Zavinování po tisící :-))

2039
2.6.15 19:06

Zavinování po tisící :-))

Ahoj holky! Tak sem přicházím s klasickým a několikrát omílaným tématem zavinování. Naší kočce je už pět měsíců a my stále zavinujeme. Teď měla období 3 týdnů, kdy strašně špatně spala, zkusila jsem ji nezavinout, ale bylo to ještě horší, tak jsem pokračovala. Najednou zlom a posledních několik nocí spí zavinutá a spí bezvadně, klidně i do šesti do rána. Sice se vzbudí, ale stačí dudlík a spí dál.
Já bych to ani tak nehrotila, že se to musí odnaučit, ale začíná být hrozné horko, my spíme v rodinném domě v patře a tam je prostě i v noci horko. Teď spí malá v tetra plíně napevno a ještě v rychlozavince. Tu by teoreticky nepotřebovala, ale ona bohužel usíná jedině na ruce a pak se tím pádem lépe pokládá, než když je na holé ruce.
Takže mám dilema, jak to teď řešit. Samozřejmě by byla ideálka, kdyby se to odnaučila, takže máte někdo nějaké osvědčené rady? Zkusím jí nezavinout tak pevně, aby se z toho mohla v noci vykroutit a uvidíme… Nebo zavinovat dál do něčeho slabšího? Budu vděčná za rady :) Předem díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2873
2.6.15 19:15

@PetrušeKl zavinuji zrovna jednu ruku..on se z toho snaží dostat. Taky tetra plena a Zavinovacka ale rozvazana. Upekl by se :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
2.6.15 19:20

@BabyBella Takže jedna ruka? A tou druhou se nebudí? A spí na boku? Naše se otočí spíš na záda :-) A má dudlíček? Naše konečně ano :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.6.15 19:21

Zavinuj dokud jí to vyhovuje, není na tom nic špatného. když je horko, tak ji zaviň jen v bodýčku a ponožkách, nebo prostě něco lehčího. zkus dát místo tetra pleny obyč. plínku 80×80, přece jen je tenčí..

• Citovat
  • Upravit
2039
2.6.15 19:27

@Lizzi Z té se mi právě vymotá :think: Zkusím jí dát tedy něco lehčího na sebe… A ty jsi taky zavinovala? Do kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.6.15 19:28

Staršího do čtyř měsíců, i přes den a hodně napevno. byl spokojenej jen když byl zakuklenej jako červík v kukle :mrgreen: pak najednou ze dne na den chtěl ruce ven, tak jsem pochopila, že už se mu to nelíbí a nastoupil spacáček

• Citovat
  • Upravit
7009
2.6.15 19:29

Zacala bych odbouravat uspavani na ruce, tim se zbavis zavinky, zavinuto v pline bych nechala, ono to za chvili stejne prestane fungovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
2.6.15 20:16

Ja zavinovala do 8,5 mesicu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
2.6.15 20:22

@PetrušeKl zatím nebudi. Má jí pohodlně nahoře. On se z toho časem sam vymotá. Dudlik nemá a leží na zádech. kojim a na te zavinovacce se lépe přendává.:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.15 20:46

Nám pomohla plína do ruky, funguje suprově, už měsíc nezavinuju a spí v klidu :mavam: Máme 3 měsíce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
2.6.15 20:50

Tak my taky používáme plínu, ale přiznám se, že na ní zabírá hlavně v kočáře..

Holky, jak já bych to uspávání na ruce ráda odbourala… U kluka to bylo nutné jen první dva měsíce, pak jsem u něj sice musela sedět, ale usnul sám v postýlce. Ale malá první dva měsíce fakt jen plakala a jedla, občas trochu spala. No a my nevěděli, co jí trápí a nosili a houpali. Znáte to, vše co máme, bychom tehdy dali za trochu klidu a spánku :lol: No a šup, pěkně si na to zvykla a teď nevím, jak jí to odnaučit. Zkusila jsem u ní sedět, lehnout si s ní do postele. Ne… Čučí, povídá si a pak začne ječet :roll: Takže co s ní, s čuminou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
2.6.15 20:52

Jo a nakonec tam tak vedro není, takže jsem jí tu plínu moc neutahla a když jsem ji položila, rozbalila jsem ji z té zavinky… Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží, nedělám si iluze, že by se mi ji podařilo uspat hned napoprvé :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
2.6.15 20:53

@PetrušeKl zavinovala jsem dlouho a i v létě. Nahé dítě a nakonec jen ruce, nohy jsem nechávala volné. Zavinovala jsem do Swaddle me-ta je lehoučká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
2.6.15 21:12

@PetrušeKl Zavinuj dokud to bude potřebovat, dělá jí to dobře, až jí to začne vadit, poznáš to. Já zavinovala do půl roka. Pak jsme zkusily spací pytel s ručičkama dovnitř a teď už spinká navolno. Co zkusit zavinout a až tvrdě usne tak rozbalit, ať se nepotí? A nebo zavinout, ale už nepřikrýt?

• Citovat
  • Upravit
Pifinka
2.6.15 21:17
@Liszane píše:
@PetrušeKl zavinovala jsem dlouho a i v létě. Nahé dítě a nakonec jen ruce, nohy jsem nechávala volné. Zavinovala jsem do Swaddle me-ta je lehoučká.

Taky jsem používala tuhle zavinku, byla super a fakt tenoučká, navíc se dá zavinovat jen přes ručičky s volnýma nožkama. Ze začátku jsem používala taky tetra plenu, ale pak jsem byla ráda, že jsem zavinovačku koupila. Je skvělá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510