zase ta tchyně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
2.6.05 16:08

Ahoj holky, musím říct, že já jsem v těchto věcech asi trochu jiná. Mám tchýni celkem hodnou, ale jak to tak bývá, taky už došlo k nedorozumění. Byla bych určitě ráda i za ty 200, ale jsem raději, když nic nedostáváme, i když tchýně vždy něco přinese, nebo malé koupí něco na oblečení, ale bohužel vždy malé číslo a pak jen dodá, abych si to zašla vyměnit. No na to se můžu vykašlat. Takže jsem raději, když nic nekupuje, nemusím být za nic vděčná a i přesto že má o malou velký zájem a ráda ji vidí, já jen nerada koukám, jak jí neustále hladí a tahá na klíně. Jsem bohužel ten typ, co nemá rád, když se dítko tahá, šišlá se na něho a neustále pusinkuje cizím člověkem. Malá má exém a ani po 3 upozorněních ať nechdí k nám nastříkána parfémem, že jí to zhoršuje exém jen mávne rukou že jsem s mužem příliš citliví. No a jako asi každá tchýně dává hromadu rad, jak malou vychovávát a nedovede ani pochopit, že malé v 9 měsících nemám zapotřebí dávat čokoládu.Takže se řídím heslem, rodinu ctím, ale držím se od ní co nejdál. Nemám zapotřebí tyto věci poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
2.6.05 18:58

Tahle diskuse se ubírá podivným směrem. Myslím si, Anette se chtěla jenom ujistit v tom, jestli není sama, kdo si o její tchýni myslí že je sobec. Já jí můžu říct, že z mého pohledu sobecká je. Ne proto, že nedá výhru vnoučeti, no to snad nikdo nečeká, ale jde o samotný princip toho jak velkoryse pojala načasování toho dárku =o). Anette, myslím, že tchýni srovnáváš se svými rodiči, protože já když to srovnám s mými, tak bych řekla, že takový člověk ani nemůže existovat. Moji rodiče žijou jenom pro naše děti, kdykoliv k nim přijedeme, nabalí nám spousty zeleniny a ovoce z jejich biozahrádky, celý rok nás zásobují zavařeninami, brambor máme co si řekneme… Asi jsme zhýčkaní a já vím, že i oni to občas přehání a my se naučili toho využívat. Také je v tom kus sobeckosti, ale našim to dělá obrovskou radost, když vidí jak to jejich hospodaření svědčí našim dětem. Jediné co bych ti poradila je, nauč se házet všechny ty tchýniny výstřelky za hlavu, tu už nezměníš. Jenom by mne moc zajímalo jaký je tvůj muž? Je úplně jiný nebo má pro ni pochopení? Já jsem s mojí matkou také dlouhá léta bojovala a taky si spousty jejích chyb nesmím všímat. Když na ně zapomenu, zůstane mi z ní skvělá máma.....
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.6.05 22:41

Pimpo,
já myslím, že by fakt bylo lepší nedat nic, než dát dvě stovky z 15 tis.! Ale povinnost to samo není - dávat něco dětem a vnoučatům, s tím souhlasím.
Pro sonku:
Ono je asi těžké vyhovět všem. Já jsem naopak ten typ, že nechci, aby babičky a dědové při každé návštěvě něco přinesli. Syn se má těšit na ně a ne na to, co mu přinesli!!!! Vadí mi, když další vnuk (od manželovy sestry) vítá babičku slovy: Tak cos mi, babi, přivezla? Na odpověď: Dneska nic. se vnuk urazí případně následuje hysterická scéna. Musím většinou odejít,abych neřekla něco, co by mě mrzelo :(. Fakt hrůza.
 Iva

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.6.05 22:48

A ještě se chci zeptat - co všechny máte proti oblečení made in Vietnam :) :)? Já jsem asi skromná, ale tohle by mi vůbec nevadilo. Pokud to není sukýnka s 50ti kanýrkama a je to vybrané se vkusem…
Hračky a botičky od Vietnamců nebrat, ale nad tím oblečením bych se asi tak nerozčilovala (každá babička nemá na bundičku na dvouleté dítě za 7 stovek :( ).

• Citovat
  • Upravit
456
2.6.05 22:51

Ivo, tady jde spíš o princip. Jdou si zaplatit pěkně drahou dovolenou a vnoučeti koupí to nejhorší co je na trhu??? Kdyby to koupila v normálním obchodě, tak neřeknu ani popel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
3.6.05 11:04

Ahojky, je to tady docela zajímavé počteníčko :) Moje tchýně je fajn, občas Máťa něco dostal, když byly Velikonoce, den dětí atd., jinak nic. A to je dobře. Fakt jsem se vyděsila při představě, že by se na babičku naštval, kdyby nic nepřinesla, jak jsem tady výše četla. To jsem si předtím vůbec neuvědomila. Vždycky takhle přinesu něco babiččinýmu pejskovi, ale ten se naštěstí neurazí, když zapomenu. Jinak s těma radama od tchýně, ráda si je poslechnu a zařídím se podle sebe, občas mi poradí dobře, má přece víc zkušeností. Těch 200,– by mi bylo líto, ale co, aspoň nemusíte být přespříliš vděčné. To je pak mnohem horší! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.6.05 15:58

Anett, Zajímalo by mě, kolik bys dala tchýni ty, kdybys vyhrála 15 000,–

• Citovat
  • Upravit
6429
3.6.05 20:16

Proc to hrotit?
Kdyby nedala nic, tak by to Anett prislo asi min blby nez kdyz nekdo hlasi jak vyhral a ze chce obdarovat vnouce - a pak vytahne dve kila. To je fakt divny. Nic by bylo lepsi, nikdo neceka, ze se o vyhru druha strana podeli.. kdyz to ale hodla udelat, tak at to ma smysl…
Takze mela da treba petikilco nebo ticku, aby za to mohla fakt vnouceti neco poridit. Tohle neni ani na krabici UM (stoji nas 270,– Kc 750gr HA mlika), o plenach nemluve.
Jasan, ze od nikoho ani ona a asi nikdo odtud neceka, ze tchyne budou stale neco nosit . Takze uz to nerozebirejme, kdo chtel pochopit co Anett myslela, ten to pochopil, kdo nechtel, nepochopil, netreba o tom stale dokola psat, ne? :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.05 20:33

Tchyne

teda celkem ziram, co mate za „problemy“ s tchynema. Ja mam celkem hodnou tchyni, nestezuju si, cekam miminko a tesi se spolu se mnou, i kdyz se jmenama je tam trochu boj, snazi se mi vymluvit jmeno, ktere se mi libi, ale to je tak vsechno, co me trapi. Vzdycky, kdyz rikam, ze neco do vybavicky nemuzu sehnat, ona mi to sezene a ja jsem za to vdecna a radne podekuju.
Vemte si to taky z druhy strany ty tchyne, vidim to presne u meho bratra a svarovy, ta ocekava, ze ji moje mama s tatou koupi snad uplne vsechno a nikdy za to ani nepodekuje, a ze jim toho nekoupili malo… ono pak tu tchyni mrzi, kdyz snacha neprojevi ani radost a diky…(ted mam na mysli ale veci jako kocarek, autosedacku, nositko, zidlicku, miliony hracek a obleceni - to vsechno moje svagrova dostala a prijala to celkem automaticky jako by to byla povinnost babicky a dedecka......hele porad lepsi 200 korun nez dratem do oka ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.6.05 12:59

tehulka Radulka tešim sa s tebou, že máš takú fajn svokru. Len nech jej to vydrží. Aj tá moja bola taká, no len pokiaľ sa už malá nenarodila,potom to začalo!!! :cry: Všetko vie najlepšie, moje moderné metody sú na nič, ako to že kojím? Prečo pije len prevarenú vodu? Prečo ju cez obed nedám na slniečko?Prečo jej nemôže dať čokoládu? Lebo ona, to robila inak. Je to strašne stresujúce, ale už sa ani neobhajujem, ani jej nevysvetľujem, prečo robím to čo robím, aj tak by to mepochopila. Tak ti držím palce. Potom daj vedieť. Katka a Nelka 10,5m

• Citovat
  • Upravit
178
30.6.05 13:09

Tak sem se tu taky trošku začetla do vašich problémů s tchýněma…no,musím Anette říct, že kdyby tchýně byla diplomat,tak tu sumu,co vyhrála,vůbec nebude říkat a bylo by po problému,že? :) Ten je stejně jen z dlouhodobějšího nastřádávání drobností,které namíchnou,hmmm..já mám podobný problém s vlastní matkou.Nejedná se ani tak o peníze,aby nebylo špatně pochopeno (nikdy sem od nich nic nechtěla a ani chtít nebudu po zkušenosti,že moje sestra jim tři roky splácela 50 tis.za byt a otec to okomentoval,že kdyby ty peníze měl na termíňáku,tak má aspoň za ty tři roky úroky),ale o celkový přístup.Malýmu je rok a po roce si ho za posledních 14 dní půjčila na dvě hoďky na procházku.Mám paní na hlídání,protože sem se musela brzy vrátit do práce,aby mě nevykmitli a mamča si teda ve městě vyzvedávala malýho od ní. Já pak musela poslouchat komentáře typu:To mu ta ženská nedá ani rohlík do ruky,chudackovi…apod. Jako kdyby byla kdovijaka vzorova babicka.Tak vam me tim vcera namichla-a taky je to jeden z těch drobných štípnutíček,co se kupí :( Přitom já bych si lepší paní nemohla přát.A k zpět k tchyni - když jí řeknu,co mi vadí,snaží se toho vyvarovat.Než něco udělá,snaží se se mnou poradit,zda mi to neva.Malej až začne mít rozum,myslím není dobrý,aby viděl extrémně rozdílné názory na stejnou věc a byl z toho jalovej…takže závěr-všude je něco!Buďme rádi,že aspoň jedna půlka rodiny funguje tak,že má zájem…ufff,potřebovala bych se vykecat víc,ale na to,je to tu dost málo prostoru. čaute Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
7.7.05 20:27

Jéjé, tahle moje diskuze ještě pokračuje :lol: Nějak mi to uniklo, když se nové odpovědi už nezobrazují jako dřív 8O
Radino , můj manžel je zlatej, až si někdy říkám, že ho snad ani nevychovávala moje tchyně…ale ono je to skoro pravda, byl pořád „odložen“ u babičky a dědy, hned v 18 letech odešel z domu a postavil se na vlastní nohy. Jen tyhle střety s tchýní odmítá řešit, krátce řečeno - párkrát byl v nouzi (nejen finanční) a máti nepomohla :( tím to pro něj skončilo.
A mimochodem, co jsem založila tuhle diskuzi (1.6.) se tchyně na malou ani jednou nepřišla podívat :cry:, natož aby ji vzala ven :! No nic, nezbude než se poohlédnout po náhradní babičce 8)
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
snoopy114
22.6.13 12:46

To znám, tchyně měla akorát plnou hu. u keců, jak si bude brát kočárek a kluky ven a skutek utek :nevim:. Ale tohle je jen u našich kluků, z dalšího vnoučka se může zjevit :evil:. No zaplať Bůh za mojí maminku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5924
22.6.13 21:53

Moje tchýně taky měla plnou pusu keců, jak mi bude k ruce, jak bude jezdit s kočárkem…akorát velký prd. Malou si poprvé „vzala“ do golfáče až ve 13. měsících a to, že jsem jí dceru oblíkla, dala do kočáru a vyvezla před vchod(pak už jí asi bylo blbý říct ne),jela jen do obchodu, byli za půl hodiny hned zpět. Bydlíme v jednom baráku, zájem minimální. Když se potkáme na schodech, tak si ji někdy pochová nebo na ni zašišlá(leze mi to krkem).Když jsme na zahradě a náhodou vyleze(je pohodlná a většínou leží jen u televize), tak se na ni z 90% jen dívá a 10% je komunikace ve formě jednoslovných ušišlaných výrazů nebo citoslovce. Vedle v domě bydlí manželovy prarodiče a teta se strýcem(myslí si o tchýni svoje), jak ale tchýně zjistí, že ji venku vidí, tak se začne přetvařovat v pečující babičku a projevuje zájem a hraje si s ní )což je ale málo, protože je zalezlá hlavně doma). Vyčetla nám dokonce, že jsme si vzali pár starých hraček po manželovi, že si malá nemá u ní s čím hrát-všechno jsem jí tam dala a dceru si tam nebere-asi si s tím hraje sama u televize. Takhle bych mohla pokračovat dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
snoopy114
23.6.13 18:00

Tak to přesně dělá i moje tchýně, o kluky úplný nezájem, ale před lidma dělá, jaká je vzorná babička a hned klukům kupuje bombony a hladí je a tak. No já bych jí vždycky s chutí řekla, na co si to hraje, když 3 měsíce o klukách nevěděla a zná jen vnoučka od manželova bratra, tak ať se teď taky nestará :evil:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová