Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
609
2.4.07 06:54

Těhulky

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 18+4)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 18+3)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 18+1)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 17+6/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 17+3/ KO 25.4. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 17+2)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 17+1)
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9. / 17+0/ KO 4.4. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 16+6/ UTZ 3.5. /KO 3.4. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 16+5)
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 16+5/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 16+5)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 16+5)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /16+5/KO 2.5.)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 16+4)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 16+2)
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 16+0/ KO+UTZ 3.4.)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 15+5)
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 15+3/KO 18.4.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 15+2)
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 14+6/Tripple T. 2.4. /KO 18.4. )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 14+5/ dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 14+4)
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 14+3/KO 5.4.,12.4.)

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

TRIPPLE TESTY

Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
2.4.07 09:42

Ahoj holky :)
tak jak se máte při pondělku a jaký byl víkend? My jsme byli v sobotu na Matějské, tak si to Davídek hezky užil. Vozil se na všem možném :lol: .
V neděli jsme udělali dětem pokojíček, vymalovali jsme jim lososovou barvičkou stěnu, položili jsme nový koberec a tento týden dojedeme pro nový nábytek a bude hotovo. Včera nám Davídka hlídali manželovi rodiče, aby jsme mohli vše v klidu udělat. A když přijel večer domů, tak měl velikou radost z pokojíčku a nemohl se odtrhnout od hraní :lol:. A hned hlásil, jak je to hezké. To moc potěší :D.

Zítra mě čekají odběry na Triple testy, tak začnu mít asi také obavy :? . S Davídkem jsem je měla dobré, tak uvidím, jaké to bude teď. Když mi dělali odběry ve 13tt, tak výsledky sloučili s UTZ vyšetřením a tam to bylo v pořádku. Tak doufám, že to tak bude i teď.

Hanucho, držím palce, ať Ti testy dobře dopadnou!!!

Mějte se hezky a opatrujte bříška.

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.4.07 10:14

Ahojte maminy,
tak jsem se vratila od doktora, ale vzali mi jen krev a sup do prace. Vysledky budou pry az prijdu 18.4. na poradnu. Taky jsem byla na ORL, mam totiz uz od zacatku tehu strasnou rymu a kdyz se mi to spusti v noci, tak to polykam a rano pak zvracim (treba dnes). No a doktorka mi sice udelala vytery, ale pry je to nekdy normalni mit dlouhodobou rymu v tehotenstvi a ze se s tim nic moc delat neda. Coz potvrzuju, pac uz jsem vyzkousela snad uplne vsechno od morske vody, vincentrky, olynthu, detskych kapek a ja nevim ceho vseho po specialni caje, inhalace… A nic, ryma se drzi jako kliste. :evil:
Lesino diky za odkaz, taky jsem si rikala, ze bych se mela po takovemto clanku zacit poohlizet. Teda me to jeste vubec nebere, ale vytisknu to mamce - zacina mit takovy reci, ze tamhle maji zlevneny pliny a tamhle toto, tak at se snazi. Prece jen to bude prvni vnouce. :wink:
Jsem dnes zbita jak kdybych farala o vikendu uhli… no ale skoro. Konecne jsem uplne ok, takze jsem dohnala zehleni a prani za 2 mesice, uklizeni, presazela jsem skoro vsechny kytky, ostrihala jahody, vysela balkonovky a tak, proste paradni vikend, psychicky jsem si krasne odpocnula. Jen kdyby me nestval muj milej, ale to uz asi lepsi nebude :(
Doufam, ze jste se mely taky tak hezky!
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
2.4.07 11:34

ahoj těhulky,

taky držím palečky všem, co jsou na testíky!!!

Já taky měla pracovní víkend, myla jsem okna, dveře atd…takovej velikonoční úklideček.

Já si musím postěžovat. Ze začátku těhu mě hodně bolela prsa, pak to celkem přešlo a od včera si na ně nemůžu zas ani sáhnout, to je síla.

Holky, tak už pupkatíte? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
2.4.07 12:37

Já LUCI pupkatím snad od začátku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.4.07 12:47

TAky pupkatíme - už nosím jen těhotenské kalhoty a jedny bokovky a Dalek se naučil říkat PU a píchat mě prstem do břicha :wink:

Seznam výbavičky , co tu kdosi hodil odkaz, bych ještě osekala, ale já jsem známý minimalista :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.4.07 13:11

Ahojky,
Maxiku , jasne ze ten seznam jde osekat, ale lepsi nez kdyby neco za:,–(niho chybelo, ne? Ja to spis beru jako takovou ucpavku pus tech nedockavcu, ktery hned rikaj - je, to my vam neco chceme dat, ale nevime co… Tak jim poslu tenhle seznam a snad si neco vyberou… Ja kdybych mela poridit vsechno, co v tom seznamu je, tak se muzu z bytu rovnou vystehovat. :wink: :D
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.4.07 14:05

ahoj holky,
my jsme strávili opět pohodový víkkend an chalupě. Akorát Vítek má zas jaksi chytlé průdušky, snad nedostane bronchitidu…

Holky, vám fakt nikomu neposkočil těh. metřík o den dopředu??? Fakt to teda nechápu, proč mě jo:/

Jinak já zatím moc nepupkatím, až jsem z toho nervozní. Břicho trochu vykouklo, ale v pohodě nosím stále normální oblečení. S Vítkem jsem měla těhu gatě už od 10.týdne…

Pohyby cítím nahodile, sice, jak jsem psala, tak někdy užod 13.tt, ale pak třeba pár dní necítm, pak zas jo…

Seznam výbavičky jsem nečetla, jak psala ten odkaz Lesina. Ale po zkušenosti první musím říct, že jsem měla nakopených zbytečně spoustu kravin, které malý ani nestihl vynosit. Hodně pěkných věcí jsem nakoupila po sekáčcích.

Základem jsou bodýčka s dlouhým rukávem! S krátkým jsou na nic, děti mají furt studené ruce. Krátký rukáv se užije, jen když je v létě vedro, anebo jako nejspodnější vrstva a přes to teda ještě nějaké triko.

Bodýček je dobré mít tak 6-8, děti kakají první půlrok takové tekuté „míchané vajíčka“ často to plínkou proteče vrchem na oblečení.
No a pro malušké miminka taky dupajdy, punčošky jsem dávala snad až kolem 3 měsíců, a ne moc ony přece jen táhnou na bříško, anvíc mimina mají často břichabol…

Záleží jaký bude podzim, ale teplýma overalama se nic nezkazí. No a na zimu nějakou kombinézu, čepici, tenčí čepičku i na podzim. Tenké overálky na spaní. A aspon dvě rychlozavinovačky. To je v zá:,–(ě vše, šikovné babičky na zimu upletou nějaký svetřík a tak:)

S velikostmi je to složitější, já např. koupila vše od 62, jenže malý, ač přenášený, se narodil jen s 2,74kg a já pak narychlo sháněla vel. 56, i tananěm visela. Jenže když se narodí 4kilový macek, tak tu 56 má tak na dva týdny…takže s nejmenšíma velikostma to nepřehánět, kdyžtak se pak dokoupí. Navíc počítejet, že spoustu věcí dostanete:)

No to je asi tak v rychlsoti vše, co mě napadá.

Hezký den od Kris a Vítka a kulíška:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.4.07 14:09

Jo a my budem etaky potřebovat i zavinovačku do autosedačky. Tu jsem na Vítka neměla, je květnový a v zimě měl už přes půl roku, tak jsem ji nekupovala.

A taky se je třeba rozmyslet, jaké pleny chcete používat, zda bavlněné či jednorázovky.

Každopádne bavleněné pleny jsou potřeba i tak, pod hlavu v postýlce a kočárku, na odříhávání, k doktorce do poradny -mimčo se do ordinace nosí nahé zabalené právě v té pleně:) Já jich mám po sobě asi 50 ks, ale točila jsem asi 15 furt dokola. Ale museli jsme dávat první tři měsíce široké balení, tak i ta spotřeba narostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
2.4.07 14:18

Ahoj,

Kristein - ten metřík jsme tady řešili už tak před 10 dněma, stalo se to víc maminkám, mně taky :wink: Nevím, čím to je.

Břicho mi už taky pěkně vykukuje.

Jinak u nás nic nového.

Musím jít uvařit obšd manželovi. Tak zatím pa.

lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.4.07 14:22

Hanucho - tak to máte dobré, nám nikdo nic nekupoval, ale většinu jsme si půjčili :wink:

Ono je to stejně individuální, já třeba točila malých bodýček tak 2-3 od každé velikosti (z bavlněných plenek a těch moderních kalhotek na ně to neutíká skoro nikdy - snad 1×) a koukám, že Kristain 6-8, 4 kilový Dalis měl 62 tak akorát, punčocháče Dalek měl až tak od šesti měsíců, a někdo je dává odmala místo dupaček…

Ale ty malé velikosti oblečků se opravdu dají krásné, moderní, kolikrát i nenošené koupit v sekáčích nebo bazarech.

Kristain - pořád nevím, jestli se mi hýbe miminko nebo střeva :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.4.07 14:29

Maxiku, taky nevím, zda to sou střeva:) ale říkám si, že určo mimčo:)

k tomu oblečení-jestli jsi dávala plínky látkovky, tak to jo, ale stejně-já teda měla s Vítkem záhul jak prase od začátku a prostě než se nasbíralo prádlo na pračku, vypralo a uschlo to a hlavně, než jsems e dokopala to vyžehlit, tak kolikrát jsempotřebovala fakt i těch 8 bodýček, mít 3, tak nemá co nosit…Navíc, když to neprosrajdil, tak se poblil:)
Dupačky jsou pro mimi super, punčocháčky fakt až pro starší…

Tak to byl Dalis veliký macík:) Vidíš to, já 8 dní přenášela, palcentu sjem prý ěla v poho, jsem vysoká, i manžel, tak akortá, ždáná vychrtlina, a stejně byl Víťa takový malinkatý bobek, jsem se ho bála chytit:)
Ideální je si ty věcičky i popůjčovat od nějaké kámošky se staršími dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.4.07 14:44

Kristain - Dalek byl většinu dní kvůli prdíkům a refluxu na stojáka v šátku, tak moc neblinkal; já jsem malému prala první měsíce, dokud nelezl a nebýval umazaný, v ruce jen mýdlem, pračku bych taky nenasbírala a s naším prádlem a práškem na praní jsem to prát nechtěla, ať mu nerozjedu ekzém, co máme v rodině dost často, tak jsem večer přemáchla ty dva tři kousky prádla a ráno byly suché.

Měli jsme napůjčovaných dost věcí, ale nějak ty2-3 kousky stačily, tak jsem dávala pořád dokola ty samé, co se mi v nich nejvíc líbil :D

Teď už se Víťu chytit určitě nebojíš, ale zase jsi ráda, když mu stačíš, ne? Já jsem přenášela 11 dní, jsem malá, malý byl šikmo a pořád tvrdili, že se stočí, že je maličký - a pak jukl ven čtyřkilák s megalebkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
2.4.07 16:42

Ahoj holky,
v pátek mě připravili v Gennetu o plodovku a dneska manža volal na výsledky (já nebyla schopna) a všechno je v pořádkuuuuuuuuu :D :D :D :D
Ani nevíte, jak jsem si oddechla!

Jinak mimi vypadá podle výpočtů o čtyři dny mladší, tudíž by se mělo podle UTZ narodit 3.9. a představte si, že můj nejstarší syn se narodil právě 3.9. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
2.4.07 17:35

KATKO, hrozně moc gratuluju!!!!!!!!! TO je super zpráva!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí