Závidíte druhým?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
19.10.12 16:50

Myslim si ze ani veta,,prej a bude ti prano,,neni pravdiva.diky zavisti jsme prisli o kamarady, ale asi za to v tom pripade nestali. clovek musi zavidet, ale prejicne, aby mel motivaci byt lepsi. jak nekdo psal, ze je to ceska vlastnost tak si to taky myslim.lidi se moc zaobiraji druhyma, jsou velke vykyvy v majetku, financni hladine.ale reseni je asi s tim vazne neco delat, nebo to neresit, nevim…zastavam prvni variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.12 16:52

Já se řídím tímto: Odpusť, přej a bude ti přáno :srdce: Na tom něco bude, věrte mi, že ano :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 16:52
@Misuldy píše:
Jak se učíš, jak vystuduješ, jakou si najdeš práci, jakého partnera… Vše je na tobě. A přesně tato věta to vystihuje. Já se často setkávám z narážkami (třeba u supermarketů) na svoje auto… hm mladá kráva a jezdí si takovým autem zatímco my máme starej střep… no jo, ale nikdo nevidí to že jsem si na tu káru musela sama vydělat nikdo mi ji nekoupil. Jo zase jede za tenhle rok na 4 dovolenou… hm a my budeme sedět na zadku doma… Česká povaha - závidět i nos mezi očima!

Nevystihuje, hodně i záleží, jaké máš doma zázemí, jak se k tobě chovali tví rodiče a jak tě podporovali. To, co můžeš ovlivnit se už odvíjí od toho. Jinak narážka na auto by mi nikdy z pusy nevypadla, je mi celkem fuk, jakým kdo jezdí autem, pro mě je auto věc, co mě doveze z bodu á do bodu bé..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 16:58

Zakladatelka: a že je někdo blbec apod neříkám. Taková zase nejsem, to si myslím, že dělají lidi, co si ani neuvědomují, že závidí a na všechny nadávají a nic jim nepřejou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 17:01

@wildcherry spis je to mysleno tak, ze kdyz zavidis, tak se uziras a nejsi schopna se soustredit na to, co opravdu chces a nedosahnes toho, dokud neodpustis sama sobe, ze zavidis. A hlavne to musis prat tomu dotycnymu, protoze tim, ze neco ziskal a ty mu to zavidis, tak taky on zavidel a treba mel k te veci krkolomnou cestu, jak ty :hug: Hlavne nejsi v psychicke pohode a treba snazeni o miminko, to jenom oddali, ver ze je to tak :kytka:
Je to opravdu normalni vlastnost, zavidi kazdy, neni cloveka, co nezavidi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
19.10.12 17:02
@Anonymní píše:
Nevystihuje, hodně i záleží, jaké máš doma zázemí, jak se k tobě chovali tví rodiče a jak tě podporovali. To, co můžeš ovlivnit se už odvíjí od toho. Jinak narážka na auto by mi nikdy z pusy nevypadla, je mi celkem fuk, jakým kdo jezdí autem, pro mě je auto věc, co mě doveze z bodu á do bodu bé..

Mě moji rodiče nepodpořili téměř vůbec a v ničem. Všechno jsem si musela vybojovat sama :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 17:03

Jeste POZOR!!! Nesmi te nikdy zavist ovladnout natolik, aby te dohnala napr. k udavani a zlobe, to uz se hure leci :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 17:06
@Anonymní píše:
@wildcherry spis je to mysleno tak, ze kdyz zavidis, tak se uziras a nejsi schopna se soustredit na to, co opravdu chces a nedosahnes toho, dokud neodpustis sama sobe, ze zavidis. A hlavne to musis prat tomu dotycnymu, protoze tim, ze neco ziskal a ty mu to zavidis, tak taky on zavidel a treba mel k te veci krkolomnou cestu, jak ty :hug: Hlavne nejsi v psychicke pohode a treba snazeni o miminko, to jenom oddali, ver ze je to tak :kytka:
Je to opravdu normalni vlastnost, zavidi kazdy, neni cloveka, co nezavidi :kytka:

Já opravdu nezávidím a to jsem spíš ta vrstva co nemá vůbec na rozhazování :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
19.10.12 17:11

Nezávidím, říkám-každý strůjce svého štěstí.

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_

Samozřejmě si někdy řeknu, proč oni mají to a já to mít nemůžu (ať už se to týče peněz, zdraví, majetku bo já nevím čeho), ale tím to končí, rozhodně si neříkám, aby tak přišla nějaká přírodní katastrofa, když přijede soused v novém autě… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
68920

Závidím často v dobrém, takovým tím stylem se smíchem říct - jé, ty máš ale hodné dítě, fakt závidím! :-) Ale tohle je asi spíš fráze (máš se dobře a já ti to přeju!), než skutečná závist.
Ovšem poslední dobou mám spíš pocit, že není tak rozšířená závist samotná, jako se za ni schovávat - Nelíbí se ti to? Nojo, ty určitě závidíš! Kolikrát mám pocit, že se mi něco prostě nemůže nelíbit jen tak, aniž bych to nutně nemusela závidět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.12 17:15

No bohuzel si stejne myslim, ze zavidi kazdy a kdo ne, tak lze. :mrgreen: Uz jen treba sledovat politiky v televizi a zanadavat si na ne, ze maj velky platy a normalni clovek ne a to je taky zavist.Ruku na srdce :srdce: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
3736
19.10.12 17:17

Ja zavidim bohatstvi, slavu a stesti, ale zase to tem lidem preju. Vsechno ma dve stranky a ti lide, kterym zavidim ja, my mohli i me vselico zavidet :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.12 17:19
@Anonymní píše:
No bohuzel si stejne myslim, ze zavidi kazdy a kdo ne, tak lze. :mrgreen: Uz jen treba sledovat politiky v televizi a zanadavat si na ne, ze maj velky platy a normalni clovek ne a to je taky zavist.Ruku na srdce :srdce: :pankac:

Nevím jestli závist, nebo spíš lítost nad tím, jak mohou brát za to co dělají s tímto státem takové prachy. Nezávidím, spíš jsem nakrknutá když si nemůžu koupit to a to, ale že bych nespala kvůli tomu že to má sousedka tak to fakt ne :)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
19.10.12 17:19

Můj švagr je příšerně od dětství žárlivej na všecko a taky závidí komu kde co-přitom žije v cizině a špatně se tam rozhodně nemá, podle toho, jak o tom mluví, když přijede-to my jsme tu jak 100 let za opicema, takže fakt nechápu, co závidí? :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová