Závidíte druhým?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.12 17:20

Zakladatelka: Abych to vysvětlila, např- přemýšlím, kde vzít dítěti na nějakjý školní pobyt a kamarádka, která se netají tím, že nemusí pracovat, manžel má dostatečný plat za oba, tak ona třeba dojde a řekne, že šla po městě a koupila si sako za 2,5 tisíce jen tak pro radost. Já jí to samozřejmě přeju, ale mám vevnitř divnou pachuť a nechci, chci, aby tahle informace se mnou nic neudělala, vůbec nic. To byl příklad, chci se nad takové věci povznést. Jako třeba, když tady Misuldy píše, že má fáro a jezdí 4× ročně na dovolenou, tak to třeba se mnou nic nedělá, protože vidím, že se tahle osoba přišla prvoplánově pochlubit a je mi to jedno. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4569
19.10.12 17:22

Nezávidím, občas si sice povzdechnu ohledně zdraví dětí ale pak mě to brzy přejde protože vím že spousta lidí je na tom hůř a dali by nevím co být na mém místě. Já jsem se svým životem spokojená. Nesnáším takové to předhánění, mám to taky v rodině. Jako kdo má lepší auto a ten byl na dovolené tam a tam, to je mi jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.10.12 17:39

nezavidim..ale ja jsem desnej sobec :mrgreen: ..ani nezavidim ani nepreju..me jsou ostatni proste burt…uzivam si sebe a sve rodiny…nikoho dalsiho neresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.10.12 17:46

Není závist jako závist. Nevěřím, že si některé nikdy občas nepovzdechly, že to má ten či onen na světě lehčí :kytka: I když to těm lidem samozřejmě přál :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.12 17:49

No já mám spíš opačný problém - všechno mi vychází, ve všem důležitém mám úspěch, mám krásný dům, auto, tři šikovné zdravé děti a super manžela, co se postará a je to vyloženě chlap pro rodinu…miluje děti i mně a dělá pro nás co může. Nic nám nechybí
nejsme moc materiálně založená, všechno co máme jsme si vydřeli sami - každý den děkuji Bohu za to jak to je a přála bych totéž i druhým…vím že stačí málo a může to gbýt úplně jinak, štěstí je křehké a vzácné
ale lidi jsou hnusní, pár lidí o kterých jsem si myslela že jsou přátelé už se k nám otočilo zády, nějak to nedokážou unést…jedni nemají peníze, druhým se zas nedaří zadělat na miminko úspěch se tady fakt neodpouští

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
19.10.12 17:56

Myslím, že ne.. Ale občas mě píchne u srdce, když vidím třeba nějak spokojenej pár nebo i poslouchám holky, jak jim partneři pomáhají - a to jak hmotně tak nehmotně.. Ale spíš cítím lítost a mrzí mě to kvůli malý - že jí nedokážu dopřát to samé.. Ale zárověň se tím dokážu neužírat, takže to podle mě závist není.. Snad to píšu aspoň trochu srozumitelně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.10.12 18:00

Diskuzi nečtu.

Závidím lidem talent. Ať už hudební, malířský, na jazyky atd.. Ale zároveň jim ho i přeji ;). Talent je věc, která je dána, takže nemá smysl někomu to nepřát a chtít ať je jeho talent přenesen na mě :lol:. Taky občas lidem závidím povahu - ale tež né ve smyslu „chci aby okamžitě přestal být flegmatik a okamžitě se stal cholerikem“ :lol: jen si občas řeknu - kdybych tak měla jeho povahu.. :). Závist ohledně peněz, dovolených atd. nepociťuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
19.10.12 18:02

Lidem které mám ráda závidím přejícně a snažím se, abych udělala vše proto, abych dosáhla jejich úrovně (příklad. moje kamarádka je strašně pěkná a štíhlá..Moc ji mám ráda a přeju jí to.Tak jsem se hecla a za 3 měsíce jsem zhubla 14 kg a mám postavu, jako před dítětem) Pak jsou lidi, které vysloveně nesnáším a těm závidím a nepřeju jim nic z toho, co mají (už jen z principu, že sami jsou závistiví a peníze, co mají nejsou poctivě vydělané) a poslední skupinka jsou lidi, kteří jsou mi šumák. Ať si mají lásku, peníze, zdraví…je mi to volné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.12 18:02

Závidím, ale v dobrém. Závidím, že je někdo snaživý, čilý, šikovný, že na co sáhne to se povede. Že někdo něco umí a umí to dobře atd. Nejvíc závidím, že někdo (kdokoliv) není tak líný jako já. Že někdo něco začne a taky to dokončí, že má nervy z ocele…atd atd 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.10.12 18:04
@Misuldy píše:
Závist je první česká vlastnost. :pocitac: Já třeba nemám proč závidět. Jaký si to uděláš takový to máš… :palec:

Já jsem třeba zdraví našeho dítěte dle lékařů ovlivnit nemohla. Takže ne vždy to platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
19.10.12 18:12

Ne.

Moje hipícké životní heslo je „at´si dělá kdo chce co chce, když mně s tím neotravuje“ aneb - každého věc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
19.10.12 18:12

Tak já závidím jen jednu jedinou věc, a není to závist, je mi z toho spíše smutno. Asi závidím maminkám, kterým děti spinkají, tolik nepláčou, jsou hodnější a klidnější…ale vždycky když se přistihnu přitom, že si říkám, že většina maminek to má lepší než já, tak se zaseknu a řeknu si. Já jsem kráva, sice je moje miminko děsně náročné, ale je zdravé, a hned mě to opustí.

Na to, abych někomu záviděla peníze, apod., to už jsem asi stará, to, po čem jsem toužila, toho jsem v podstatě dosáhla, tj. vzdělání, vytoužené zaměstnání, miminko, ten nejlepší chlap na světě, rodina, přátelé…mě opravdu nenapadá nic, co bych někomu záviděla. Žijem skromně, jezdíme na levné dovolené, kupujem často levnější oblečení v obchodech… ale žijeme šťastně. Jsme zdraví :dance: :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 18:25

Nečetla jsem diskusi, ale ano závidím, třeba momentálně hrozně závidím pozitivní výsledky prvního screeningu holkám v naší diskusi, protože mě to teprve čeká a mám strach :lol: Ovšem nestydím se za to a otevřeně jim to napíši a moc jim to přeji ;)

Závidím kamarádce dům a peníze, co muž vydělá, také jsem jí to řekla, ovšem život a cenu za jakou je to vykoupeno už ne. Je věčně sama, chlap workoholik a čeká, kdy to s ním sekne. Ono nic není takové jak vypadá 8)

Anonym - zatím těhotenství tajíme

• Citovat
  • Upravit
38179
19.10.12 18:36

Nezávidím, nemáme se špatně, děti máme zdravý, navíc teď prožívám dost šťastný období, takže jsem sám hodně šťastnej.
A na to abych záviděl někomu auto na který třeba já nemám, už jsem moc starej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
19.10.12 19:00

Nezávidím. Tedy nezalykám se závistí vůči někomu. Jsem přející člověk.
Ale lhala bych, kdybych o sobě řekla, že jsem nikdy neřekla: „Já ti ták závidím.“
Bylo to myšleno s takovou nadsázkou, jako taková reakce na něco úžasného. Ale s čistým svědomím můžu říct, že jsem nikdy neměla potřebu být nějak nakvašená z cizího štěstí nebo radosti. Ba naopak, vždycky si říkám něco v tom smyslu, že kdo umí ten umí.
Dokonce ani lepší známky jsem nikdy nikomu nezáviděla ve škole. Jsem totiž vychovaná k tomu, že vždycky jsem hledala a hledám nejdřív chyby u sebe, takže jsem tak nějak dospěla k názoru, že za 4 ze zeměpisu si můžu sama… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak a jdu si dočíst diskuzi, četla jsem jen úvodní dotaz… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová