Poradna duly
Jana Čurdová
Ja jsem si koupila pantofle, ale latkove a ted mam dilema…jestli koupit i nejake gumove…jenze jsem videla jen „vietnamky“ a do tech nedam ponozky a ponozky nam doporucuji…a mi je vzdycky zima na nohy, tak je po porodu vyuziju.
Prodava se tady jeste jeden typ gumovych bot.....maji je vsichni v nemocnici (asi je fasovali
) no moc se mi nelibi, ale mozna si je koupim…
Holky, delate uz nektera masaz? Ja se k tomu chystam…ale zatim se mi moc nechtelo…pry se ma delat kazdy den…
a malinik? Zacnu ho pit od pristiho tydne to zacneme 35. tyden, tak to snad je ok.....
Ciao ciao
Barca
ahoj těhulky,
tak s oteklou pipkou jsem na tom taky stejně ![]()
Taky se musím přiznat, že jsem začala mít problémy s tulením. Nějak mne přešla chuť a taky mne to docela bolelo, prsa mám ted úplně necitlivý a přijde mi to skoro „divný“, když se s nimi mazlí. Ale zrovna předevčírem v noci se chuť objevila a bylo to skvělé
Tak hold to bude asi méně často, ale ještě to jde ![]()
Lenak - s tou cukrovkou. Mne tam Dr. také nechtěl poslat. Říkal, že je to zbytečné, protože jsem extrémně nepřibrala, nemám nikoho v rodině s cukrovkou a že to není plošné vyšetření (takže asi to samé, co řekl tobě). Nicméně, při poslední kontrole jsem měla v moči cukr, takže mne ty testy nakonec čekají - jdu v úterý.
Díky za reference na postýlky. No, budu to muset nějak risknout. Povlečení asi budu kupovat v obchodě Krteček (mají nabídku od Scarlet), protože neznám v okolí nikoho, kdo šije.
Škytavka - jak to poznáte, že mimčo škytá? Jak dlouho to trvá. Občas cítím takový pravidelný pohyb, v rozmezí cca 20 s, ale jsou třeba jen 4 za sebou. Tak si myslím, že je to kopání.
Tak pěkný den.
Do porodnice - na prohlídce porodního sálu nám sestra řekla toto:
A pak po porodu na pokoj bude potřeba:
Pro mimčo si nemáme nosit nic, jen věci až na odchod z porodnice, které má přinést tatínek.
Plenky pro mimčo a vložky pro mamču dostaneme.
Masáž hráze - četla jsem, že by se měla provádět od cca 35 týdne, takže také plánujeme začít.
Čaj z maliníku - co jsem četla, tak se má pít až tesně kolem porodu. Tak bych s ním určitě ted nezačínala. Dokonce ho sestra zmínila, že si ho můžeme přinést k porodu. Ale pozor na to, co koupíte - často se prodávají směsy bylin, což by nemělo být. Je nutné si sehnat čistě maliník.
Radik- u nás se do porodnice chodí na kontroly až když se přenáší. Uvidím, jak mi bude, kdyžtak si něco vymyslím a půjdu na KO dřív k náhradnímu Dr. ![]()
Na doma nosím gumové pantofle, mám Reebok asi za necelé 300,– tak ty si vezmu i do porodnice. My jinak košili mít nemusíme a ani vložky a plínky, oc jsem četla v papírech, co mám mít do porodnice. Jen prý hygienické potřeby, ručník, doklady a jednorázové kalhotky a podprdy. Kalhotky jsme si včera koupila, tak mám do tašky asi vše. Jinak nemám vypráno nic a ještě i toho dost chybí dokoupit, ale teď se mi do toho nechce, když tady je pořád prachu hafo. ![]()
škytavka- pravidelné ťukání(cukání), ale jen takové jemné, u mě to trvá minutu nejmíň, časté intervaly.
masáž - jsem neprováděla a asi ani provádět nebudu, nějak se mi do toho nehcce a přijde mi to tkaové divné ![]()
maliník- nevím od kdy se má začít pít, co jsem tak postřehla, každý píše jinou dobu
TAK HOLKY.......
Co si vezmete za svačinku? Pište návrhy…jo? Ať vím co mám mít v lednici ![]()
Radiku, tak tos mě dostala, já si pro sebe žádnou svačinku brát nebudu, jenom neperlivou vodu a manžovi koupíme po cestě bagetu na benzince.
LUCI píše:
Radiku, tak tos mě dostala, já si pro sebe žádnou svačinku brát nebudu, jenom neperlivou vodu a manžovi koupíme po cestě bagetu na benzince.
No.....:-) Dyt to tu nekdo psal,ze je dobre neco mit. A na exkurzi nam to taky rikali. Ono kdyz tam budu dlouho…a nic nedostanu k jidlu. Treba vyhládne ![]()
Kazdopádně si určo vezmu aspoň hroznovej cukr na energii ![]()
Já jsem s sebou taky nic neměla. A ani jsme neměla na nic pomyšlení, ale Áďa byl za tři hodiny venku.
Když jsi se zpetala, tak mě napadla nějaká mysli tyčka. Taky jsme četla, že se doporučují cucací bombóny. Tak nevím. ![]()
No ja musim nachystat i ty vecicky pro miminko…tak zacinam psat jmeno na obleceni…je to zvlastni pocit videt to jmeno napsane…kdyz si clovek uvedomi, ze tady za chvili ty nase slunicka budou… ![]()
Jinak nam doporucili at urcite tatinkove prinesou neco k jidlu…po porodu vyhladne a strava je nemocnici…obvzlaste ty, ktere nejsou imunni k toxoplasmose si muzou konecne dat poradnou porci parmske sunky!!!!!Nam nam…tak milacek bude delat chlebicky! Doporucuji nam energ. napoje…to nevim co je…myslim, ze si s sebou vezmu urcite vodu, hroznovy cukr a nejake cucaci bonbony a asi nejakou dobrou cokosku…no jeste si to budu muset promyslet ![]()
PS
Maminky mely jste po porodu vubec hlad?
Dobrou chut k obidkum!
Barca
Barčo- na hlad si ani nepamatuji, vím že jsem chvíli jedla míň a vůbec jsem nemusela sladké. ALe asi mi po porodu vytrávilo. Ráno jsem snídani už asi dostala, ale to už si opravdu moc nepamatuji
![]()
holky jak se provádí taková masáž hráze, je to něco třeba jako masturbace?Petra lovosice
Masaz hraze…nam vysvetlovala PA, ze se masiruje hlavne zevnitr, ale i z venku…tj. oprete se levou nohou treba o bidet a pravou rukou masirujete tak, ze je palec uvnitr a krouzive pohyby a tlacite na hraz…pak vymenite nohu a ruku.....ze zacatku jen chvilku…az si zvyknete i 10 minut kazda strana. Samozrejme pred masazi sprcha a umyte ruce…ale to je jasne…
Nema masirovat ten, komu je to neprijemne, koho to boli nebo kdo ma zanet! Jakmile se rozhodnete masirovat nemel by se vynechat ani jeden den…nemelo by to pry pak smysl…Tak to byly rady z kurzu, ale ja to jeste nezkousela…ale olejicek mam uz koupeny od Weledy. Jinak na konci muzeme pocitovat lehke paleni…ale to je pry normalni…jako u kazde jine masaze.
Ciao ciao
Barca
Teď jsem si v poradně na porodnici.cz přečetla o škytavce a pan Dr. Koutcký tam píše:
„škytavka je známkou dobré prosperity plodu, není považováno za abnormalitu. Škytavka vzniká při polykání plodové vody do žaludku = podobně,když se my napijeme např.velkého množství tekutiny.“
To jen pro uklidnění ![]()
Ahojky,
Mario
gratuluji k holčičce ,a k tomu že je vše v pořadku.
Jinak holky mam depku ,ted v tehu se lečim s tlakem a k tomu se my dneska objevili na kotnicích otoky ,bojim se abych nemela preklampsii.
Moje mimco mívá škytavku skoro každej den a trva to tak 10-20min.
Jinak chudak prodelalo šok šla jsem po ulici ,všude ticho a najednou ze zahrady na me vylít pes ,tak sem se lekla a chudak mimco to taky to sebou tak škublo až me to bolelo.
Amisku- já mám teda dneska nohy taky oteklé od rána
Ale tlak jsme měla včera v pořádku.
holky, chci ochlazení ![]()