Záruka po opravě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ne neprodlužuje, ale zkus to jít ještě jednou, dvakrát reklamovat a snad ti vrátí peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaneDoe Určitě ne? Za mých mladých let se záruka prodlužovala o dobu opravy (kdyby běžela, tak když teoreticky dám záručně cosi opravit měsíc před koncem záruky, tak bych si opravené vyzvedla až po skončení záruky - to by to pak nemuseli vůbec opravovat
)
Ale už jsem dlouho nic nereklamovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Existuje 3mesicni zaruka na opravu
Jaké jsou délky záruční doby dle občanského práva?
U spotřebního zboží je to 24 měsíců (u použitých věcí lze zkrátit až na 12 měsíců), u potravin 8 dní (může být zkrácena nebo prodloužena; toto musí být uvedeno na obale), u krmiv 3 týdny, při prodeji zvířat 6 týdnů, při zhotovení věci na zakázku 6 měsíců, u opravy 3 měsíce, u stavby 3 roky, na stavební práce 18 měsíců. Je-li však u věci vyznačena lhůta k použití (např. v návodu nebo na obalu), končí záruka uplynutím této lhůty.
zdroj zde http://business.center.cz/…dpovedi.aspx
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N Tam se to ale vztahuje na nezáruční opravu, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@Ondrášovka.N Tam se to ale vztahuje na nezáruční opravu, ne?
Vztahuje se to i na zarucni dobu. Zaruka se neprodluzuje opravou ale mas k ni jeste zaruku na opravu. A pokud by byla oprava den pred skoncenim klasicke zaruky tak pak zaruka na opravu trva jeste po skonceni klasicke zarucni doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš Nene, mixér je stále v záruce do června 2015. Jenomže už to bude končit a ten nůž je teda opravený zřejmě špatně. Měl by držet pevně a už se zas kýve, podle mě brzy opět vypadne ![]()
@Ondrášovka.N takže po této opravě je to v záruce 3 měsíce? Aspoň teda o měsíc dýl, než vyprší ta dvouletá ![]()
- Citovat
- Upravit
@Twitter vygoogli si „zaruka na opravu“. A doporucuju to reklamovat hned a necekat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaneDoe pleteš se
@Twitter záruka se ti prodlužuje o dobu po kterou jsi měla mixer(či jinou věc) v opravě, maximálně o těch 30 dní do kdy je ze zákona stanovená lhůta na vyřízení reklamace.
Hlavně si vždycky zkontroluj co ti napíšou jako důvod reklamace a abys tam měla datum kdy reklamuješ a datum vyzvednutí reklamace.
Další věc co málokdo ví, pokud provozovna není schopná reklamovanou věc vydat do 30ti dnů, máš nárok na peníze zpět.
Po třetí stejné opravě máš ze zákona nárok na vrácení peněz, proto je třeba si hlídat reklamační zápis, většina provozoven to dělá dřív, ale někdo se striktně drží zákona, takže když půjdeš věc reklamovat se čtvrtou stejnou vadou, už by ti měli vrátit peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23
jj, reklamovali jsme po Vánocích světelný řetěz a tam po 30 dnech vrátili peníze. Mixér mám skoro ty dva roky. Záruka je na něj 24 měsíců a končí vlastně teď v červnu. POtřebuji ho na mixování pro děti. Je divné, že mixuju jen kaše, polívky… a že se to uvolnilo.
Ještě jsem neměla čas se podívat do papírů, ale mrknu jak to tam je s těmi datumy přijetí a převzetí.
Podle tebe by se teda měla záruk prodloužit od včerejška opět na dva roky? Tak to by bylo bezva ![]()
- Citovat
- Upravit
@Twitter ne na dva roky, ale když ti záruka končí v červnu, opravou se prodlouží o tu dobu co jste ho měli v opravě, to znamená plus mínus do července, takže tam stím utíkej co nejdřív.
Jo, já taky teď vyhazovala tyčák, záruka 7 let na motor, ale po 2,5 odešla plastová část, taky mixuju spíš jen ty měký věci jako kaše a pod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 jo ták. Díky za podrobné vysvětlení ![]()
Naštěstí je chyba v té spodní odnímatelné části. Motor je dobrý. Prý jde ten spodek dokoupit. Ale mixér stál 1500
bůh ví, kolik by za tu část chtěli
Určitě tam s tím zajdem znova. Ještě jdnou díky, i všem, co se mi taky snažili poradit
![]()
- Citovat
- Upravit
@Twitter
já měla motor v pořádku, jen mi prostě odešla ta zacvakávací část, no, koupila jsem nový co mi zbylo. maj to dost dobře vymyšlený aby ti to vydrželo fakt jen tu dobu po kterou je záruka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Záruka má trvat do července 2015.
byli jsme odnést do prodejny pokažený ruční mixér ETA. Je ještě v záruce, tak ho vzali hned. Včera manžel mixér přinesl, popravili jen nůž v té nožce. Předtím byl uplně vypadlý. Včera držel ještě pevně, dnes po dvojím použití, se vevnitř té nožky zase trošku kýve
Prodlužuje se tou opravou nějak záruka? Protože si myslím, že ten nůž zase brzo vypadne