Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda
Se po dlouhé době zase hlásím. Konečně máme v novém bydlení net. Už jsem měla absťák.
Tak ![]()
Na Ko 16tt jsem viděla pindíka,ale jistota to nejni. Spíše čekáme na příští pondělí. To už nám toho o pohlaví řeknou snad více ![]()
Přítel chodí pokaždé se mnou a moc si to užívá. ![]()
Pohyby
Cítím tak týden.Jak píšete…spíše bublinky a občas silnější tuknuti. Většinou začne pořádně až večer.......nemůžu se dočkat, až začnou ty kotrmelce.
Testy
Výsledky zatím nevím a tak se modlím,ale Dr. říkal,že by volal v případě špatných výsledků a zatím nic. Tak to každý den zaťukávám.
Taky jsem se dnes registrovala k Apolinaři a měla jsem teda kliku.
Do TP 7.9 už měli plno. Ještě,že mám termín 12.9:-)
**Sraz[b/]
nechcete se Pražačky sejít, když je tak krásně???????**
Těhulky
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 20+5/23.4. Gen. UTZ, 25.4. cukrovkový test, 2.5. KO) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 20+4)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 20+2/ KO 26.4.) Holčička
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 20+0/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 19+4/ KO 25.4.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 19+3)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 19+2)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 19+1/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 19+0/ UTZ 3.5. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 18+6) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 18+6/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 18+6/ KO 23.4.)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 18+6)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /18+6/KO 17.4 , 2.5.) Překvapení
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 18+5)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 18+3)
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 18+1)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 17+6)
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 17+4/KO 18.4.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 17+3)
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 17+0/KO 18.4. )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 16+6/ dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 16+5)
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 16+4/KO 3.5.,11.4. krev)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 16+4, UTZ 17+2)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let [barva=#444444][/barva]
Ahoj holky,
přeji všem krásné sluníčkové dopoledne
na zítřek už hlásí jen 15 stupňů, to bude zase síla ![]()
Radiku, a kam jste se v Praze přestěhovali? Jak je to dlouho, co Ti dělal doktor ty testy? Já už je mám za sebou 2 týdny a to už by dávno volali. Tak si říkám, že je to vše ok
U toho Apolináře mě udivilo, že nejdříve řekli, že se máme registrovat ve 20tt a pak to změnili na 16tt. Kdyby mi to doktorka neřekla, tak bych to určitě prošvihla a to by mě hodně mrzelo. Rodila jsem tam Dádu a byla jsem tam spokojená. A k tomu SRAZU : někdo už to tady jednou nadhodil a já jsem psala, že bych se klidně ráda přidala. Ale tento týden bych to určitě nezvládla, neboť je Dáda nemocný.
adys, to je síla, jaké Tě čeká doam počasí. Snad se to tam u vás brzy umoudří a budete mít už konečně také jaro. Nedovedu si představit, že by tady měl ještě začít padat sníh brrrrrrr
kat-ko, to je pech, chudák Mates
Já jsem měla sádru jednou a stačilo mi to. Budu držet palce, aby mu to v pátek sundali
Alino, máš pravdu, ty fotky jsou v galerce. A pokud budeš chtít vložit fotku, tak musíš zadat Upload obrázku a dál už na to určitě příjdeš, je to jednoduché ![]()
Mějte se krásně
AHoj těhule ![]()
Dneska si všechny ještě užívejte sluníčka!!!
Ahoj Radiku, je fajn, že už máte nett ![]()
Ahoj Zuzi,
no…přestěhovali jsme se do Květnice…kousek od Újezda nad Lesy. Byla jsem u Apolináře na te exkurzi a tam rikala sestra,ze registrovat se po tech testech v 16tt. Ja jeste vysledky nemam. Delali mi je pred 3tydny a tak stejne jako ty doufám,ze kdyby neco- tak uz volají. Takze to zatukavam kazdy den .-) Jsem k Apolinari teda zavolala jeste pred vysledkama radsi…a udelala jsem dobre.
Jedine co me tam vadí…jsou ty porodní boxy,ktere jsou oddelene jen plentou. Pripada mi,ze nema nikdo soukromí.
Rada bych se sesla.........necháme to tedy na pristi tyden. Pak se domluvíme. Zatim papa
To bude prča…až se tam sejdeme…a budeme si hekat a navzajem se podporovat ![]()
Ahoj při krásném dni,
tak mám za sebou další kontrolu, vše je OK, jen prý děloha je velká jak ve 20 tt, jsem zvědavá jestli mi náhodou příště při ultrazvuku nezmění termín porodu. Takže na velký ultrazvuk jdu 7.5., už se moc těším, jen mne mrzí, že mimi uvidím vlastně 2.5. na genetice a pak hned 7.5. u mého doktora a teď nic a potom zase budu táák dlouho čekat. Připadá mi to trochu zbytečné, taky mohl doktor udělat ten ultrazvuk dřív, nebo trochu později, ale co nadělám.
Pohyby, tak jako většina z vás už je tak ten týden cítím hlavně večer, je to hrozně zvláštní, také se už moc těším, až už budou pohyby viditelné přes bříško, ať z toho nastávající taťka také něco má.
Adys, pořádně se do letadla obleč, ať to není pak na letišti takový šok. Hlavně, aby se i u vás to počasí umoudřilo a kytičky mohly pěkně růst.
Radik, Zuzi, tedy já vám ten výběr porodnic celkem závidím. Já bych měla správně rodit v Mostě, ale i vy jste určitě zaregistrovaly co se tam děje, tak jsem to zkoušela jinde, ale zatím mne nikde nechtějí vzít, že je plno. Už teď se děsím jak to dopadne.
Krásný slunečný den všem.
Ahoj JJ
Radiku,
tak to si myslím, že už ani zaťukávat nemusíš, to je už hodně dlouhá doba a výsledky už jsou dávno hotové. Mě v Gennetu říkali, že moje doktorka bude mít výsledky za 3 dny.
Ty porodní boxy mi nevadily,ale také jsem měla štěstí, že v tu dobu se mnou nikdo nerodil, byla to pohodička. A kdyby tam někdo zrovna rodil, tak by mi to bylo asi jedno, to se soustředíš sama na sebe a nevnímáš tolik okolí ![]()
Také jsem si říkala, že bude sranda, jestli se některé v porodnici potkáme a budeme rodit spolu
![]()
Snad se k tomu srazíku někdo přidá, myslím si, že příští týden by to mohlo vyjít. To už by mohl být Dáda i ve školce a pokud ne, tak bych ho vzala s sebou ![]()
JJ, já jsem byla na UTZ ve 13tt a teď půjdu 3.5., což budu ve 22tt. A mezi tím jsem byla u doktorky a ta mi UTZ nedělala, že je to zbytečné. Poslouchala jen srdíčko a dělala mi běžnou kontrolu. Jsem za to ráda, i když bych miminko ráda viděla, ale ty UTZ mi příjdou už tak často zbytečné.
Ani nevím, co se v Mostě děje, já nemám čas večer sledovat zprávy, to zrovna většinou čtu pohádu na dobrou noc
S porodnicí to určitě dobře dopadne
Pa
Těhulky
Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 20+6/23.4. Gen. UTZ, 25.4. cukrovkový test, 2.5. KO) Holčička
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 20+5)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 20+3/ KO 26.4.) Holčička
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 20+1/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 19+5/ KO 25.4.) Chlapeček
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 19+4)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 19+3)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 19+2/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 19+1/ UTZ 3.5. ) Překvapení
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 19+0) Překvapení
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 19+0/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 19+0/ KO 23.4.)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 19+0)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /19+0/KO 7.5. , 2.5.) Překvapení
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 18+6)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 18+4)
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 18+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 18+0)
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 17+5/KO 18.4.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 17+4)
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 17+1/KO 18.4. )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 17+0/ dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 16+6)
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 16+5/KO 3.5.,11.4. krev)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 16+5, UTZ 17+3)
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
KONTROLA
Berenice
Hanucha
Ahoj holky,
tak se zase hlasim ze slunickoveho Milana…konecne si muzeme uz obidky uzivat na balkone…teda jen o vikendu, kdyz je Francesco doma.
Tento tyden jsem si vyzvedla vysledky krve a melo by to byt vsechno ok, ale ke gynekolozce jdu az pristi patek…ted v patek jdeme na velky ultrazvuk, tak jsem moc moc zvedava!
Chtela jsem se vas zkusenejsich zeptat.....jestli jste pouzivaly prebalovaci pulty takove ty nabytkove nebo jen prenosne z umele hmoty…ty z umele hmoty mi prijdou docela nestabilni nicmene asi jsou praktictejsi nez ty nabytkove…navic stoji o hodne mene…tak nevim.....
Dalsi dotazek…do postylky budete davat miminko hned od zacatku? Sestra od Francesca mi rikala, ze jeji deti spaly prvni mesice v korbe kocarku, ale to se mi moc nelibi…vozit ho venku a pak ho nechat spat uvnitr i doma.....asi pouzijeme hned od zacatku postylku jen nevim jestli pouzivat jeste i zmensovaci latkovou mini postylku, ktera se do normalni postylky vlozi…jenze tady stoji 120 Euro! To mi prijde pomerne hodne…tak nevim.....mozna staci jen pouzit chranice, ktere se pripevni na obvod postylky…a pak jsem videla polstarek od Chicca, ktery zabrani obraceni miminka na brisko.
Predem moc diky za rady!
Adys, hezkou cestu domu!
Barca
Ahojky,
to se nám tady změnilo počasí co. Ale aspoň, že zatím neprší.
Barco- My jsme u Ádi měli jen tu přebalovací podložku a vždycky jsem ji položila na stůl. Ale teď bych chtěla asi celou komodu, ale nevím, jestli mi doma projde
Ty umělé přebalováky se mi zdají taky nestabilní, na tý komodě převlečeš i větší dítě, ale tam nevím. ale třeba se pletu.
K té postýlce. Á´da spal od začátku v normální dřevěné, ani zmenšovací vložku neměl, to jsem ani předtím neznala a u nás dokonce ani mantinely nebyly. Zdálo se mi, že na nás neuvidí a pak když jsem si říkala, že by byly asi opravdu vhodné, ale to až někdy před 1 rokem, se mi zdálo zbytečné je kupovat
Takže my to zvládli bez, jednu chvilku tma měl dokola něco omataného, ale te´d si zaboha nemohu vybavit co.
Já jsem to u Ádi tolik neřešila jako teď. Neměla jsem tolik informací a z okolím jsem to neznala. Ale asi to bylo lepší, než teď se stresovat kvůli každé blbině ![]()
Adys- taky š´tastnou cestu domů, te´d ten přechod s popčasím nebu tak hrozný.
Berenice, Hanucho- hodně štěstí při kontrole.
já jdu v pátek ale až odpoledne na velký UTZ, tak začínám být zase nějaká nervózní, chjo, už aby bylo září ![]()
Lenka
Ahojky tehulky ,
tak jsem byla na kontrole a vše ok,sem si oddychla pac sem v nedeli vecer zakopla a spadla tak sem byla dost nervozni jestli se tomu dropkovi neco nestalo.Nechala sem si udelat ultrazvu a i s fotkou me vysel na 600kč.Byla sem hrozne zvedava jestli to je kluk nebo holka ale bohužel budu si must počkat,mimi je asi stydliví a nechtelo se ukazat a tak doufam že příště.Další kontrolu mam 9.5. a 4.5.jdu na velkej ultrazvuk do pronatalu.
Berenice, tak to je fajn, že je vše OK. škoda, že se prcek neukázal, už jsem zvědavá za vás všechny
![]()
Lenka
Ahoj holky,
Barco, přebalovaci pult mám řešený tak, že se pokládá na postýlku nahoru na ty postranice. Je to vlastně takový dřevěný plný rám, ve kterém je vložená ta molitanová vložka. Docela mi to vyhovovalo a hlavně to nezabere žádné velké místo.
Postýlka, do ní budeme dávat miminko od začátku, ani by mě nenapadlo, nechávat ho doma v korbičce od kočárku. To by mi přišlo divné. V korbičce bude spát asi jen v případě, když pojedeme někam na návštěvu. Chrániče do postýlky mít budeme, to mi příjde jako dobrá věc. Měli jsme je i na Dádu.
berenice, to je dobře, že Ti kontrola dobře dopadla a že se miminku nic po pádu nestalo. Když jsem byla s Dádou ve 20tt, tak jsem spadla ze židle a docela ošklivě a také se mu nic nestalo. Ale měla jsem také veliký strach. Oni jsou v bříšku hodně chráněné ![]()
Hanucho, hodně štěstí na kontrole
Adys, také Ti přeji pěknou cestu domů
Mějte se hezky, my jdeme na chvíli ven, ale moc se mi tam nechce. Kdyby bylo alespoň krásně jako včera ![]()
Pa
Ahoj holky
![]()
Adys díky, už jsem v pohodě a kdybych neměla pupek tak vůbec nevím že jsem těhu. Dneska jsem jela pro Mišu do školy na kole a břiško už mi hodně překáželo. Takže to byla asi moje poslední jízda
Přeju Ti pohodovou cestu domů.
Přebalování já jsem Michalka přebalovala na stole který jsem měla u postýlky. Mimčo bude s náma spát v ložnici a tak jsem si chtěla koupit přebalovací komodu. Jak jsem viděla ty ceny tak jsem se rozhodla že si koupíme normální komodu a miláček mi na ni udělá tu desku na přebalování, až mimčo vyroste tak desku sundám. Od zítřka mají v akci v Lidlu dřevěnou komodu za 1290,– takže tam chci pro ni zajet.
Postýlku mám obyčejnou dřevěnou akorát musím ještě koupit mantinely. ( nebesa se mi nelíbi) U Miši jsem je neměla.
Taky jsem to u prvního vůbec neřešila a teď pořád stresuju
![]()