Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezavidim, nemam duvod. Jo mozna obcas zavidim, kdyz vidim ty prestastne rodinky, ale kazdy ma neco. Ale to ani neni zavist, spise smutek, ze u nas to nedopadlo tak jak bych chtela. Ale nemam rada zavist, nekteri lide jsou zli a svou zavisti a tim co delaji jsou na facku.
Zakladatelka: děkuji všem za názory, myslím, že pokud závidím, nezávidím nepřejícně. Nicméně vím, že musím na sobě zapracovat, musím zapracovat na svém sebevědomí a vyrovnanosti, od toho se asi odvíjí všechno.
Já záviděla jako dítě pohodové vztahy v rodině, ale přejícně ![]()
Příspěvek upraven 21.10.12 v 09:15
@Misuldy píše: Česká povaha - závidět i nos mezi očima!
Misuldy, ty asi nejsi moc ráda, že jsi Češka, že? Nebo jsi cizinka?
Nic ve zlém, prosím
. Nechci rýt. Ale proč se (všechny) zlé vlastnosti hází na Čechy, české lidičky? Nebo jinde ve světě nejsou lidé zlí, závistiví???
Já si třeba myslím, že je to prostě jen o člověku, jedinci jako takovém. A je fuk, jestli je to Čech, Němec, Slovák…
No, ale můj názor je asi zkreslený, jsem docela hrdá Češka, patriot. Tak asi proto se docela ježím, když někdo vypustí z huby něco takového a haní svůj národ… ![]()
@radúna píše:
Misuldy, ty asi nejsi moc ráda, že jsi Češka, že? Nebo jsi cizinka?Nic ve zlém, prosím
No, ale můj názor je asi zkreslený, jsem docela hrdá Češka, patriot. Tak asi proto se docela ježím, když někdo vypustí z huby něco takového a haní svůj národ…. Nechci rýt. Ale proč se (všechny) zlé vlastnosti hází na Čechy, české lidičky? Nebo jinde ve světě nejsou lidé zlí, závistiví???
Já si třeba myslím, že je to prostě jen o člověku, jedinci jako takovém. A je fuk, jestli je to Čech, Němec, Slovák…
Bohužel jsem Češka, ale pracuji v zahraničí, takže vím jak to funguje i jinde
A hlavně jak se k sobě lidé chovají jinde než v ČR…
@Misuldy píše:
Bohužel jsem Češka, ale pracuji v zahraničí, takže vím jak to funguje i jindeA hlavně jak se k sobě lidé chovají jinde než v ČR…
Ja jsem taky pracovala v zahranici, taky jezdim xkrat za rok na dovolenou, ale nikde se tim nechlubim..nerikaji si to lide kolem tebe jen proto, ze jim to vykladas?
ale to je tvoje vec. A taky si na vsechno vydelam sama a nikdy v zivote jsem nic nedostala zadarmo.
A ver mi, ze nemas pravdu v tom, kdyz rikas, ze jaky si to lide udelaji, takove to maji..Protoze nektere veci v zivote NEMUZES ovlivnit.
Taky vim, jak to chodi jinde a vsude se nekdo najde..Vsude ziji lide, kteri zavidi, kteri pomlouvaji, kteri se povysuji nad ostatni tim, ze maji vic.. ![]()
Ale ja jsem Ceska a kdekoliv jsem byla, tak jsem to o sobe hrde rikala, protoze jsem na to hrda!
Myslim ale, ze tve „Bohuzel jsem Ceska“ vystihuje vlastne vsechno.
Radunko mmch ahooooj ![]()
Misuldy, jak říkám, já jsem hrdá Česka a k tomu patriotismu budu vést i své děti. Mrzelo by mě, kdyby o sobě říkaly, že jsou bohužel Češky a styděly se za to, jakou mají národnost.
A pořád říkám, že je to o konkrétních lidech.
Tami - zlatko ahoooooooj, zdravím
.
Nějak málo mám na Tebe štěstí, moc málo Tě potkávám
.
Ne, nezávidím, spíš ostatní mě(nám)
Jediný co závidím bohužel je, že ségra, o 2 roky mladší než já, má už 2 poměrně velký děti a já pořád nic
![]()
@mahdalka píše:
Ne, nezávidím, spíš ostatní mě(nám)Jediný co závidím bohužel je, že ségra, o 2 roky mladší než já, má už 2 poměrně velký děti a já pořád nic
![]()
jj dneska když se ke mně přitulila mladší dcera sem si říkal.. skoro vše si člověk koupí, nebo oželí, ale tohle přebije všechny statky na světě.. ![]()
@lopata Přesně tak. K čemu nám to všechno je, vlastní byt, dobře placená práce…když to nejdůležitější nemáme
![]()
Snažím se s nikým se nepoměřovat. Závidět někomu hmotné statky mi přijde nedospělé. Ale asi bych záviděla zdraví, kdybych ho já nebo někdo blízký ztratili. Co ale nesnáším jsou projevy závistivců, na to jsem doslova alergik. Pomluvy, zesměšňování, narážky… ![]()
Zřídka kdy. A když teda někomu něco závidím, tak mu to zároveň přeju.
Podle mě je závist přirozená lidská vlastnost.
Je to se mnou špatné, závidím a nepřeji. Nechci psát konkrétně co, ale je mi z toho špatně. Poradíte, jak se toho zbavit.
@Anonymní píše:
Je to se mnou špatné, závidím a nepřeji. Nechci psát konkrétně co, ale je mi z toho špatně. Poradíte, jak se toho zbavit.
Tady zakladatelka. S tímhle problém nemám, já to druhým přeju. Ono je těžké poradit, jak se toho zbavit, když u tebe nevíme, co to je, jestli majetek, zdraví, šťastný vztah nebo dítě…závidět lze asi cokoli…člověk to musí přenastavit v sobě. Já mám dny, kdy to na mě padne, třeba včera mi syn skuhral, že pojedou na lyžák a neumí lyžovat a že se mu ostatní budou smát a my prostě na to nemáme, jezdit na hory. Ale pak jsou dny, které to bohatě vyváží, manžel si s dětma hraje, já něco vařím, povídáme si, taková idylka a já mám pocit velikého štěstí…takže člověk potřebuje si najít něco, čím to vyváží. To si myslím.
Zakladatelko a proč na hory?? můžeš vzít děcko na nějaký lokálník kopec, kde maj kopec… za pár korun se dá jezdit.. neřešil bych hory… na to dneska nemá dost rodin s děckama… ![]()