit. Stejně se většinou od toho 35-36tt už chodí do tamních poraden v porodnicích.
Každopádně…se mi to zdá dlouho…nejít 5tt na KO, když jsi v tak vysokém stupni těhu!!!!!!!!!!
JO BYCH ZAPOMNĚLA........ Gratulace k holčičce Maruš !!!
jinak.......s tím co si vzít k porodu mám taky dilema...........a hlavně všude píšou pantofle, které se můžou namokřit a nejlepe,aby je měl i partner. tak nevím jestli je mám koupit i Pepovi?????
Holky co už rodily by mohly dát info, včem atd.
Ahoj těhulky,
chtěla bych zpátky k vám do diskuze, ale nejde mi přihlásit se. Tak jsem zkusila ať mi vygenerujou nový heslo, naběhne hláška-heslo odesláno, ale nic nechodí už třetí den pokusů! iggi
Ahoj!
Právě jsem se vrátila z KO. Všechno je v pořádku, malá je už hlavičkou dolů tak doufám že už tak zůstane. Od 16.7. jsem na mateřské tak jsem ještě byla vyřizovat papíry v práci. Váha +12 kg a další KO mám 2.8.
Maruško gratuluji k holčičce.
Jdu udělat seznamek a pak vás dočtu
HOlky, taky to mám dole takový nateklý, ale nebolí to, příjde mi to takový našponovaný ![]()
Teď mi příjde posledních pár dní, že mi kleslo bříško i manža si toho všimnul, zítra jdu na kontrolu, tak uvidím. No, už sem měla být na mateřské, tak snad to nějak vyřešíme.
Já si k porodu neberu svoji košili, nechám si nemocnicční.
A pantofle sem si koupila na stánku za 150Kč a manželoj taky ![]()
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 34+4/ KO 2.8.) Katka +12 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 34+0) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 34+0/ KO 20.7./ UTZ 11.7.) Překvapení +12 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 33+1) Tomašek +10 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 32+6/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 32+5/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 32+3/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +13 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /32+0) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 32+2/ KO 24.7., UTZ 13.7. ) Překvapení +6 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 32+1/KO 24.7., 7.8., UTZ 8.8.) Chlapeček +5,5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 32+1/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /32+1/KO 24.7., UTZ 17.7.) Překvapení +12 kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 31+6) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 31+3/KO 2.8. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 31+2/ KO 10.7.) Holčička +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 31+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 31+0/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 30+6/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 30+6/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 30+5/ KO 26.7) Michaela +7 kg
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 30+5/KO 27.6. ) Překvapení
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 30+5) Dianka +2 Kg
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 30+4) Holčička
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 30+0/ dvojčátka ) +10 kg
Kammka 29+6 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 29+6)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 29+6/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 33+4) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 32+0) naposledy se ozvala 18.2.
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 32+0) naposledy se ozvala 14.3.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 29+3) naposledy se ozvala 4.4.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 34+6) Ládík