Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
18.4.07 16:12

Ahojte maminy,
tak kontrola vse v poradku, tripple taky OK, jen malo piju :). Coz vim taky, ale snazim se. Minule jsem se sestricky ptala, jestli mi bude priste delat UTZ, kvuli milackovi, aby se sel taky podivat a rikala ze jeste je brzy, ze ne. No a dneska ze je tak akorat, takze mi ho Dr. udelal, ale milacek se mnou nebyl, coz me teda hodne mrzi :( . No ale snad pujde aspon na ten velky, uz jsem objednana na 26.4.
Miminko sebou vrtelo a hezky se otocilo, abych mela obrazek. A taky uz vim co to bude… ale nepovim! :D :D :wink: Tak mi napiste k seznamku prekvapeni, jsem zvedava, jestli to vydrzim tech pet mesicu nikomu nerict. Milacek to vedet nechce, vlastne vcera jsme se docela chytli kvuli jmenu, resp. prijmeni. Hm, tak kdyz mu tak vadi, ze chci aby se mimco jmenovalo po mne, tak se treba zamysli a zacne se chovat trochu jinak :roll:
Tak asi tak, dneska jsem v praci vubec nic neudelala a asi pujdu brzy domu, takze ani neudelam. Ale co, mame prece narok na volno pri navsteve poradny, tak si nebudu honit triko…
Mejte se vsechny krasne, btw. rikala jsem si, kde se asi ztratily Moonlight a Andrasek, uz tu nebyly pres dva mesice??
Hanucha
PS: Zmenila jsem si znovu metrik, pac mi dr. pocita termin 17.9., i podle dnesniho UTZ to tak vyslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
18.4.07 16:51

ahoj…

Mám nový poznatek z městské dopravy. Už je to na mě asi vidět…jelikož mě hodní lidé pouštějí sednout. Tak si to drze užívám..:-)

Jinak.Taky koupím komodu…mám vyhlídlou z IKEA a na to si nechám udělat ten pultík. Pak ho sundám…komodka zůstane, dokoupím skříň atd. a budu mít zařízený pokojíček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
18.4.07 16:55

Ahojky,

dneska bylo nějak celej den pohodově. K obědu jsem se sprostě přežrala. Byla jsem na návštěvě zákaznáka a on ochutnejte jakou jsme udělali pokusnou rajskou polévku s mazarelou a smetanou. Dak jsem sjela dva talíře a moc si ji pochvalovala, mňamka. Já a polívky. :lol: :lol: :lol: Hnedka jsem z něj vyloudila recept, takže si ji doma navařím hrnec.

Baru - přebalovák jsem měla na Matýska udělanou takovou desku na pračku v koupelně. Bylo tam kupa místa a všechno vždy po ruce. Ale teď máme koupelnu celkem malou a navíc pračku v prádelně, takže koupím jen tu přebalovací podložku s pevným spodkem a nechám ji položenou na postýlce. Jinak jsem někde slyšela názor, že miminko má od začátku vědět, že postýlka je na spaní v noci a kočárek na spaní ve dne. Že pak má přesně určeno, kde se jak dlouho spí a naučí se chovat podle toho. Takže u nás bude přes den v kočárku venku nebo v předsíni a v noci v postýlce. Maximálně si dám ještě jednu postýlku do kuchyně, aby nemuselo být pořád v kočárku. A taky se vůbec nebudu bránit šoupnout mímo vedle do pokojíčku, protože manža děsně chrápe a prý to miminko dokáže i rušit, že se budí v noci častěji, než by jinak chtělo.

Zatím se mějte krásně a já si jdu udělat koktejl z jahůdek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
18.4.07 20:35

Ahoj holky :lol:

tak se zase po pár dnech hlásím.

Včera jsem byla na kontrole - slyšela jsem srdíčko, tlouklo jak o závod :lol: Dr. mi posunul délku těhu a datum porodu.

Prosím MonaP o změnu v seznámku: dnes jsem 17+6 a datum porodu je nově stanoven na 20.9.2007 . Tak to mám snad o týden kratší :lol:

Jinak mne Dr. sprdnul za hmotnost . Přibrala jsem od začátku těhu 3,5 kg, bohužel, všechno za poslední měsíc :( Já sama se tím ted dost trápím, cítím, že kynu na stehnech, zadku… Tak mi Dr. dal přednášku, že ted bych ještě vůbec neměla přibírat, že to co jsem přibrala vůbec není pro potřebu mimča, ale jen moje a moje tuky. A že nesmím jíst za dva, ale pro dva… No, fakt mě to dost sere (sorry, snad tenhle výraz ustojíte :oops: ).

Na další KO jdu až 14.5., kdy to bude velký UTZ, takže jde i přítel. Doufám, že mimčo nebude stydlivé a prozradí nám, zda je kluk či holka :P

Pohyby - stále nic. A už se nemůžu dočkat :D a všem Vám tiše závidím (opravdu jen tichounce)

Pražačky - jsem taky pro sraz . Ale pracuju, takže můžu buď odpoledne (tak po 17:30), nebo někdy víkend. Ale určitě se ráda sejdu!

Včera jsem poprvě v těhu vyrazila na kolo. Bylo to úplně v pohodě. Akorát když jsem trošku víc zabrala do kopečka, tak jsem trošku cítila bříško, ale jinak to bylo úplně skvělé (sluníčko, les…). Tak vřele doporčuji.

Mějte se fajn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
18.4.07 20:42

A ještě k těm postýlkám.

Taky jsem někde četla, že je dobrý dávat přes den mimčo spát do jiné postýlky, než spí v noci - aby si zvykalo, že v noci je to „jiné spaní“.

Ale já to asi řešit nebudu. Budeme mít jednu postýlku v ložnici. Druhá už by se nám do bytu asi nevešla :lol:

Ohledně pultu - tak ještě nevím, jak to vyřešit. Jedna kamarádka měla takový ten plastový, který sice zabere málo místa (šlo tam mít variantně podložku či vaničku), ale moc dlouho nevydržel, resp. mimčo z něj brzy vyrostlo. Druhá kamarádka má zase velký dřevěný přebalocí pult, vlastně velkou komodu. A je s tím moc spokojená, převléká tam holky klidně i ve 3 letech - aspoň je měla naučené, že když je dá tam, tak musí vydržet s převlékáním. To zas ta první kámoška převlékala kluka kdekoliv (na zemi, klíně, gauči…) a nechtěl jí chvili podržet, furt se kroutil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
18.4.07 21:04

Petro, tak to ten Tvůj doktor nas… i mě teda! :lol: :lol: :lol:
Já už přibrala 8 kg!!! Taky na sobě cítím, že kynu, ale mám prostě chuť k jídlu, tak to neřeším, však to pak shodím…nikdy jsem nebyla silná, tak z toho nemám strach. Můj Dr. je v pohodě, sice už na kontrole v 16 tt, když jsem měla nahoře 6kg něco malinko žbrblala, ale byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.4.07 07:00

Těhulky

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 21+0/23.4. Gen. UTZ, 25.4. cukrovkový test, 2.5. KO) Holčička 

Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 20+6)
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8 / 20+4/ KO 26.4.) Holčička 

Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 20+2/ UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 19+6/ KO 25.4.) Chlapeček 

Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 19+5)
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 19+4)
mybe (1974 / Česke Budějovice / TP 9.9 / 19+3/ KO 4.5. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 19+2/ KO 7.5. UTZ 3.5. ) Překvapení 

LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 19+1) Překvapení 

adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 19+1/KO 20.4 / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 19+1/ KO 23.4.)
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 19+1)
JJ (1973/Mostecko/TP 12.9. /19+1/KO 7.5. , 2.5.) Překvapení 

maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 19+0)
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 18+5)
hanucha (1977 / Brno / TP 17.9. / 18+3/KO17.5. UTZ 26.4. ) Překvapení 

Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 18+3)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 18+1)
petrax77 (1977 / Praha / TP 20.9. / 18+0/ KO+UTZ 14.5. )
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 17+6/KO 9.5. UTZ 4.5.)
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 17+5)
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 17+1/ dvojčátka )

Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 16+6/KO 3.5.,11.4. krev)
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 16+6, UTZ 17+4)

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.4.07 09:38

DOBRÉ RÁNKO :! :! :!

Váha Taky mám už +6 kg Moc nejím ale váha stejně leze na horu tak už jsem to přestala řešit.

Holky já jsem se teď tak nas..la :evil: :evil: … Právě mi volal miláček že jel pro tu komodu do Lidlu a oni mu řekli že už je nemají že měli jenom 1 a ta už je prodaná… :evil: :evil: Nakonec volali ještě do 2 obchodů a v Karviné mu ji sehnali tak nám ji mají přivést ( jsem strašně zvědavá) Máme si přijet kolem 17 hod. :x :x Já jsem se úplně vytočila protože já dělám v Delvitě a u nás muselo být zboží které je v letáku po celou dobu akce. Normálně chodily kontotroly a kdyby to zboží nebylo mohli jsme dostat pokutu.

No nic jdu žehlit a uvařit oběd. Mějte se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
19.4.07 11:42

Ahojte,
tak s tou váhou bych to neresila, ja uz pribrala 5 kilo, pomerne rovnomerne a taky to je pry moc… ale ja vim, ze to v pohode shodim. Takze bych se tim nenechala stresovat, Petro , 3 a pul kila neni tak hrozny a ze nic nejde na mimco je blbost, uz mas 0,2 litry plodovky a mimco ma taky minimalne 20 deka… Ber to v klidu. Ja to mam taky hlavne na stehnech a zadku, ale od nedele mam bricho dvakrat takovy nez pred tydnem. A to ze bys ted nemela pribyvat je blbost nejvetsi, mas pribirat tak pul kila tydne. Takze jsi presvihla jen kilo a pul :wink: .
Moni prosim dopis do seznamku KO 17.5. a to moje sladke prekvapeni. Skoro me mrzi, ze vam to nemuzu rict taky, podelila jsem se o tu novinu jen s bratrem, vim, ze on to opravdu nikomu nevykeca. Mamka ani moc nenalehala, rikala ze je to jedno. No kdybyste nektera opravdu moc chtela vedet, co mam v brisku a slibite, ze si to nechate pro sebe, tak mi muzete poslat soukromou zpravu… :wink: :D . To jen ze se citim trochu provinile, ze vy jste to nektere rekly a ja ne. :oops: .
Teda Moni, ten Lidl je ale peknej podraz, nechces je treba prasknout na NKU (nebo kam), to by opravdu delat nemeli!!! :twisted: Tak jak rikas, meli by to mit po celou dobu akce.
Hezky den!
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
19.4.07 12:13

S tou váhou bych si vážně nedělala starosti, někdo přibírá hned od začátku, někdo zase nabere až ke konci. Toho já se bojím nejvíc a k tomu ještě horké léto a ven vylezu až večer. Já jsem naštěstí zatím nabrala dvě kilča, ale ty mám určitě v břiše, které je už hodně nepřehlédnutelné, připadá mi, že jsem jak v sedmém měsíci, to mi dokonce řekla i jedna těhulka v čekárně u doktora.
Potřebovala bych poradit, řeším teď prostěradla. Zvažuji zda koupit nepropustná s PU membránou, prý jsou velmi dobře prodyšná, nebo jestli je lepší jen ten chránič matrace a na něj normální prostěradlo. Cenově myslím není velký rozdíl, protože si myslím, že je lepší mít ty chrániče dva. Když se jeden zrovna suší je potřeba mít další. Co vy na to?

Krásný den.
JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
19.4.07 13:44

Tak jsem přidala fotečku broučka do galerie.
Včera jsem poprvé úplne jistě cítila pohyby - jela jsem v šalině, vzadu začalo děsným způsobem ječet mimino, pak se přidalo ještě jedno, no řev jak kdyby je na nože brali… a to moje uvnitř najednou začalo kopat jak zjančený. Rozhodně to nebyly střeva :D :D :-)
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
19.4.07 14:05

Ahoj holky,

Hanucho, gratuluji k pohybům :lol:, je to skvělý pocit, viď? Koukala jsem do galerky a miminko je tam krásné :) . Nemusíš se cítit provinile, že nechceš nikomu říct, jestli máš v bříšku holčičku, nebo chlapečka. Já jsem se rozhodla, že si to říct nenechám a pokud bych to věděla, tak bych to také nikomu neřekla :wink:

JJ, já Ti s prostěradlama neporadím, já jsem žádńé takové neměla, mám do postýlky klasické froté prostěradla

Moni, to s tou komodou je celkem síla 8O Vždyť to není tak dlouho, co o tom mluvili v televizi, že akčního zboží musí být v krámech dostatek. jeden kousek, to je docela směšné. Tak snad se vám podaří tu komodu sehnat. A až budeš mít chvilku,tak mi priosím doplň seznámek, koukala jsem, že mi tam chybí kontrola, ta bude 7.5.

Jinak já jsem přibrala konečně první kilo a už jsem začínala být nervózní, že nic nepřibírám :)

Mějte se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
19.4.07 14:53

Ahojte,
u nás už se taky kope :wink: . KOntrolu mám příští týden s velkým UTZ, tam se uvidí, jestli miminko přežilo v pořádku všecky ty dryáky.

Váha - 4kg navíc, nosím teď stejné rifle po sestře (je o hodně vyšší) jako s Dalkem ve 20.tt. Bylo by to možná víc, kdybych nelítala pořád za tím naším kamikadze. Bříško mám, ale porostly mi hlavně prsa, takže tak nerazí a mám kolikrát problém sehnat někoho, kdo mi pomůže s golfáčem do MHD.

Přebalování - :oops: :oops: měla jsem 3 vrstvy silného Mirelonu (zbytek po stavebních úpravách v povlaku na polštář na stole, tak uvažuju, jestli zas koupit Mirelon nebo přebalovací podložku. Ten plastový pult měla sestra a bylo to dost malé.

JJ - my máme doteď jen prostěradlo… jak tak koukám, jsem s vybavením sto let za opicema :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
19.4.07 18:40

Ahojky holky,

dneska jsem statečně přežila zubaře, brrrrrrrrrr.

Alino - ještě asi výsledky testů nejsou, trvá to 14 dní? Já měla dneska strašidelnej sen, tak se bojim bojim.

Břicho - větší ráno, pak mi zaleze do sádla a vypaří se někam na celej den. 8O 8O 8O Nějak se mímo naskuje. :lol: :lol:
Váha - + 1 kg, prej to ničemu nevadí, jen se nesmí hubnout. Teda pokud máte vlastních zásob dost, což já mám. :cry: :cry:
Přebalování - asi koupím tu podložku s pevným spodkem a bude položená na postýlce, jinak nevím kam jí dát. Komoda se nám do kuchyně ani do koupelny žádná nevejde. Ale byla byla super deska na pračce v koupelně, malej na ní byl dokud nevyrostl moc a když se zesr.....l :roll: :roll: :roll: až na záda, tak byla po ruce hned sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
19.4.07 19:21

Ahoj holky,

tak vidim, ze resite vahu…ja ne…nemam odvahu si na ni stoupnout…to udelam opravdu az u gynekolozky pristi tyden..... 8O

Dneska rano jsem konecne ucitila silnejsi kopani…ne nejake tlaky jako minule dny, ale opravdove pohyby… tak jsem zvedava jestli se mimisek zitra na velkem UTZ predvede v cele sve krase…hlavne, aby byl ok.

Vcera jsme zkouseli smontovat zdedenou postylku.....a zjistili jsme, ze nam smontovana neprojde dvermi a protoze bude spat mimco prvni mesice s nama budeme ji muset namontovat primo v loznici…i kdyz se tam pak uz vubec nehneme…az bude vetsi, tak ho presuneme do pokojicku hned vedle…koukala jsem se po detskem nabytku…a objevila jsem tenhle pokojik:

http://www.mibb.it/catalogo.php?…

Myslim, ze koupime jen prebalovaci komodu, skrin a policku.....skoda, ze je to vsechno tak drahe ja bych ho jinak koupila cely..... :wink:
Jeste ale musim presvedcit milacka, ze prebalovaci komodu a detskou skrin opravdu potrebujeme....... :wink:

JJ k prosteradlum…ja jsem se zatim vybavila tou nepropustnou podlozkou, ktera chrani matraci, neobsahuje PVC a je produsna, tak miminku nebude vadit…koupila jsem ji i do kocarku.

Vsem preju krasny vecer a same dobre zpravy z UTZ!

Barca :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital