Poradna duly
Jana Čurdová
berenice - ten test v 1. trimestru je na Downa a je spolehlivější než tripple testy, rozštěpové vady se dají zkontrolovat na UTZ ve . tt, takže teoreticky ty tripple nepotřebuješ ![]()
S chalupou je to ![]()
Vochechule v Adršpachu je kráásně ![]()
jjhhkkm n ijunl´-
mnhn jm
zdraví Dalek ![]()
Tak jsem teď valila bulvou. Kamarádova žena v pátek porodila a dneska už je doma, to je děsnej fofr. Já byla v porodnici 9 dní. To bude opravdu chlapům stačit navařit hrnec rajský a budu doma.
![]()
Ahoj všem,
tak taky zdravím po Velikonocích.
My si je užili docela aktivně - byli jsme v Jizerkách, v neděli jsem ušlapala cca 21 km a v pondělí si lízala rány
No, asi jsem vypadla fakt unaveně, protože můj drahý přistoupil na to, že v pondělí už půjdeme jen prohlídku zámku ve Frýdlantu a na žádný kopec v horách už mě nepožene (no, to jsem netušila, že ve Frýdlantu je nejdelší prohlídková trasa v ČR a je dlouhá 5 km a zabere přes 2 hodiny
).
Zaujaly mne vaše zkušenosti se získáním nemocenské. Občas si taky říkám, že bych to tak nejraději udělala…Ale ted je mi celkem fajn a když se nenechám příliš vystresovat, tak to zlvádám. Ale třeba na to taky dojde. A na druhou stranu - každý měsíc, který odpracuji, přeci jen znamená docela pár korun do pokladničky, které by mi nemocenská prostě nedala ![]()
Taky jsme konečně začali hledat aktivně byt. Dneska se jdeme podívat na první. Takže jsem zvědavá. Na fotkách to vypadá pěkně, ale uvidíme, co bude skutečnost.
Mějte se hezky a opatrujte bříška.
Petra
ahoj holky,
Leni moc držím palečky, ale bude to v pořádku!!!
Tak teď z toho mám guláš…
Mateřská se počítá z přechozích 12 kalendářních měsíců z hrubého platu.
A když je ženská od začátku doma, tak se počítá z čeho?
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím ode dneška již z domova ![]()
Gratuluji k novým výsledkům ![]()
Berenice, pokud jsi byla v Pronatalu v tom 13tt na UT a na krev, tak to máš jako já, výsledky už jsou dávno hotové, nemusíš na žádné tripple a gratuluji je vše OK
, no a ta chalupa
lidi jsou hovada!
Jo a taky jsem se dnes registrovala U Apolináře!!!
Mějte se fajn, hlaďte mimoušky
Joula
Luci , je to počítáno z příjmů za posledních 12 měsíců. co jsi pracovala, tzn. u tebe před nemocenskou, u mně před mateřskou ![]()
Když jste narazily na tu mateřskou. Počítá se z čeho? Hrubá mzda, čistá, hrubá bez socky a zdravotka? A to hlavní, koli to je % ????????????? Děkuji jestli to některá víte. ![]()
Ahojte,
Voche pry mas mit uvedeny nekde na vyplatnici (ja to tam teda nemam) denni vymerovaci zaklad a z neho je to 69 %. Maximalne je to ale 13 tisic mesicne, nebo tak nejak. Takze i kdyz si ted vydelam docela dost, vic nez 13 nedostanu :-/
Jinak vam gratuluju k vysledkum, ja je budu vedet az za tyden ve stredu.
Bezim do bazenu, mejte se!
Hanucha
Hanuch - dík. Už jsem se lekla, že dopadne skoro 30 měs. Takhle dostanu asi to max. Né že by mi vadilo, kdyby to dopadlo
. Při mojí hypošce by mi to dosti pomohlo. Vyznáte se některá ve výplatnicích??????????????????????????? Já tam ještě dokážu najít průměr pro nemoc, ale to se mi taky moc nezdá, to mi vychází taky nějak moc. A určitě je všude nastavený nějaký strop.
Maxiku, děkuji ![]()
Já jsem si to myslela, že to bude za ty měsíce před těhotenstvím…, tak to jsem klidná ![]()
joula píše:
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím ode dneška již z domova![]()
Gratuluji k novým výsledkům
Berenice, pokud jsi byla v Pronatalu v tom 13tt na UT a na krev, tak to máš jako já, výsledky už jsou dávno hotové, nemusíš na žádné tripple a gratuluji je vše OK
, no a ta chalupa
lidi jsou hovada!
Jo a taky jsem se dnes registrovala U Apolináře!!!
Mějte se fajn, hlaďte mimoušky
Joula
ajoj…Jouli a vzaly Te jeste? Maj volno nebo nic nerikaly???
maxik píše:
Alino , nemocenskou s neomezenými vycházkami, když jsi těhotná, ti může napsat jak gynekolog, tak obvoďák (ale někteří kolem toho dělají nevím proč krky).Hezké Velikonoce všem.
to nejni az tak pravda. \zalezi to na reviznim Dr. a na sprave prislusneho obvodu ci mesta. Aspon tak mi to tvrdili…
radik píše:maxik píše:to nejni az tak pravda. \zalezi to na reviznim Dr. a na sprave prislusneho obvodu ci mesta. Aspon tak mi to tvrdili…
Alino , nemocenskou s neomezenými vycházkami, když jsi těhotná, ti může napsat jak gynekolog, tak obvoďák (ale někteří kolem toho dělají nevím proč krky).Hezké Velikonoce všem.
Hádat se nebudu
, takhle to fungovalo před cca 2 lety, když jsem čekala Dalka, v Ostravě. Možná u vážných rizikovek, co mají předepsaný klidový režim atd…
ahoj zensky,
tak zase po nekolika dnech se hlasim ![]()
koukam, ze jste si vsechny uzily krasne velikonoce, pocasi se opravdu vydarilo .. az tedy na Berenici … lidi jsou fakt hnusny … znam to i od nasich. mame maly zahradni domek, nic tam neni, jen fakt naradi na zahradu a kazdym rokem (nejmin jednou) jsou vymlacena okna, rozbite dvere a ‚sklizena‘ uroda … ![]()
Leni ,
drzime vsechny palecky, at se zitra dozvis jenom same dobre zpravy …
![]()
jinak my se mame dobre, uz se nam to tady krati, pristi ctvrtek letime zpatky za tatkou
… tomu uz se poradne styska a hlavne je mu zima
, pocasi se totiz stale neumoudrilo a pres vikend jim opet hrozil snih. nastesti se to nevyplnilo, ale zima byla. jsem rada, ze aspon tady v cechach je hezky a jeste bude i o vikendu. dneska jsme tady na jihu meli 19 stupnu ![]()
uz se ale tesim, protoze za 14 dnu jdeme na velky utz ve 20tt a doufam, ze se dozvime, co to bude. kazdy mi tady tvrdi, ze holcicka, tak jsem fakt zvedava. stale jsem presvedcena, ze si to nechame pro sebe, aby meli ostatni nejake prekvapeni, ale uvidime.
jsem ale rada, ze nemam zadne starosti s materskou nebo vychazkami. asi to musi byt nekdy poradny opruz …
mejte se vsechny krasne, uzivejte si slunicka a teplicka a ja se jeste ozvu, nez odletime…
Těhulky
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 19+6)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 19+5)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 19+3)
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 19+1/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 18+5/ KO 25.4. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 18+4)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 18+3)
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9 / 18+2/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 18+1/ UTZ 3.5. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 18+0)
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 18+0/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 18+0/ KO 23.4.)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 18+0)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /18+0/KO17.4 , 2.5.)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 17+6)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 17+4)
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 17+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 17+0)
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 16+5/KO 18.4.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 16+4)
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 16+1/KO 18.4. )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 16+0/ dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 15+6)
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 15+5/KO 3.5.,11.4. krev)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 15+5, UTZ 16+3)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let