Zásilka z Číny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4742
7.5.13 11:57

Ahoj,
s tím ti neporadím, ale přes aukro jsme měli kupované ovladače, taky šly z Číny a taky pěkně dlouho, ale došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
7.5.13 12:08

@shadowgirll Jestli opustil Čínu, zjistíš tady

Obecně je to aktuálně tak tři týdny na Čínské straně (podle toho, jak dlouho to zajistí při importní kontrole) a pak předem nedefinovatelný čas na naší celnici :nevim: Navíc to neposlali ani doporučeně, takže to může putovat celkem dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.5.13 12:18

Podle toho trackovacího čísla se nedozvíš nic, nemají to aktualizované a první a taky posl. zmínka je z konce března.
Co se týká čekání, z Číny jsem objednávala snad 40× a moje zkušenost je taková, že to většinou přišlo během 2 až 3 týdnů, výjimečně měsíc. Pokud to trvalo déle, někdo to ukradl a já nedostala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
7.5.13 12:39

Já bych zaurgovala dodavatele, zda to již poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.5.13 13:11

@Didian Zjevně poslal, když je to evidované na poště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
7.5.13 13:16

@kotyk Dneska si sedím na vedení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
7.5.13 13:24

Mňa by zaujímalo, či sa dá naozaj spoľahnúť, že tovar z Číny príde :think: Tiež sme s manželom rozmýšľali, nakupovať v Číne, ale nemáme odvahu :nevim:

@Kemiaa odkiaľ v Číne objednávaš? Teda, ak sa smiem spýtať ;)

Keď objednávate z Číny, platí sa asi vopred, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.5.13 14:09

@Didian :lol:

@Deborah Většinou ano, pokud chceš mít větší jistotu, je rozumné zaplatit si kurýrní službu.

Jsou nákupní servery, kde to funguje tak, že peníze drží ten server a prodejsi jdou až po potvrzení. Jinak třeba dh gate nebo aliexpress.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.5.13 17:42

@Deborah Objednávám hlavně z Ebay nebo na Aliexpress. Na Ebayi platím přes Paypal a na Aliexpress přes kartu, kdy peníze drží server a prodejce je dostane, až dám avízo já, jak už tu bylo zmíněno. A co se týče spolehnutí, jestli zboží přijde… jak kdy. Ze začátku mi chodilo naprosto všechno, až asi po 30. nákupu se mi sem tam něco ztratilo, a v poslední době ty ztráty byly mnohem častější. Tipuju, že v tom mají prsty zloději na poště v ČR. Pokud se balík ztratí, prodejci bez řečí hned vrací peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
7.5.13 17:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
7.5.13 17:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
7.5.13 17:53

Tam si to zadej, přímo odkaz na zásilku mi to nešlo dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.5.13 17:56

Celní pošta je možná ten zakopaný pes. Z Číny si občas něco malého objednám, většinou malé kousky - bižu(E-bay), ale vždy je to tu příkladně brzy, tak do 14 dní, protože je to malé a neplatí se clo.Co se clí, to často kysne na celní poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.5.13 21:29

@shadowgirll Jestli cestuje lodí, tak to si ještě počkáš. Jinak velkej balík bude kysnou na celnici i tak, protože ho budou chtít překontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.5.13 21:32

Celnicí to projde (teda spíš se to tam válí), i když balík clu nepodléhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák