Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znáte krásnou a hlubokou píseň Jiřího Grossmanna Závidím? Píseň Závidím složil pro Naďu Urbánkovou Jiří Grossmann v době, kdy věděl, že umírá. Je to jeho poslední písňový text a je v něm obsažena touha Jiřího Grossmanna po životě.
@Burj Chalifa jo to je krásná písnička ani jsem nevěděla tyhle souvislosti teď se mi bude líbit ještě víc.
Já někdy závidim vim, že to neni hezká vlastnost, ale na druhou stranu je to podle mě normální. Pokud člověk tomu druhýmu nějak neškodí… tak třeba myšlenka hergot taky bych chtěla takový nohy a vlasy, talent, školu neni snad nic tak strašnýho. Upřímně si myslim, že každej v životě někdy trochu závidí, nevěřim těm co říkají, že ne.
Asi jsem divná ale jediné co komu závidím je dovolená + cestování…hm takový Jakub Vágner…ten se mááá.. to že zažil nové poznání obzvlášť v místech které jsem nikdy nepoznala, ty zážitky/teď nemyslím malárii a spol./…ostatní je mi šumafuk ![]()
Patřím k těm, kterým většina lidí závidí. O tom bych mohla vyprávět:-) Nemusím chodit do práce (což mi hodně lidí závidí, ale to že se doma nudím už nikomu nevysvětlím) manžel vydělává hodně, máme nový byt, nově zařízený, nedávno nové auto, plánujeme koupit dům. Rádi cestujeme a jezdíme několikrát do roka na dovolené, máme rádi exotické dovolené, které jsou pro většinu lidí jednou za život nebo vůbec. Ale taky nemáme úplně vše ke štěstí, strašně moc bychom si přáli miminko! Já závidím všem maminkám jejich drobečky. Nakukuju do kočárků a už se tak těším až budu taky vozit. Tak snad se brzo dočkáme ![]()
Já taky závidím, ale v dobrým. Rozhodně ne takovým způsobem, že by mě to užíralo a přála někomu něco špatnýho. To v žádným případě. Jednoduše si řeknu, „Jé ten se má, že…“, ale to je tak všechno. Každá mince má dvě strany, takže závistivé závidění u mě rozhodně neeeee.
@clematis Já teda nemám takovouhle zkušenost. Třeba mají prostě radost, že se jim daří a chtějí to sdílet s vámi, protože jste dobří přátelé. Třeba je to za čas přejde. ![]()
Mám kamarády, kteří jsou dost bohatí. Říkali mi, že se se závistí setkávají velmi často. Ale ostatní zase nevidí, že on je pořád v práci, aby ty peníze měli. To je častej případ. I co čtu na emiminu. „Máme se dobře, peněz haldy, ale nejsme spolu, nevidíme se, manžel nepomáhá, je unavený.“
Ideální by bylo to zkombinovat. Mít se dobře, peněz dostatek, ale zároveň čas na sebe.
@Lola29 píše:
Asi jsem divná ale jediné co komu závidím je dovolená + cestování…hm takový Jakub Vágner…ten se mááá.. to že zažil nové poznání obzvlášť v místech které jsem nikdy nepoznala, ty zážitky/teď nemyslím malárii a spol./…ostatní je mi šumafuk
Je to otázka priorit. Kvůli cestování(poznávání, nikoli válení na dece) si umím dost odepřít.
@Burj Chalifa píše:
Je to otázka priorit. Kvůli cestování(poznávání, nikoli válení na dece) si umím dost odepřít.
I děti?
@bimbama píše:
Já taky závidím, ale v dobrým. Rozhodně ne takovým způsobem, že by mě to užíralo a přála někomu něco špatnýho. To v žádným případě. Jednoduše si řeknu, „Jé ten se má, že…“, ale to je tak všechno. Každá mince má dvě strany, takže závistivé závidění u mě rozhodně neeeee.
uplný souhlas
Taková zdravá závist. Jinak teda víc než dovolenou závidim vymakanou postavu ženským, který na sobě fakt makají. Já když se dokopu k cvičení, tak mi to vydrží tak 4 dny ![]()
Můj manžel závidí lidem nové auto, dovolené, hezčí barák…atd… Říká ale že to není závist…jen že je to nespravedlivé, protože oni třeba zdědili peníze, chytli dobře placenou práci, manželka vydělává hodně…, a on se na všechno musel nadřít…
Ano je to pravda, skoro nic nedostal zadarmo…je to tedy opravdu závist, jak říkám já?
Já říkám at se podívá na ty co nemají ani zhola to co my…ale to ho neutěší…