Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3790
11.4.07 22:12

ahojky,
tak nejprve .. gratulace pro Lenku :-) :) :) :)

Barco ,
ja se pridavam k autosedackam… v korbicce od kocarku bych mimco v zivote nevezla. ja jsem dost na bezpecnost prave co se tyka autosedacek a i v USA je to dost prisne, takze bych vubec nevahala. urcite bych koupila novou a ne z druhe ruky. tady na emimi je spousta diskuzi na tema autosedacky, ale ne vzdycky bych rekla, ze lidi voli tu nejbezpecnejsi variantu. :-(

a co se tyka prani … ja jsem ze zacatku prala pro Adu taky zvlast, no mozna tak prvni 3-4 mesice, proste nez mi dosel ten detsky prostredek na prani … pak jsem ale zacala prat jeho veci normalne s nasimi a nikdy nebyl problem. staci, kdyz si zapnes dvoji machani. muj nazor na ‚detske‘ praci prostredky je podobny jako na kremy na strije … je to pouze reklamni kampan na spotrebitele. cetla jsem to i v jedne knizce, ze opravdu staci dvoji machani a prani v normalnim prasku. :-) takze na mimco c.2 asi ani zadny specialni praci prostredek kupovat nebudu.
chapu, ze poprve clovek bere vsechno jinak … poctiveji … takze asi chudak nase druhe dite :oops: :)

a prani tech vecicek z druhe ruky… ja jsem prala vsechno jenom jednou … rekla bych, ze zalezi na tom, jaky z toho mas pocit a v jakem stavu jsou ty veci …

jo.. a v kocarku my jsme matraci ani podlozku nemeli, takze s tim zkusenost nemam :-)

Voche ,
tak teda kdyby mne stacilo k jidlu to, co to be, tak si piskam … :lol: na vahu lezu taky jenom pri KO a rikam si, ze tentokrat urcite priberu vic nez 8kg s Adou … navic ted po tom mesici u maminky, ze? :roll: :roll:

mejte se … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
12.4.07 06:47

Těhulky

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 20+0/23.4. Gen. UTZ, 25.4. cukrovkový test, 2.5. KO)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 19+6)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 19+4/ KO 26.4.) Holčička 

Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 19+2/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 18+6/ KO 25.4. ) Chlapeček 

Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 18+5)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 18+4)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 18+3/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 18+2/ UTZ 3.5. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 18+1) Překvapení 

adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 18+1/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 18+1/ KO 23.4.)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 18+1)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /18+1/KO17.4 , 2.5.)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 18+0)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 17+5)
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 17+3)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 17+1)
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 16+6/KO 18.4.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 16+5)
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 16+2/KO 18.4. )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 16+1/ dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 16+0)
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 15+6/KO 3.5.,11.4. krev)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 15+6, UTZ 16+4)

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
12.4.07 07:12

ahojky,
dneska nějak nemůžu spát, tak už tady straším, tak brzy :?
Večer mi navíc aleš řekl, co to bude. Takže mozek nějak celou noc šrotoval 8O Mozek si nedokáže asi představit dva KLUKY 8O :lol: Ale já jsem vždycky prohlašovala, že takové štěstí, abych měla holčičku a kluka mít nebudu. A navíc že mi to je jedno. No ale teď tak nějak ve skrytu duše cítím, že mi to asi jedno nebylo. Ale pořád je přednější, aby to bylo zdravé :! :! A je jedno co to je. Ale jestli to bude taky takový ďábel, co máme už doma, tak asi skončím v blázinci :lol: :twisted:

Ale teda problém bude se jménem. To už u Ádi jsme měli problém, dohodnout se, tak teď nevím. Navíc mi přijde, že klučičích jmen, takových těch moderních je míň. Navíc máme v příjmení R, takže potřebujeme nějaké měkké. No ale je ještě času dost.

Už dole slyšímu Adama, dneska taky nějak brzy, Tak jdem ke každodením rituálům.

Papa.
Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.4.07 07:58

Leni, tak Áďa bude mít brášku, to bude mít radost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
12.4.07 08:19

Leni ,
tak jeste jedna gratulace, tentokrat k chlapeckovi :-) .. a neboj, to bude dobry … ja ve skrytu duse doufam, ze to taky bude kluk, i kdyz kazdy mi tipuje holcicku :roll: … ale nechame se prekvapit a uvidime, jak to vsechno bude, hlavne, kdyz bude vsechno v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
12.4.07 08:27

JJ, Adámek bude mít radost, i když teď to ještě moc nechápe :wink: Já si myslím, že pro něj bude brácha lepší, když jsou takhle kousek od sebe.

Jsem zvědavá, jak to půjde dál. Jaký nakonec bude poměr holčiček a chlapečků. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.4.07 08:31

U nás bude překvapení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
12.4.07 09:26

Ahoj holky :)
tak já jsem na váze zatím také nepřibrala a doktorka mi říkala, že to nevadí, hlavně že nehubnu. A to jsem s Dádou přibrala 20kg, což teď asi nebude ani omylem :lol:

Do kočárku jsem také žádnou podložku ani deku nedávala, ikdyž Dáda je listopadovej, tak šel brzy do fusaku. No uvidím, jak to vyřeším letos, přeci jen to bude už září.

Do auta budeme mít také vajíčko, jen do korbičky z kočárku bych se bála mimčo dát, to mi nepříjde moc bezpečné. Co se týče praní, tak já budu prát v dětském prášku a bez aviváže, řešila jsem to tak i dříve. Jen se moc netěším na to žehlení, docela jsem si odvykla žehlit. Prádlo vždy rovnou po sundání složím a je vyžehleno :wink: . Žehlím jen manželovi košile.

Leni , gratuluji k chlapečkovi :lol: , Adámek bude mít radost a s bráchou si určitě víc vyhraje :) . To Dáda chce chvilku sestřičku a pak zase bratříčka a nejraději by bral oboje najednou :lol: . My se také necháme překvapit, zatím to nechceme vědět. Snad to až do porodu vydržíme.

Holky mějte se krásně a užívejte si sluníčkový den :)

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
12.4.07 10:37

Ahoj holky!!
Právě jsem se vrátila od Dr. Všechno je v pořádku a budeme mít na 90 %holčičku! :D :D Já jsem doufala že budeme mít 2 kluky ale hlavně atˇ je mimčo zdravé. :P :P

Další KO mám 26.4.

Váha mám už + 6 kg :evil: :evil: :evil: :evil:

Do auta budeme mít autosedačku. Nějak korbě z kočárku nevěřím.

Praní U Michalka jsem první 3 měs. používala dětské prací prášky a pak jsem prala už normálně v Persilu.

Kočárek Líbí se mi Firkon ale u nás ho nemůžu sehnat takže budeme kupovat klasickou trojkombinaci. Hlavně chci aby šel celej svlíknout atˇ ho můžu pořádně vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
12.4.07 10:46

Jěště jsem zapomněla..
Pohyby Bublinky jsem cítila od 20.3. a poslední týden už mimčo skáče a dělá přemety :D :D :D :D :D ( hlavně kolem 23 hod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
12.4.07 11:57

Ahoj.

petrax77
V petrovicích ač tam nebydlím to znam,a mě osobně se tam líbí.Mam tam kamaradku ktera tam bydlí od mala ,a nemuže si to vynachvalit.Dobra dostupnost mhd,sportovní vyžití dokonce tam otevřeli nakej klub pro maminky s dětmi kde je plavaní,ruzny cvičeni ,herna atd.Navíc říka že jsou super prochazky kolem hostivařske přehrady a v hostivařskym lese.Takže si myslím že to tam muže byt celken fain.

Koukam že tu řešite vahu,ja sem do 15tydne zhubla 5kg a od 15 do ted sem přibrala 1kg a obavam se abych ted nezačla nabírat do gigantických rozměru.

Holky obdivuju vas jak dokažete si nektery nenechat řict pohlaví mimča.Ja už sem tak zvedava ,že nemužu dospat přištího týdne abych se dovedela co to bude.Ja bych to prostě nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
12.4.07 12:32

Ahoj mamky,

Leni , moc moc moc gratuluji k dobrým výsledkům a chlapečkovi. Mít dva kluky je bezva :wink: Uvidíš, jak si spolu vyhrajou. Jeden v druhým prostě bude mít parťáka na klukoviny.

MonaP , gratulace k holčičce!

Luci , překvápko u porodu chválím. Je to nádherný pocit, já to vydržela dvakrát, teď potřetí mě už zvědavost fakt přemohla.

Co se týká váhy, tak tentokrát přibírám opravdu nějak rychle (+7kg), nejhorší je, že se to projevuje hlavně v zadní části :x :x

Kočárek mám už vybraný, líbí se mi Jané Slalom Pro (celý komplet). Manžovi se taky líbí, hurá :wink: Do auta bych radila určitě autosedačku, vozit mimi v korbičce (ikdyž má pásy na připoutání) se snad u nás ani nesmí. A především je autosedačka bezpečnější.

Jinak, moje kontroly: 23.4 genetickej ultrazvuk, 25.4. cukrovkový test, 2.5 KO.

Všem krásný sluníčkový den :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
12.4.07 12:36

Ahoj holky,
zas vas zdravim po nejake dobe.

U nas vse ok. Take jsem byla vcera ve stredu na odberu krve kvuli triple testum. Voche, zas jsme se nejak minuly :-) Byla jsem tam po 7-me rano, tak v kolik teda donutili prijit tebe? Modrinu sice zatim nemam , ale uz druhy den me pekne boli ruka, vadi to obzvlast pri rizeni. Ta sestricka je dost zmatena, ikdyz je docela fajn a snazi se byt prijemna, co myslis Voche?

Gratuluji Leni k dobrym vysledkum a k dalsimu klukovi :-) Taky tajne snim o holcicce, tak uvidime, jak to dopadne. Podobne jako Berenice vim, ze ja bych to nevydrzela ani minutu nenechat si rict co to bude, kdyby to uz nekdo vedel.

K pribirani. Mam zatim jen kilo nahore (z puvodnich 58 na 59), ale asi vas vsechny pak predbehnu s temi dvojkami :-) :-( :oops:

Kila me zatim netrapi az tak moc, mam jiny problem. Hodne se mi zhorsila plet (nikdy jsem ji nemela idealni, ale ted hruza…). Bez make-upu se vubec neda jit ven, aby se nekdo nelekl :? .Tak jsem se objednala do Pardubic do laseoveho centra, pry se to muze i v tehotenstvi delat, a maji docela dobre vysledky a reference. (bude to pet osetreni laserem, tak uvidime). Mate nekdo podobny problem?

Zatim se mejte pekne.
Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
12.4.07 12:45

Alino - tak když máš tak špatnou pleť, tak to určitě v bříšku máš holčičku, nejmíň jendu :wink: A kamarádka má dvojčata a při těhu přibrala míň než u jejího prvního, myslím, že přibrala jen 12kg, tak se nemusíš bát, můžeš mít klidně stejně jako my :wink:

Katko- jj, parťáka na lumpárny, to si umím úplně živě představit. Už teď je Áďa pěknej čert, tak až budou dva takový, tak mě asi odvezou do blázince. :roll: Ale chtěla bych, aby to byl aspoň trochu mamánek, ne jak teď. Tomu je máma šumafuk, ale aspoň je v pohodě při hlídání apod.

Mončo - gratuluji k „90%“ holčičce.

Holky, proč chcete dva kluky, musím v tom najít nějaké plusy :lol: :lol: Ba ne, taky jsem si tka nějak říkala, že pro Adámka bude lepší brácha než ségra.

holky, dejte nějaké návrhy na jména, co si plánujete, že dáte?

Jdu dodělat kopračka.
Zatím papa.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
12.4.07 12:54

Ahoj Alino , téma pleť bych mohla vyprávět :( To, co se mi děje teď, jsem neměla za celou pubertu a ani dvě předešlá těhotenství. Prostě je to pupínek vedle pupínku, zkoušela jsem kdeco, ale nic nepomáha, když zmizí jeden objeví se dva. Tak až projdeš tím laserem, dej vědět, fakt mě to zajímá, protože my máme doma s manžou jenom takový ten malý domácí laser (má opravdu malý výkon) na různé malé bolístky a je pravda, že když občas posvítím někam, trošku se to zlepší, ale chce to dělat pravidelně.

A Alino, holky berou krásu :wink:

Leni , tak to já mám zase dva ukrutný mamánky, tak doufám, že alespoň holčička bude pro tatínka, aby z toho nebyl tak smutný, když kluci pořád mamí, mamí a všechno s nima musí mamí.
Jinak se nám líbí Natálka, akorát Filípek včera nenápadně při rodiný poradě poznamenal, že s tím tak trošku nesouhlasí, tak uvidíme. Zatím jsme tři ku jednomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí