Zatuchlost v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.11.14 16:28
@Anonymní píše:
My máme barák po mých prarodičích - 50 let, takže žádné extra stáří. Nikdy tu vlhko nebylo. Bohužel se děda před svou smrtí rozhodl, že zateplí. Bylo to v počátcích zateplování a vznikly tepelné mosty. V těch místech vzniká plíseň.
Letos už to bylo neúnosné. Vlhkost i 80%, když jsem lezla do postele, tak jsem měla pocit jak na táboře - vlhko a humáč.
Nakonec jsme koupiliodvlhčovač****odvlhčujeme prakticky pořád. Větrání nemělo efekt. Teď doma udržuju cca 40-50% vlhkosti a je to o 100% lepší. Je po zápachu a plíseň se už netvoří.
Jo a koukněte, čím máte nahozený a vymalovaný vnitřní prostor. My tam máme prý sádru a ta vlhkost nepohlcuje, ale sráží se na povrchu.
Anonym píše: Více

Mohla bych se zeptat jaký máte ten odvlhčovač?

• Citovat
  • Upravit
4454
7.11.14 16:28

A ještě se teď začínají montovat rekuperační jednotky. Taky o ní uvažujeme. Je to ventilace vybouraná do zdi, která mění neustále vzduch s tím, že vzduch z venku se nějak automaticky sám ohřívá, takže se nevětrá všechno teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.11.14 16:57

Jo tak to my uvažujeme o nějakým kolem 4tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
7.11.14 17:23

Tak já už o odvlhčovači uvažuji delší dobu, zkoušeli jsme ten solný, teda Ceresit nebo i jiné, neznačkové, něco málo to pohltilo, ale celkově bez efektu. Nakonec jsem se rozhoupala hlavně kvůli tomu, že už nemůžu venku sušit prádlo, takže musím doma, při vaření zapínám digestoř, ale ani ten nepobere všechnu páru, takže to vlhko tu bylo furt. Ač bylo vedro, bylo tu i vlhko. A venku začlo pršet, takže větrání němělo žádný efekt.

Koupili jsme tento, má výborné hodnocení, cenově to rozpočet taky nepoložilo, nadělili jsme si předčasně. Prostě je to potřeba, tak se nedá nic dělat. Běží asi 4 hodiny a je půl nádržky. Máme tento http://odvlhcovace-vzduchu.heureka.cz/…-dh/recenze/#… je o něco novější než typ 340, ale i na ten jsou dobré recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
8.11.14 13:35
@Jazz27 píše:
Tak já už o odvlhčovači uvažuji delší dobu, zkoušeli jsme ten solný, teda Ceresit nebo i jiné, neznačkové, něco málo to pohltilo, ale celkově bez efektu. Nakonec jsem se rozhoupala hlavně kvůli tomu, že už nemůžu venku sušit prádlo, takže musím doma, při vaření zapínám digestoř, ale ani ten nepobere všechnu páru, takže to vlhko tu bylo furt. Ač bylo vedro, bylo tu i vlhko. A venku začlo pršet, takže větrání němělo žádný efekt.Koupili jsme tento, má výborné hodnocení, cenově to rozpočet taky nepoložilo, nadělili jsme si předčasně. Prostě je to potřeba, tak se nedá nic dělat. Běží asi 4 hodiny a je půl nádržky. Máme tento http://odvlhcovace-vzduchu.heureka.cz/…-dh/recenze/#… je o něco novější než typ 340, ale i na ten jsou dobré recenze.

Ahoj můžu se zeptat jak jste s tím odvlhčovačem spokojeni? Po jaké době poznáš rozdíl? Dívala jsem na ten odkaz co jsi sem dala a recenze jsou na něho super, tak přemýšlíme, že si ho asi taky letos nadělíme. Už mě ta vlhkost v tom starým baráku štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.11.14 21:40
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,bydlíme ve starém baráku kde je větší vlhkost, ale i přesto, že větráme, je tam typický " zápach " v bytě. Obzvlášť, když dorazíme domu. Já bych to ani tak neřešila, kdybych věděla, že vyvětrám a mám svěží vzduch. Jenže já ten zápach cítím všude, na oblečení, na gauči, ve skříních, v místnostech, ve vlasech u dětí… prostě jsme tím snad " prolezlé " :roll: :lol: Což mě dost štve, protože, když někam jdeme přijdu si taková „nečistá“… Dá se to vůbec nějak řešit, řešila jste to některá a nebo bude nejlépe, když se přestěhujeme :think:
Chtěla jsem mít voňavý byteček a ne to co máme doma… potom si přijdu jak kdybych byla nějaká „socka“, která o sebe nedbá… a stydím se za to :oops:

Ahoj zakladatelko, řešili jsme to samé na chalupě smrdělo to tam i když nikde nebyla viditelná plíseň. Potřebovali jsme to vyřešit hned aspoň dočasně bez stavebních úprav. Nám pomohlo oškrábat zdi a vymalovat hašeným vápnem. Dřív se to tak dělávalo a na starý vlhký barák je to výborné, protože vápno desinfikuje a nejsou na něm plísně. Za ten zatuchlý smrad můžou prý plísně :(. Jenže je to pracné a s hašeným vápnem se dnes chce dělat málokomu. Nábytek z dřevotřísky jsme vyhodili a dřevěný jsme přelakovaly. Všechno jsme vyprali a některé věci ač na nich nebyla žádná viditelná plíseň jsme museli vyhodit, stále byli cítit. Ono je samozřejmě fajn topit + větrat a větrat. Ale když je venku vlhko či snad dokonce prší, tak větrání nepomůže :mrgreen:. Koupili jsme elektrický odvlhčovač vzduchu.
Zakladatelko a jak píšeš s tím stěhováním o tom uvažujete už vážně někdy v brzké době? Nebo budete zkoušet nějaká opatření? Držím palce, ať se vám toho smradu podaří zbavit.

Příspěvek upraven 09.11.14 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
8.11.14 23:20

@Janča005 tak zatím jede nepřetržitě 30 hodin, ale rovnou jsem v pokoji sušila prádlo. Začínala jsem na nějakých 76 % vlhkosti, už po 12 hodinách provozu a plné nádržce bylo v pokoji líp. Přišlo mi tepleji a hlavně suchá zeď v koutě i podlaha, neorosená okna ani když jsem měla na topení prádlo. Takže za mě paráda. Ale zatím jede chvíli, uvidíme po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
9.11.14 13:48
@Jazz27 píše:
@Janča005 tak zatím jede nepřetržitě 30 hodin, ale rovnou jsem v pokoji sušila prádlo. Začínala jsem na nějakých 76 % vlhkosti, už po 12 hodinách provozu a plné nádržce bylo v pokoji líp. Přišlo mi tepleji a hlavně suchá zeď v koutě i podlaha, neorosená okna ani když jsem měla na topení prádlo. Takže za mě paráda. Ale zatím jede chvíli, uvidíme po týdnu.

Tak to je super a dáš mě potom ještě vědět? Kolik litrů denně vyliješ? A ještě mě zajímá jestli nevíš jak moc to žere elektřinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
9.11.14 17:14

@Janča005 četla jsem v nějaké recenzi, že příkon má 600W ale bere si méně, asi záleží, na jakou zátěž musí makat nebo co :D někdo to tam propočítal a že mu to vychází ani ne 20 korun na 24 hodin provozu. Ale nechci kecat, už si to nepamatuji, kde jsem to četla, já toho prošla strašně moc. Nádobka má 4 litry a prvně jsem ji vylila po asi 14 nebo 16 hodinách. Přesně to nevím, pač nebyla plná a když jsem se vzbudila, byl už vypnutý.
Teď jsem vylila méně, což je asi dobrý znamení, že celkově to klesá. Ale dneska bych řekla tak půlka nádobky za den. A to mi přijde dost, na to, že jsem si říkala, jestli vůbec něco vysosá. V ceresitu byly za měsíc 3 cm vody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.11.14 17:29
@Jazz27 píše:
@Janča005 četla jsem v nějaké recenzi, že příkon má 600W ale bere si méně, asi záleží, na jakou zátěž musí makat nebo co :D někdo to tam propočítal a že mu to vychází ani ne 20 korun na 24 hodin provozu. Ale nechci kecat, už si to nepamatuji, kde jsem to četla, já toho prošla strašně moc. Nádobka má 4 litry a prvně jsem ji vylila po asi 14 nebo 16 hodinách. Přesně to nevím, pač nebyla plná a když jsem se vzbudila, byl už vypnutý.
Teď jsem vylila méně, což je asi dobrý znamení, že celkově to klesá. Ale dneska bych řekla tak půlka nádobky za den. A to mi přijde dost, na to, že jsem si říkala, jestli vůbec něco vysosá. V ceresitu byly za měsíc 3 cm vody :lol:

Jestli to počítají na stránce dobře 600W za 24h při průměrné ceně za kWh vychází 69 Kč za den.
 http://www.vypocitejto.cz/…ektriny.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
10.11.14 07:32

@meduzza ten pán měl nějaký měřák, kterým zjistil reálný odběr a pak spočítal tu spotřebu za 24 h provozu ;) A záleží taky na tarifu, já se snažím jet v levném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
10.11.14 08:45
@Jazz27 píše:
@meduzza ten pán měl nějaký měřák, kterým zjistil reálný odběr a pak spočítal tu spotřebu za 24 h provozu ;) A záleží taky na tarifu, já se snažím jet v levném.

To je fajn, ale pokud je příkon 600W, může to tak žřát, já jen aby se pak některá z maminek, která počítá každou korunu nedivila velkým nedoplatkům za elektřinu ;). Levný tarif každý nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
10.11.14 08:53

Já bych se třeba takovému nečekanému nedoplatku za elektřinu chtěla vyhnout, faktura na elektřinu nám chodí jednou za rok. A 69 Kč za den provozu je podle mě dost :think:. Já mám méně výkonný, ale má příkon zase „jen“ 250 W. Je to na uvážení každého, jen je podle mě dobré mít před koupí informace o ceně provozu. Jinak ten měřák před spotřebič jde často vypůjčit zdarma jen proti záloze u některých distributorů elektřiny v jejich poradenském centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
10.11.14 13:10

@meduzza tak ten rozdíl ve spotřebě je v tom, že na vytažení 4 litrů vody malej pojede 48 hodin, větší 24 třeba. Člověk musí taky trochu počítat. Nechat ho běžet 24 hodin na snížení vlhkosti a pak už jen udržovat na rozumné míře. Já teď odvlhčila během 3 dnů, teď už ho zapínám jen třeba na dvě hodiny přes den. A řekla bych, že to stačí. Zatím ale nesuším prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
10.11.14 13:20

Holky děkuji všem za rady, ještě se zeptám je k tomu český návod jak se má ten odvlhčovač požívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí