Zastavárna - úrok

Anonymní
6.9.21 17:36

Zastavárna - úrok

Zdravím, asi sem píšu špatně, ale teď si opravdu nevím rady a tady na těchhle stránkách jste mi zatím pokaždé dobře poradili, děkuji moc! :srdce:

Jde vlastně o to, že jsem před nedávnem oslavila své 18.narozeniny a vzhledem k těžší finanční situaci v naší rodině, jsem si vzala půjčku, nebo resp. zastavila (dne: 1.8.2021) některé ze svých zlatých šperků v zastavárně. Dostala jsem za to cca 2000 korun, ale danou věc si už ze zastavárny neodkoupila. :? Nechci ji vrátit zpět, jen toho o zastavárnách zatím moc nevím, a proto jsem se dneska docela vyděsila, když mi přišla SMS, že mi zboží propadlo (to vím, proč se stalo), a jestli si přijdu zaplatit úrok. 8o :think:
Moc nerozumím tomu, co je to ten úrok…
Nechci, abych se kvůli jeho nezaplacení nebo pozdnímu zaplacení dostala do nějakých dluhů nebo tak něco. :(

Prosím poraďte.
Dělá mi to teď docela starost, takže budu ráda opravdu za každou Vaši odpověď… Mějte se hezky a předem DĚKUJI. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20909
6.9.21 17:37

Úrok je zisk půjčovatele za půjčení peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
6.9.21 18:02

Si snad neco podepisovala ne? Tak se na to koukni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
6.9.21 18:06

Mela sis radsi na ucte nastavit debet a nemusela nic zastavovat to je nejvetsi kravina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35897
6.9.21 18:14

Tak mladá a už máš takový problémy. Kdo ti řekl v rodině, že máš ty věci zastavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35897
6.9.21 18:15
@B4RC3LON4 píše:
Mela sis radsi na ucte nastavit debet a nemusela nic zastavovat to je nejvetsi kravina

Pochybuju, že má účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
6.9.21 18:32

@zakladatelka: najdi si na internetu návod, jak se zbavit svéprávnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80178
6.9.21 18:39

Normálka, ne? Chtěla prachy na oslavu osmnácti, tak bouchala do zastavárny nějaký zlato a hotovo. Rodičům řekne, že ji okradli v podchodu a má vystaráno. Na dvacítku jim asi,,někdo" vybili kvartýr. Anebo si půjčí rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11308
6.9.21 18:44

Na netu jsem našla, protože mě to zaujalo:

8. Doba zástavy se sjednává nejméně na 1den, nejdéle na 6 týdnů. Úrok ze zástavy je smluvní s tím, že je stanoven ke dni ukončení smlouvy včetně. Lhůta trvání zástavy je uvedena na díle B zástavní smlouvy a její vypršení se zástavci nijak neoznamuje.

Smlouva může skončit výběrem zastavené věci, prodloužením /zaplacením úroku/ nebo propadnutím zastavené věci ve prospěch zástavního věřitele uplynutím doby 6-ti týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.21 19:23
@Anonymní píše:
Zdravím, asi sem píšu špatně, ale teď si opravdu nevím rady a tady na těchhle stránkách jste mi zatím pokaždé dobře poradili, děkuji moc! :srdce:

Jde vlastně o to, že jsem před nedávnem oslavila své 18.narozeniny a vzhledem k těžší finanční situaci v naší rodině, jsem si vzala půjčku, nebo resp. zastavila (dne: 1.8.2021) některé ze svých zlatých šperků v zastavárně. Dostala jsem za to cca 2000 korun, ale danou věc si už ze zastavárny neodkoupila. :? Nechci ji vrátit zpět, jen toho o zastavárnách zatím moc nevím, a proto jsem se dneska docela vyděsila, když mi přišla SMS, že mi zboží propadlo (to vím, proč se stalo), a jestli si přijdu zaplatit úrok. 8o :think:
Moc nerozumím tomu, co je to ten úrok…
Nechci, abych se kvůli jeho nezaplacení nebo pozdnímu zaplacení dostala do nějakých dluhů nebo tak něco. :(

Prosím poraďte.
Dělá mi to teď docela starost, takže budu ráda opravdu za každou Vaši odpověď… Mějte se hezky a předem DĚKUJI. :srdce:

Co je to za zastavarnu? Je to vic jak mesic. Muze to byz posledni sance jak si zbozi bud odkoupit zpet nrbo prodlouzit treba o dalsi mesic, ale jen hadame pokud nevidime smlouvu. Zitra tam zavolej a zeptej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel