Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mela sis radsi na ucte nastavit debet a nemusela nic zastavovat to je nejvetsi kravina
Tak mladá a už máš takový problémy. Kdo ti řekl v rodině, že máš ty věci zastavit?
@B4RC3LON4 píše:
Mela sis radsi na ucte nastavit debet a nemusela nic zastavovat to je nejvetsi kravina
Pochybuju, že má účet
@zakladatelka: najdi si na internetu návod, jak se zbavit svéprávnosti.
Normálka, ne? Chtěla prachy na oslavu osmnácti, tak bouchala do zastavárny nějaký zlato a hotovo. Rodičům řekne, že ji okradli v podchodu a má vystaráno. Na dvacítku jim asi,,někdo" vybili kvartýr. Anebo si půjčí rovnou.
Na netu jsem našla, protože mě to zaujalo:
8. Doba zástavy se sjednává nejméně na 1den, nejdéle na 6 týdnů. Úrok ze zástavy je smluvní s tím, že je stanoven ke dni ukončení smlouvy včetně. Lhůta trvání zástavy je uvedena na díle B zástavní smlouvy a její vypršení se zástavci nijak neoznamuje.
Smlouva může skončit výběrem zastavené věci, prodloužením /zaplacením úroku/ nebo propadnutím zastavené věci ve prospěch zástavního věřitele uplynutím doby 6-ti týdnu.
@Anonymní píše:
Zdravím, asi sem píšu špatně, ale teď si opravdu nevím rady a tady na těchhle stránkách jste mi zatím pokaždé dobře poradili, děkuji moc!![]()
Jde vlastně o to, že jsem před nedávnem oslavila své 18.narozeniny a vzhledem k těžší finanční situaci v naší rodině, jsem si vzala půjčku, nebo resp. zastavila (dne: 1.8.2021) některé ze svých zlatých šperků v zastavárně. Dostala jsem za to cca 2000 korun, ale danou věc si už ze zastavárny neodkoupila.
Prosím poraďte.Nechci ji vrátit zpět, jen toho o zastavárnách zatím moc nevím, a proto jsem se dneska docela vyděsila, když mi přišla SMS, že mi zboží propadlo (to vím, proč se stalo), a jestli si přijdu zaplatit úrok.
![]()
Moc nerozumím tomu, co je to ten úrok…
Nechci, abych se kvůli jeho nezaplacení nebo pozdnímu zaplacení dostala do nějakých dluhů nebo tak něco.
Dělá mi to teď docela starost, takže budu ráda opravdu za každou Vaši odpověď… Mějte se hezky a předem DĚKUJI.
Co je to za zastavarnu? Je to vic jak mesic. Muze to byz posledni sance jak si zbozi bud odkoupit zpet nrbo prodlouzit treba o dalsi mesic, ale jen hadame pokud nevidime smlouvu. Zitra tam zavolej a zeptej se…
Zdravím, asi sem píšu špatně, ale teď si opravdu nevím rady a tady na těchhle stránkách jste mi zatím pokaždé dobře poradili, děkuji moc!
Jde vlastně o to, že jsem před nedávnem oslavila své 18.narozeniny a vzhledem k těžší finanční situaci v naší rodině, jsem si vzala půjčku, nebo resp. zastavila (dne: 1.8.2021) některé ze svých zlatých šperků v zastavárně. Dostala jsem za to cca 2000 korun, ale danou věc si už ze zastavárny neodkoupila.
Nechci ji vrátit zpět, jen toho o zastavárnách zatím moc nevím, a proto jsem se dneska docela vyděsila, když mi přišla SMS, že mi zboží propadlo (to vím, proč se stalo), a jestli si přijdu zaplatit úrok.

Moc nerozumím tomu, co je to ten úrok…
Nechci, abych se kvůli jeho nezaplacení nebo pozdnímu zaplacení dostala do nějakých dluhů nebo tak něco.
Prosím poraďte.
Dělá mi to teď docela starost, takže budu ráda opravdu za každou Vaši odpověď… Mějte se hezky a předem DĚKUJI.