Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mít barák, prachy a jiné věci se vždy nerovná být šťastná. Třeba i ona závidí něco tobě. (pěkný vztah, více času s partnerem atd.)
@Anonymní píše:
Ja treba problem s jinymi bohatsimi nemam, at uz s bezdetnymi ci i s detmi.
Tady se obavam toho, ze budou spoluzacky… Jejich dcera musi mit a delat to a to…, hracek si nevazi, ji jen sladke apod.
A co takovým lidem závidíš, dítě s náběhem na cukrovku?
Jak vidíš, tak prachy jim v rozumu moc nepomáhají, není co závidět. Snad jen to, že její chlap umí vydělat peníze, ne každý to umí a všechna čest těm, kteří vymysleli způsob, jak k penězům přijít, aniž by kradli. ![]()
@Anonymní píše:
Preju jim, aby na ne prisel financni urad, ale urcite bych je treba neudala. To jsem zas charakter
J.
proč někomu přát něco zlého? To fakt nepochopím. Charakter asi jsi, jen nevím, z které strany ![]()
@Regina Hero píše:
@K-Black krizi středního věku? Jejéj, to je hrozné… to chce dortík…![]()
dala jsem si brufen a bagetu, holka mě už ani ty dortíky nejedou
snad zítra, dneska to prostě nešlo ![]()
@K-Black píše:
Co se týče mě a závisti, tak závidím taky, zavidím mladým maminkám miminka, závidím mládíale to je ne taková ta jedovatá závist, že bych jim to nepřála, spíš mám krizi středního věku
Potrebovala by si poňuchat!!!
![]()
Naštěstí ne, nemám na to povahu. Doporučuju řídit se heslem:přej a bude ti přáno ![]()
Moje teta je dost závistivá osoba a musím říct, že tuto vlastnost fakt nenávidim.
Příspěvek upraven 27.08.13 v 23:18
Dneska se z toho vyspim a bude lip. Dum by meli samozrejme na splatky.. a nejdal byli v Polsku ![]()
Asi na me dneska padla depka?
J.
Pripadalo mi t vzdy jako fraze, ale je to fakt: Zdravi je nejdulezitejsi.
Závidím alenv dobrém slova smyslu… Závidím všem maminkami co maji pro sve miláčky tatínky co je miluji… ![]()
@Anonymní píše:
Silene se stydim, jaka jsem asi zavistiva. Chce se mnou intenzivne kamaradit jedna zena s dcerou, pristehovali se a v par vecech byla odkazana na mou pomoc. Spis jako by se na me lepila ( ja jsem trosku introvertnejsi typ a mam rada odstup). Ted ze prej chteji kupovat barak atd., my na tom financne nejsme nejlepe a ja to proste chut poslouchat nemam a taky nechci trapit malou dcerku, ze prave nema nejdrazsi Lego Friends nebo ty nejdrazsi paneny.
Mam prerusit kontakt, tak nejak nebo to hrat a tise „trpet“ (zavidet)???
Tak… ono jde hlavně o to, abys dokázala správně určit, v čem je problém.
Jestli je to o tom, že je to slepička, která Ti neustále „vemlouvá díru do hlavy“ o tom, co mají a co budou mít, prostě taková nějaká ta povrchní blábolilka, kterou zajímají jen peníze… tak samozřejmě nemáš důvod se s ní stýkat. Proč bys to měla poslouchat… taky bych neposlouchala… nebaví mne debaty v tomhle směru, připadá mi to o ničem.
Ale jestli je to čistě o tom, že třeba Vy na tom zrovna nejste finančně dobře, oni jsou trochu líp, přitom ona je fajn holka, jen je holt víc „za vodou“ než Ty… jestli je to skutečně čistá závist a nepřejícnost z Tvé strany… paky bych popřemýšlela o tom, jestli se tak skutečně chci chovat - nebo nechci. Pokud nechci, brala bych to jako příležitost k tomu, na sobě zapracovat. Je vidět, že o tom přemýšlíš, že nejsi jen zatrpklá závistivka, že Ti to přijde zvláštní - tak jestli jde jinak o příjemnou holku, se kterou je vlastně docela fajn trávit čas, tak to může být pro Tebe dobré cvičení.
Ale pokud víš, že jí budeš závidět dál a že s tím nic dělat nehodláš, tak si od ní dej rovnou odstup. Z jakéhokoli důvodu, prostě nějak postupně odstřihni kontakt (nezvedáním telefonů, nereagováním na sms nebo se zpožděním, atd.) - ať jí zbytečně neotravuješ život. Zdůrazňuji „JÍ neotravuješ život“, nikoli sobě - pokud bys snad uvažovala tímhle směrem, budeš ho sama mít stejně otrávený ažaž.
@Anonymní píše:
Silene se stydim, jaka jsem asi zavistiva. Chce se mnou intenzivne kamaradit jedna zena s dcerou, pristehovali se a v par vecech byla odkazana na mou pomoc. Spis jako by se na me lepila ( ja jsem trosku introvertnejsi typ a mam rada odstup). Ted ze prej chteji kupovat barak atd., my na tom financne nejsme nejlepe a ja to proste chut poslouchat nemam a taky nechci trapit malou dcerku, ze prave nema nejdrazsi Lego Friends nebo ty nejdrazsi paneny.
Mam prerusit kontakt, tak nejak nebo to hrat a tise „trpet“ (zavidet)???
J.
Já nevím, myslíš, že se na Tebe nalepila proto, aby se mohla vytahovat? ![]()
Tak prostě jen řeší koupi baráku a potřebuje to ventilovat a netuší, že ti tím nějak ubližuje. Já bych za tím nějakou zákeřnost neviděla, takže bych s ní klidně kamarádila, pokud je ti jinak sympatická a pokud tedy tu svou závist překonáš. ![]()
Hele, tady na emiminu jsou taky holky bohatý jako kozy rohatý
A já jsem ráda, že tu jsou, páč maj zas rozhled v úplně jiných sférách, než já. No a když tu a tam si přece jen chci pořídit nějakou luxusnější věc nebo službu, tak dokážou perfektně poradit ![]()
A že by mělo dítě trpět tím, že nemá doma drahý krámy? No tak si s nima u kamarádky pohraje a nebude je potřebovat mít doma, ne? ![]()
Noo, ale jestli je to fakt blbka, co dovede mlít jen o baráku a o tom, co si koupila a nelze se s ní bavit o ničem jiném, tak v tom nebude tvoje závist. Tak zkus zjistit, zda je to slípka nebo ne a uvídíš. ![]()
@Anonymní píše:
Dneska se z toho vyspim a bude lip. Dum by meli samozrejme na splatky.. a nejdal byli v Polsku
Asi na me dneska padla depka?
J.
Pripadalo mi t vzdy jako fraze, ale je to fakt: Zdravi je nejdulezitejsi.
Asi to bude jen ta depka… a neřeš, kde byli nejdál… přece ji nemusíš přebít za každou cenu… jestli je jinak fajn a vadí ti jen ty jejich peníze, tak to v sobě nějak zpracuj, jestli je to jen vejtaha, co si něco dokazuje, tak s ní kamarádit nemusíš… ale hlavně si sama sobě přiznej, co ti vlastně tak moc vadí a v čem je ten zakopaný pes…
@paola white píše:
Potrebovala by si poňuchat!!!![]()
![]()
ale prd
potřebuju -15 let, ne nějaký ťuťu ňuňu
nebo aspoň prachy, nebo velký kozy, to je život tohle fakt ![]()
@K-Black píše:
ale prdpotřebuju -15 let, ne nějaký ťuťu ňuňu
nebo aspoň prachy, nebo velký kozy, to je život tohle fakt
jooo… to by se ti líbilo, co? No tůdle, nic nebude… abychom ti pak všechny záviděly, co?
![]()
@Regina Hero píše:
jooo… to by se ti líbilo, co? No tůdle, nic nebude… abychom ti pak všechny záviděly, co?![]()
![]()
no tak já mám trpět kvůli vaší závisti jo? to je teda vopravdu život tohle
![]()