zase ta tchyně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
2.6.05 08:46

Baghiro a o co šlo? Ať to čtu jak to čtu, rozčarování z dvou stovek mi přijde docela výrazné.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.6.05 08:49

Tak pročítám stesky na tchyně…já jí mám celkem ucházející…sice taky perlí a nakupuje hračky a hadříky od Vitenamců,ale kdykoli se tam zastavíme…tak mi strčí 500,– na plínky a taky.Nejde o ty peníze,spíš o to,že chce něco dát,zajímá se o vnučku (to má vnoučat 5)…i kdyby to bylo 50,–,stejně mi to bude milé…

Jenže všude je něco…kdyby moje máma vyhrála ve sportce,tak by zajásala a celá nadšená mi volala,že může nakoupit vnoučatům…ovšem jen dvojčatům od ségry…Andulka od ní nedostala v životě ani plínku :cry:
Tak tohle mě moc bolí,o mě nejde…ale Andulka ani červík na cestě si takovou babičku nezaslouží.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.05 10:26

Pimpo, já si myslím, že šlo spíš o to, že když už tchýně chce něco dát, tak je trapné, když dá z 15.000,– svému vnoučeti almužnu v podobě dvou stovek. Ale je to její výhra, tak si s tím snad může dělat, co chce. Každopádně mě osobně by přišlo hloupé od své tchýně nebo mámy cokoliv hmotného chtít i kdyby vyhrály milion. Možná je to proto, že vím, jak celý život dřely a že obě by se rozdaly a na sebe myslí až jako poslední.

Květina

• Citovat
  • Upravit
3417
2.6.05 11:36

Květino, trapné to sice je, ale to můžu posuzovat jenom podle sebe, já bych dala víc. Ale některé reakce mi přišly - to si teda dovolila dost dát dvě stě..... Je mi líto, na to jsem musela reagovat. Není ničí povinnost nám něco dávat. Je to jenom dobrá vůle. A takhle se vyvracet když mi někdo něco dal.......no nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.6.05 11:38

Ahoj!

Je pravda, že 200,– z 15.000.- není moc, ale aspoň něco, ne?! :-)

Já od tchýně ani do svých rodičů nic neočekávám. Je pravda, že penízky by nebyly k zahození, ale aspoň nemám pocit, že jsem jim něco dlužná.
Moji rodiče toho moc nemají a tak jsem ráda, když aspoň jednou za čas přijedou. Raději jim koupím něco já, protože vím, že to potřebují víc než my. Přinesou to co můžou, třeba ze své úrody (okurky, marmelády, a tak..); drahé dárky jsem opravdu nedostala ani od tchánstva a ani od rodičů.
Stačí mi, že mají o nás zájem. Ale to asi tchýně od Anette moc nemá. Takže to mrzí asi víc.

(I když pro mě by bylo ji vidět jednou za měsíc fajn. :-) Mám ji totiž v baráku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.05 12:12

Anette, taková tchýně by zasloužila nakopat do pr… . Víš, kdyby neřekla kolik vyhrála a strčila ti dvě stovky, tak si řekneš jak je hodná, že třeba z tisícovky ti dá dvě kilča, ale tohle je fakt drsný..... Já osobně bych mnohem hrdinněji a s klidem přijala, kdyby bez almužny pro vaši malou jen suše oznámila kolik vyhrála.
 sandra

• Citovat
  • Upravit
3417
2.6.05 12:26

Docela zírám, napsat že by si zasloužila nakopat do pr.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.05 12:34

No to teda zírej! A klidně si na to kup i silnější brejle. Není povinností tchánovců ani rodičů nás jakkoliv živit nebo podporovat, ani já to nečekám, ale Anettina tchýně je fakt debilní
 Sandra

• Citovat
  • Upravit
10459
2.6.05 13:03

Souhlasím, nejde zas tak o tu částku, dvě stovky jsou spíš zástupný problém. Prostě potrádám z tchýniny strany zájem o vnučku :cry: Asi bych se na to všechno dívala jinak, kdyby tchyně občas zavolala jak se máme nebo vzala malou ven. Za 10 měsíců ji viděla tak pětkrát, a to ještě stylem, že se uvelebí na sedačce, neustále vykládá o sobě a svých problémech a na malou občas z dálky koukne 8O Xkrát jsem se jí ptala, zda ji vezme do parku. Prý někdy ano… Takže kdyby to byla ta „správná“ babička, tak po nějakých penězích ani nevzdychnu. Mám jen pocit, že když už se nechce angažovat citově, mohla by alespoň materiálně :? Samozřejmě vím, že není povinná vnučce něco dát. Ale když vidím, že cizímu chlapovi strká do jeho baráku majlant a ještě mu koupí auto, a po vlastních ani nevzdechne, je mi to líto, ne kvůli mě, ale kvůli Anetce. A až ji její přítel zase vyrazí, budeme první komu se půjde vyplakat. Ale pak já nebudu povinná jí pomáhat ani ji poslouchat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.6.05 13:16

Anette, nezájem je bída. A chápu, že všechno dohromady tě vytočí a je ti to líto. (Komu by nebylo). Ale není pak lepší, když se s ní vidíš tak málo? Teď si představ, že by se ti přišla rozvalit na sedačku dvakrát za měsíc......Bohužel v každý rodině je něco. Ale naštěstí vždycky máš možnost jí to oplatit tím, že jí ten nezájem vrátíš. I když pochybuju, že to pochopí...... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.6.05 13:19

Bezva logika, Sandro. Kdo je debilní, zaslouží nakopat do pr.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
2.6.05 13:46

Jo jo, Pimpo, koumám jak na ni, abych ťala do živého :lol: :lol: A Sandry se musím trochu zastat, co já tchyni už dala jmen, on si člověk alespoň uleví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
2.6.05 14:13

Anette,

dlouho jsem váhala jestli se zapojit. Ale já vidím podobný problém z druhé strany. Moje máti také nerada jezdí za bráchou a jeho rodinou. Protože oni jí nikdy nic neřeknou, přitom brácha by mohl vědět, jak naši žijí, a vysvětlit , co chce a nechce. Jenže je stále v práci a tyhle věci pak musí řešit švegruše. Ona však o nich vůbec nemluví, takže celá rodina si jen domýšlíme. Mamka není ideální, dělá spoustu blbin a s tátou je někdy šílené vyjít. Ale když jim řeknu co chci a proč to tak chci, tak mi většinou vyjdou vstříc. Asi se s nimi dokážu lépe domluvit než druhá rodina. Takže můj názor je vyříkat skrz manžela, je to její syn. Mluvte o tom, jinak to přeroste v averzi. Zkuste to. Třeba je jen hloupá, že jí některé věci nedojdou.

Linka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
2.6.05 14:43

Ahoja holky,
taky se domnívám,že není poviností tchýně Vám něco nosit…To,že jsme si my pořídily děti ještě přeci neznamená,že naši rodičové se začnou uskrovňovat a cpát všechno vnoučátku… 8O. Je hezké,že si na Vás vzpomněla,a za 200 se dá pro mimi koupit dost věcí…Klidně se do mě obujte,ale myslím,že člověk by měl být vděčný za cokoli a nebrat to automaticky…
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
2.6.05 15:17

Linko,
i domluvit se jsem zkoušela, jeden příklad za všechny. Dala jsem tchyni tip na dárek k Ježíšku - osušku s kapucí. A protože dle mé tchýně po celé Praze nejsou k dostání, Anetka opět dostala osušku made in vietnam 8O

Ano, není povinná něco dát, ale ona se vyhýbá i svým povinnostem, třeba když po rozvodu odložila svou 14letou dceru, aby si mohla užívat svobody. Je to prostě nehodná a sobecká paní, která mojí dceři nedá nic dobrého, a teď rozhodně nemám na mysli hmotné statky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová