Zateplení stropu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
29.11.15 22:00

Mě jde spíš o desky z polyesterenu, které se nalepí a potom přivrtají do stropu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.11.15 23:26

Polystyren vyjde asi nejlevněji, ale není prodyšný. Dobrá je nějaká minerální izolace pevné desky podobně jako polystyren. Obojí se poté natáhne lepidlem a perlinkou. Dá se na to pak aplikovat různé druhy omítek, ale i když to necháte pouze natažený perlinkou s dostatečnou vrstvou lepidla, tak to lze rovnou nabílit.

Pokud zateplujete strop, je možná lepší polystyrenové desky lepit montážním lepidlem soudal 48a nebo 49a v tubě, případně kvalitními tekutými hřebíky, než klasickým lepidlem.

Co se týče odolnosti, tak zateploval jsem chatu obyčejným polystyrenem zvenčí, lepil jsem to montážním lepidlem soudal, přibouchal zateplovacími podložkami s vruty. Na to natáhl perlinkou klasickým lepidlem na zateplování. Žádnou další omítku jsem na to nedával, pouze nabílil fasádní barvou (nejlevnější z bauhausu 450 v akci za 15kg) oproti vnitřní hodně kryje a smrdí chemií (venku to nevadí). Fasáda je fakt pěkná drží už deset let, jen z jedné strany je poničená od krupobití, ale zateplený fasády i s omítkou dopadly stejně nebo hůř. Chata je na horách na český poměry v extrémních podmínkách, v létě pálí slunce 40+ v zimě zase hodně nízké teploty.
I to obyčejný lepidlo 25kg za 120,– drží skvělě na perlince, část jsme natahováli kvalitnějším mrazuvzdorným lepidlem za 225,–/25kg a není v kvalitě žádný rozdíl patrný ani po deseti letech, takže na tom se dá ušetřit. Na lepidle, které je mezi polystyrenem a stropy nebo zdmi bych nedoporučoval šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný