Zatrhlá náušnice při oblékání u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
12.3.22 12:45

@Kolicek95 moje holky nemají naušnice ani jedna a pozastavujou se nad tím jen dospělí. Ve školce jim děti neřekly nikdy ani pink a kdyby jo, tak si tam jdu osobně vyřešit.

• Citovat
  • Upravit
578
12.3.22 12:58

Žijeme v zahraničí, tady to nikdo nedělá. Dcera si sama rozhodne, jestli, případně jak si své tělo ozdobí. bolí to mimino i starší dítě/dospělou, jen toho mimina se nikdy neptá. Jestli chce existovat, nebo co bude nosit je věc jedna, tady jsme v oboru filosofie, ale zasahování do těla je jen rozmar.

Kdyby mě kvůli tomu šikanovali, tak je dceři nedám už vůbec. Ale naučím ji být na to pyšná, dnešní doba je jiná. Navíc, pokud by jim nevadila absence náušnic, tak by si děcka našly něco jiného.

Pro zakladatelku: Kup dceři hladké náušnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
12.3.22 13:03

Já jsem brzy zjistila, že u mimin je lepší oblečení na zapínání. Přes hlavu neměla skoro nic. Tak třeba by se to zatím dalo vyřešit tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6928
12.3.22 14:08
@SlečnaDahlia píše:
Znecitlivující masti, bezbolestné nastřelení a zhojení do týdne se přece odehrává i u starších dětí, které už si o tom dokážou rozhodnout samy. Aspoň si za tím rozhodnutím stůjte, nevymýšlejte pseudodůvody, proč píchnout ucho tříměsíční je lepší než šestileté. Žádný není. Náušnice na miminu jsou jen rozmar rodičů, zásah do jeho těla, protože máma chce náušnice, není to nic, co by potřebovalo to dítě.

Já si za tím stojím a jako zločinec si nepřipadám..
Akorát mě namíchly příspěvky, které jsou úplně mimo téma. Zakladatelka nedělala průzkum, zda náušnice miminu ano či ne. V jakýchkoliv diskuzích o náušnicích se vždy sesypou slepice a klovou a klovou, aniž by byl na ně někdo zvědavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.3.22 14:45
@Janli píše:
@Kolicek95 moje holky nemají naušnice ani jedna a pozastavujou se nad tím jen dospělí. Ve školce jim děti neřekly nikdy ani pink a kdyby jo, tak si tam jdu osobně vyřešit.

Na mě byly fakt zlý a učitelky dělaly, že to nevidí :roll:. Tvoje dcery mají štěstí.

• Citovat
  • Upravit
11197
12.3.22 14:52
@Kolicek95 píše:
Na mě byly fakt zlý a učitelky dělaly, že to nevidí :roll:. Tvoje dcery mají štěstí.

Ty jo, to by mě vůbec nenapadlo, že je možné. Dcera náušnice nemá a ani ve školce ani ve škole to nikdo neřešil ani neřeší.. vůbec nikoho to nezajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.3.22 14:56
@Lojzísek píše:
Akorát mě namíchly příspěvky, které jsou úplně mimo téma. Zakladatelka nedělala průzkum, zda náušnice miminu ano či ne. V jakýchkoliv diskuzích o náušnicích se vždy sesypou slepice a klovou a klovou, aniž by byl na ně někdo zvědavý.

Ony ty, podle tebe slepice, bojujou za to, aby se tenhle zvyk odebral do věčnejch lovišť jako v každé civilizované zemi. Až tu bude v budoucnu nějaká mamina hledat informace, tak si aspoň přečte, že nemusí na svým dítěti dělat kosmetický zákroky jen proto, aby se někomu zavděčila.

• Citovat
  • Upravit
17441
12.3.22 15:50
@Nenitamduch píše:
moje dcera taky bude mit az bude chtit, tohle nepochopim nikdy

Moje řeč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6928
12.3.22 16:05
@Janli píše:
Ony ty, podle tebe slepice, bojujou za to, aby se tenhle zvyk odebral do věčnejch lovišť jako v každé civilizované zemi. Až tu bude v budoucnu nějaká mamina hledat informace, tak si aspoň přečte, že nemusí na svým dítěti dělat kosmetický zákroky jen proto, aby se někomu zavděčila. [/citace

Já teda necítím, že bych se musela nebo chtěla někomu zavděčit.. A za svou profesní kariéru mezi dětmi jsem se se šikanou holčiček bez náušnic nesetkala.. Jako obecně vyskytující jev mi to teda rozhodně nepřijde. Ani mě to v tomto kontextu nenapadlo, tj. mé rozhodování to nijak neovlivnilo. Nechala bych to na zvážení každého rodiče, ale že by k tomu nutila společnost? To mi teda nijak nepřijde, kór v dnešní době, kdy je možné a nemožné skoro vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
12.3.22 17:49
@Lojzísek píše:
@Janli píše:
Ony ty, podle tebe slepice, bojujou za to, aby se tenhle zvyk odebral do věčnejch lovišť jako v každé civilizované zemi. Až tu bude v budoucnu nějaká mamina hledat informace, tak si aspoň přečte, že nemusí na svým dítěti dělat kosmetický zákroky jen proto, aby se někomu zavděčila. [/citace
Já teda necítím, že bych se musela nebo chtěla někomu zavděčit.. A za svou profesní kariéru mezi dětmi jsem se se šikanou holčiček bez náušnic nesetkala.. Jako obecně vyskytující jev mi to teda rozhodně nepřijde. Ani mě to v tomto kontextu nenapadlo, tj. mé rozhodování to nijak neovlivnilo. Nechala bych to na zvážení každého rodiče, ale že by k tomu nutila společnost? To mi teda nijak nepřijde, kór v dnešní době, kdy je možné a nemožné skoro vše.

My jsme tři sestry s odstupy 5 a 6 let, každá jsme chodila do školky v jiném městě a každá jsme se s tím setkala. Děti jsou zlé a hlavně učitelky slepé a hluché. Kolikrát jsem byla žalovat a dostalo se mi odpovědi, ať si tedy hraju s auty :roll:. A moji rodiče jsou tak antináušnicoví, že nemělo smysl jim nic ani říkat. Dostali to na talíři, až když jsme byly dospělé a odvážily jsme se jim to vytknout. Obě ségry v okamžiku, kdy dodělaly školy a nebyly na rodičích závislé, si okamžitě nechaly ty uši propíchnout :lol:. Holé uši jsem si nechala jen já, ať si všichni trhnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.22 20:52
@jita22 píše:
Nic nesrovnavam. Jen že se najde vždycky tolik moralistek, které musí napsat matce, jejíž mimino ty náušnice už stejně má, jaká je strašná, že mu je dala.

Přesně tak.. Hlavně že existujou matky, které se nenechají očkovat proti covidu aby jim nenarostla 2 hlava nebo v tom nebyly čipy, ale do svých miminek napíchají všechny možné očkovací látky. A určitě se jich taky neptáte, zda o to stojí.

• Citovat
  • Upravit
26
12.3.22 20:54
@Lojzísek píše:

Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
13.3.22 08:31
@Anonymní píše:
Přesně tak.. Hlavně že existujou matky, které se nenechají očkovat proti covidu aby jim nenarostla 2 hlava nebo v tom nebyly čipy, ale do svých miminek napíchají všechny možné očkovací látky. A určitě se jich taky neptáte, zda o to stojí.

Tak takové já vůbec neznám. Znám jen takové, co se nenechají očkovat proti covidu, ani nenechají proti covidu očkovat své děti. Tyto děti mají max. povinné očkování (stejně jako ty matky), někdy ani to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8898
13.3.22 08:52

Kápla bych desinfekci s nechala být. A příště dávala pozor případně pořídila věci co nejsou tak těsné nebo jsou na zapínání… a k tomu druhému tématu… taky jsem nikdy nechápala, proc cpát náušnice malýmu miminu, dcera je neměla. Ale pak jsem si uvědomila, že povahou je celá po synovi, hysterka, citlivka. Nedovedu si představit, že by si jeden z nich nechal dobrovolně píchat do těla. Fakt ne. A věřím, že i kdyby ty náušnice fakt moc chtěli, tak by se bali natolik, že by do toho nešli. A mrzelo by je to, byli by naštvaný že je nemají už od malička… tak je dcera dostala někdy v roce a něco. Brečela jen minutu, a to proto, že ji doktorka držela… zahojilo se to bez potíží, zatím jsme je nikdy nezatrhli, má už třetí a vyrůstá z ní malá paradnice. Šatičky, třpytky, korunka, náušnice a je to princezna. Jsem ráda že jsem se tak nakonec rozhodla, byť jsem pořád přesvědčena, že do určitého věku je to zbytečnost, ale od určitého věku je to „nutnost“ a je super když už to v těch uších je. Bez práce, bez stresu, bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí