Zase ten lepek...

25
5.2.15 19:42

Zase ten lepek...

Prosím o tipy, syn bude mít 6 měsíců…
Kdy jste začali s lepkem? A v jaké formě?
Už jsem načetla asi až moc článků, takže teď už vůbec nevím. Jednou je na lepek brzo potom pozdě, dál jsou vhodný piškoty, potom zase ne, a tak dále. U doktorky mi řekly, že mám obědový příkrm posypat bílou moukou, ale to mi příjde jako blbost, jelikož ta přece není dobrá ani pro dospělé, natož pro tak malý stvoření, jenže jak ten lepek teda zavést? :-D
Budu ráda za zkušenosti, jak jste začali vy, Děkuji! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
5.2.15 19:47

http://www.kojeni.net/…prikrmu.html je tam dobrá tabulka, kdy co zavádět do stravy :-)

Příspěvek upraven 05.02.15 v 19:47

• Citovat
  • Upravit
101710
5.2.15 19:47

Řekla bych, že to moc řešíš… nevím co by bylo závadného na půl lžičce bílé mouky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.2.15 19:48

Ta doporučení jsou skutečně co nejdřív, ale já osobně se s tím teda neztotožňuji. S bílou moukou mě to doktorka taky radila a taky mi to přišlo ujeté. Na piškotech nic zdravého není. Za mě na lepku nic prospěšného není a čím později ho dítě dostane, tím lépe. Ale já jsem teď asi trochu extrémista, protože starší syn je momentálně ze zdravotních důvodů na dost přísné dietě, kde má vyřazen mj. lepek a jeho zdravotní stav se rapidně zlepšuje po všech stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
5.2.15 19:52

Já začala v 6m obilnou kaší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.2.15 19:54

S lepkem? u obou cca ve dvou měsících kdy jsem jim dělala odvar z vloček aby se jim líp kadilo po UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
5.2.15 19:56

@AliTad No, to je právě otázkou názoru, doporučení se furt mění, ale třeba mě přijde celkem logické a rozumné s ním dítko seznámit (seznámit, ne ho tím cpát) dříve, než to odkládat, tělo si pak tuhle informaci uloží jako, že ok a šance na nějakou alergickou reakci je menší, což tedy neznamená, že být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
5.2.15 19:59

@WLeni Ahoj,já začínám s lepkem už ted, malý má 4měsíce. A to tím, že jsem mu jednou dala piškot, pak ždíbeček rohlíku, ale jen po troškách. Ty můžeš taky krupičku. Jenom trošičku. Třeba lžičku denně. Já se hlavně řídím sama sebou, tabulky neřeším, je tam plno nelogiky a extrémů. Já se tím taky u dcery řídila, do roka striktně, a ted v 5ti letech je alergik a má oslabenou imunitu.Co se týče mouky, není nezdravá, odjakživa ji lidé používali od mimin, a nikomu nic nebylo. Takže posypat jídlo moukou můžeš. Jinak dobrý tip, zkusím to taky ;) Dnes se všechno řeší, mouka údajně nemá výživovou hodnotu, ale nezdravá rozhodně není.

• Citovat
  • Upravit
5411
5.2.15 20:00

Nam je 6 a pul mesice a nadrobila jsem0mu piskot do jablicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.2.15 20:03

Odvar z vloček mě taky napadl, ale asi teda jen občas. Nemyslím, že by se nějaká alergie vyskytla, já i manžel jsme zdravý, ale lepší ho asi vážně seznámit už teď. Chceme o víkendu začít s večerníma kašičkama, máme mléčnou, tak bych to mohla zalít právě tou voudou z vloček? A jak často to tak můžu dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.2.15 20:06

@WLeni já jim to v těch dvou a třech měsících dávala tak dvakrát do týdne, prostě když měli problém se vykadit…alergii fakt nemají…teda malá, u malého to zatím neposoudím, ale já jsem toho názoru, že čím víc se něco odkládá a je člověk opatrnější, tím spíš se ty alergie vyskytnou. Zatím se mi to i potvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
5.2.15 20:06

Pokud není v rodině celiatik tak bych začala kolem 8 měsíců, pokud máte celiakii v rodině tak co nejpozději - nebo třeba nikdy, ale to je dost náročné na peníze, improvizaci a čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
5.2.15 20:10
@WLeni píše:
Odvar z vloček mě taky napadl, ale asi teda jen občas. Nemyslím, že by se nějaká alergie vyskytla, já i manžel jsme zdravý, ale lepší ho asi vážně seznámit už teď. Chceme o víkendu začít s večerníma kašičkama, máme mléčnou, tak bych to mohla zalít právě tou voudou z vloček? A jak často to tak můžu dělat?

Já bych dala jen občas, aspon zezačátku, než si organismus zvykne. Mému malému taky z ničeho nebylo nic. A když se alergie vyskytne, aspon víš, že to nemáš dávat, a navíc to může být jen dočasné.

• Citovat
  • Upravit
Anro
5.2.15 20:12
@Koblížek21 píše:
@WLeni já jim to v těch dvou a třech měsících dávala tak dvakrát do týdne, prostě když měli problém se vykadit…alergii fakt nemají…teda malá, u malého to zatím neposoudím, ale já jsem toho názoru, že čím víc se něco odkládá a je člověk opatrnější, tím spíš se ty alergie vyskytnou. Zatím se mi to i potvrzuje.

Přesně, jsem stejného názoru, a mě se to taky teda potvrdilo.

• Citovat
  • Upravit
25
5.2.15 20:14

Jo, asi to vážně moc řeším, je pravda, že rodiče mi pořád říkají „Doktorka řekla, že můžete pomalu polívečky a vy už jste se ládovaly gulášem…“ a já ani sestra žádný nemoce, alergie nemáme. Asi se na té mateřské moc nudím, tak vymýšlím blbosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí