Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dekuji
snad to nebude nic, akorat to mam dost hodne, s hrudkama a prasek na brusko zabira jen napul
unavena jsem, nejradeji bych zalezla do pelechu a vylezla az bude konec ![]()
Ahoj děvčata, obnovuju diskuzi a třeba se některá ozvete a dodáme si navzájem trochu dalších sil do dalšího snažení
omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma a chodí se pár kamarádek, které mě vlastně na tehle web nepřímo navedly. Nikdo to neví a ráda bych, aby to tak zůstalo, asi bych se s tím ještě hůř vyrovnavala, kdyby se mě někdo stále ptal, jestli se nám to už povedlo.
Dozat je jednoduchý, jak se vyrovnávate s další MS a tím pádem dalším neúspěšným snažením? Jedno dítě už máme a zatoužila jsem po druhém, partner nebyl proti, tak jsme se na to vrhli, ale už přes rok nám to nevychází. Víceméně jsme to nechali na přírodě, ale asi ji budeme muset pomoct. Jenomže partner odmítá vyšetření apod. s tím, že když to má být, tak to bude, ale na druhou stranu už nejsme úplně nejmladší. Vyloženě se nehroutím, ale každá další MS mě vždycky rozhodí, na záchodě si popláču, je mi smutno a nakonec dělám, jako že nic. Co jiného taky dělat. Ale mrzí mě to hodně. Vždycky si řeknu, že už na to kašlem, pak mi to stejně nedá a zkoušíme a zase nic a tak pořád dokola. Co vám dodalo lepší náladu, jak jste se s tím popraly?
Anonymní..jsem na tom úplně stejně a se stejným přístupem partnera…
Snažím se..ale s každou MS naděje klesá..u dr to řeším zatím jen já. Žádost na spermiogram partner založil a přemýšlí. V pondělí jdu na krev - hormonální profil. Dvě děti mám z předchozího vztahu. Bude mi 39.
@jezinka tak mě je 36, partnerovi 43, beru to tak, že je „stará“ škola, má jasno, buď to půjde přirozeně, nebo nepůjde a nemá to tak být
nutit ho nemůžu. Ale s každou MS jsem čím dál víc zklamaná a smutná ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata, obnovuju diskuzi a třeba se některá ozvete a dodáme si navzájem trochu dalších sil do dalšího snaženíomlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma a chodí se pár kamarádek, které mě vlastně na tehle web nepřímo navedly. Nikdo to neví a ráda bych, aby to tak zůstalo, asi bych se s tím ještě hůř vyrovnavala, kdyby se mě někdo stále ptal, jestli se nám to už povedlo.
Dozat je jednoduchý, jak se vyrovnávate s další MS a tím pádem dalším neúspěšným snažením? Jedno dítě už máme a zatoužila jsem po druhém, partner nebyl proti, tak jsme se na to vrhli, ale už přes rok nám to nevychází. Víceméně jsme to nechali na přírodě, ale asi ji budeme muset pomoct. Jenomže partner odmítá vyšetření apod. s tím, že když to má být, tak to bude, ale na druhou stranu už nejsme úplně nejmladší. Vyloženě se nehroutím, ale každá další MS mě vždycky rozhodí, na záchodě si popláču, je mi smutno a nakonec dělám, jako že nic. Co jiného taky dělat. Ale mrzí mě to hodně. Vždycky si řeknu, že už na to kašlem, pak mi to stejně nedá a zkoušíme a zase nic a tak pořád dokola. Co vám dodalo lepší náladu, jak jste se s tím popraly?
Ahoj, my se snažíme už přes rok o první, upřímně dokud jsem nevěděla kde je problém tak jsem s tím vyrovnávala těžko, dělala jsem jakože nic, ale v hloubi duše mě to mrzelo, bolelo, ale hlavně z toho důvodu, že jsem nevěděla proč to nejde.....před nedávnem byl manžel na spermiogramu a zjistilo se, že má sníženou pohyblivost spermií a od té doby každou MS zvládám mnohem lépe, protože teď už vím, proč se nedařilo.....opravdu to vnitřně zvládám mnohem lépe, protože není nic horšího než nejistota takže za mě rozhodně pomůže vyšetření aby se věděla, jak na tom oba jste a podle toho se mohla u zařídit ![]()
Taky mě to rozhodí.
Byly doby, kdy jsem děkovala za to, že ms přišla a nyní je to naopak, tři dny před se sleduju a kontroluju no a pak přijde… Jdeme teď také na vyšetření a trochu si vyčítám, že jsme nešli dřív, ale pořád jsem doufala, že to půjde… To čekání na ms každý měsíc je šílené.
@denkat Mám jít na preventivní prohlídku, takže asi pana doktora poprosím, aby aspoň pořádně zkontroloval mě, když partner nechce. Víc asi stejně udělat nemůžu. Ne, že bych to některé přála, chraň bůh, ale je fajn, že je na tom někdo podobně a clovek si v tom nepřipadá tak sám.
@milktea budu držet palce, ať vám to vyjde a hlavně ať jste zdraví
já jsem teď slušně rozhozená a tak za pár dní zase další pokus a nekonečné čekání. Snad se zadaří, ale pomalu ztrácím víru, že to vyjde ![]()
@Anonymní píše:
@denkat Mám jít na preventivní prohlídku, takže asi pana doktora poprosím, aby aspoň pořádně zkontroloval mě, když partner nechce. Víc asi stejně udělat nemůžu. Ne, že bych to některé přála, chraň bůh, ale je fajn, že je na tom někdo podobně a clovek si v tom nepřipadá tak sám.
To je rozhodně dobrý nápad, osvětli lékaři situaci a popros ho o vyšetření. Nicméně pravděpodobně ti nejdříve doporučí vyšetření partnera, alespoň mě to tak řekl můj lékař, prý u párů, kteří mají problémy s početím bývá častěji chyba spíš na straně můžu proto se prvně vyšetřuje chlap, ale určitě i tak trvej na svém vyšetření. S mužem si zkus ještě jednou promluvit třeba nakonec svolí. Držím palce
@Anonymní píše:
@milktea budu držet palce, ať vám to vyjde a hlavně ať jste zdravíjá jsem teď slušně rozhozená a tak za pár dní zase další pokus a nekonečné čekání. Snad se zadaří, ale pomalu ztrácím víru, že to vyjde
už máš jedno, takže víš, že to jde
já jsem ještě starší než ty a snažíme se o první. Věřím, že hodně v tomhle dělá psychika (ženy), ale jak na to nemyslet, že…
Můj partner taky odmítal vyšetření (je to mistr v černých scénářích a představoval si, co všechno mu budou asi dělat, chudáčkovi), no ale nakonec po roce souhlasil.