Moje dítě vůbec nespí!

19
25.5.15 18:34

Moje dítě vůbec nespí!!

Vím, že příspěvků na toto téma je tu už mnoho, ale většinou se řeší spánek v noci. To moje dítě (syn - 9 měsíců) nespí ani přes den. Ku příkladu dnes, vzbudil se v půl šesté ráno, potom si dáchl v kočáru na hodinu od 12:15-13:15 a teď v 18:16 jsem ho za velkého řevu (jeho i mého) donutila usnout v postýlce aspoň na chvíli než se půjde koupat.. Toť spánek přes den. O noci vůbec nemluvím, posledních pár dní je to tragédie. Nepište mi, že je to období a že to skončí, je to takto od narození. I když byl miminko, tak přes den spal tak půl hodiny, pak pět hodin vzhůru, pak 20 minut a to jsme ještě museli chodit po špičkách nebo nejlépe nechodit vůbec, aby se neprobudil.
Režim samozřejmě žádný nemá, když už konečně výjimečně usne, tak ho určitě nebudím, protože je čas svačiny nebo oběda (nebo záleží, kdy teda zrovna náhodou omylem vytuhne). Nechápu, kde bere tu energii. Už měsíc sedí, leze po kolínkách, dokonce se už 14 dní staví a chodí kolem nábytku, což si myslím, že je na 9 měsíců celkem brzy, ale snad by se tím pádem měl víc unavit, ne?? Já už jsem z něho každopádně vyčerpaná, nic s ním neudělám, protože ho musím hlídat (má milion hraček, ale nejradši má router, zásuvky, hlínu v květináči, kabely, atd…). Většinou ho naložím kolem jedné do kočárku a chodíme až nejlépe do šesti do večera. Dneska jsme byli od desíti do pěti. Nachodíme 10 km za den.
Poradíte mi nějaká homeopatika, aby lépe spal? nebo je to beznadějný? Já jsem po každodenní túře vyřízená a každý večer cca kolem desáté mě opouští mateřský cit. V noci, když k němu pak co dvě hodiny vstávám (poslední týden častěji, ale to přičítám rostoucím horním zoubkům) tak mu nadávám (něco jako „drž už rypák“ a „neser mě“) a jsem na něho hnusná, že mě to pak ráno docela mrzí a cítím se provinile, když se vzbudí a hned se na mě usměje.
Jinak je to velkej smíšek, ale jakmile se s ním blížím k postýlce a pokládám ho ke spaní, tak spustí nehoráznej řev. Spánek je pro něho prostě ztráta času a já už mám nervy v pr*eli z toho jak já nespím. Joo, výhodou je, že mám o 8 kilo míň než před otěhotněním. Asi z toho stresu. :zed:
Poraďte mi PROSÍM! (už jsem i uvažovala o odborné pomoci, protože v noci, když mu nadávám, tak bych přísahala, že ho nesnáším - to asi není moc normální :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
214
25.5.15 18:41

A jak to vypadá když nejde přes den spát vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.5.15 18:42

@Zlá matka obávám se, že nenaděláš nic. Uspávání by mohl převzít tatínek, je jasný, že za celý den toho máš dost. Jinak bych se mu zase tolik nepřizpůsobovala, když to evidentně nepomáhá a stejně nespí. Režim vybuduj bez ohledu na jeho spaní nebo nespaní, stanov chvilky aktivity a chvilky klidu… cílem je, aby se dítě přizpůsobilo tobě a ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
25.5.15 18:44

Tak ted nevim, zda je to vtip nebo to myslis vazne, viz. to nadavani…
Ani jsem to cele nedocetla. Jsem klidne povahy, tvuj prispevek mne jedine nadzvedl :cert:

Kazdopadne mas nespavce. Nedavala bych spat uz podvecer (bez revu, proc po nem kricis? :| ) a misto takto dlouhych prochazek, kde se ti samozrejme neunavi, bych si s ditkem hrala.

Jestli jsi myslela prispevek vazne, tak se nad sebou zamysli. Tohle je uz vazne moc… :nevim:

Edit: pro vysvetleni, aby nedoslo k mylce…dcerka mi v noci nespi, celou noc jsem spala pred vice nez rokem. Tri hodiny v kuse jsou pro mne neprekonatelny luxus. Spat chodi kolem desate, rano je nejpozdeji v sedm vzhuru…I presto nechapu, proc bych mela vulgarne nadavat svemu diteti. Popravde nenadavam vubec, nic to neresi a za to, ze se dite narodi jako nespavec, to malicke nemuze. Radsi se zamerim na jeji i svuj rezim…

Příspěvek upraven 25.05.15 v 18:57

• Citovat
  • Upravit
6865
25.5.15 18:44

Neboj, já ti nebudu psát, že je to obdobím. :lol: Nám syn (22m) nespí doteď!! :roll:
A co já už všechno vypustila z pusy. :hug: Já už jsem i navštívila „léčitelku duší“. Výsledek po týdnu?!?! Nula od nuly pošla…
Já vím, je to děs, do toho období vzdoru, takže u nás ječí buď jeden nebo druhý. Jediné co si od „šamanky“ beru je, že změna musí začít u mě. Je to těžké, ale aspoň na to myslím. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.5.15 18:46

@Zlá matka mám obě děti nespavce, syn mi spal jednou denně -nevím- od 5-6m? množná dřív. :nevim: vstal v 7, po O na hodinu spal, večer šel kolem 10, někdy kolem 11tété.
Obcházel nábytek kolem 8-9m taky, ale nebyl o nic víc unavený.
Too mi dělali obě děti dcera už v eroce a půl nespala přes den ani jednou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.5.15 18:47

Ty a proč ho dáš spát ve čtvrt na sedm před koupáním? Tak ho v šest nebo půl šesté vykoupej a dej spát v půl sedmé natrvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
25.5.15 18:48

Neporadím, jen povzbudím: unavená, vystresovaná matka, pokud je trochu prudší povahy se takhle prostě chová a všechny ostatní matky, které jsou klidnější a mají děti spavé, tak si můžou říkat co chtějí. Taky jsem po probděných nocích vyřízená a mám kolikrát co dělat, abych neskočila z okna, ale neboj, to opravdu přejde. neřeš, co je nebo není normální, k nezvládnutí nervů se tu jen tak někdo nepřizná a pokud to už někdo udělá a potřebuje poradit nebo se jen vypsat, tak ho ostatní často setřou, že by se měl nechat vyšetřit.. dítě ti prostě nespí a s tím asi nic nenaděláš. soucítím s tebou!

• Citovat
  • Upravit
323
25.5.15 18:53

Je mi te moc lito, znam tu beznadej velmi dobre, bohuzel. Me v jeho osmi mesicich dosla energie, nervy a proste vse a nechala jsem ho v noci (kontrolovane) vyrvat. Tzn, sla jsem za nim po 3 min, pohladila ale nevyndavala, rekla mu mile ale razne, ze je noc a ze se spinka a odesla. po 5 min znovu. pak jsem to proste prodluzovala. Jasne, ze mi nervy drncely, rval jak tur treba i hodinu a pul, a ja stejne nespala, ale po tydnu to pochopil. Nerikam, ze se pak nebudil, ale uz to nebylo 20× za noc (neprehanim), ale treba jen trikrat za noc, nechal se pohladit a znovu usnul. hodne sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
25.5.15 18:57

@Zlá matka Kdo je flegamtik a k tomu má spavé dítě nepochopí a odsoudí tě za ty noční „výlevy“.Ale vím, co je zoufalství z nevyspání. U naší malé platilo, že čím míň a hůř spala odpoledne, tím hůř spala i v noci. Pokud byla dobře vypsaná přes den, tak v noci to bylo bez problému (vyjma nocí, kdy rostly zuby).On ti nezabere na dýl ani v tom kočáru? Vím, že na zlepšení spaní se dává prckum homeo sirup Sedalia, ale nevím, jestli není až do roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
25.5.15 18:59

@luca241 Sedalia je co vim od roku. Homeo, co jsem nasla, jsou od roku.

• Citovat
  • Upravit
2128
25.5.15 19:01
@jezzz píše:
@luca241 Sedalia je co vim od roku. Homeo, co jsem nasla, jsou od roku.

No, já si to právě myslela. I když jsem našla, že po poradě s lékařem či homeopatem je možno podávat už od 6.měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.5.15 19:02

Velice Vás lituji můj malý také nespal snad vůbec v noci byl vzhůru i 20× ve dne spal tak hodinku. Řval pořád jak tur, no a teď mu jsou 2 roky a 3 měsíce a už to je lepší spí v noci obstojně je vzhůru tak 2× někdy více, ale to už vyjímečně a ve dne spí jak kdy, většinou vůbec. Musím ještě dodat, že spí se mnou a chce neustále kojit jinak neusne. Já už to neřeším mám jen jedny nervy. Držím Vám pěsti ať se vyspíte dříve nežli já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.5.15 19:03

Ještě jsem chtěla dodat, že mi kdysi někdo radil z homeopatik chamomilla 15 ch, ale nejsem odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.5.15 19:04

My meli taky nespavce. Do 9 mesicu se v noci budil po hodine max 2 hodinach. No a pak mi rupli nervy a sla jsem brecet manzelovi, ze uz to nedavam.
Reseni: manzel sel k synovi a byl tam s nim. Syn v postylce, manzel u nej sedel, ale nevyndal. Takze syn chvilku plakal, pak knoural. A usnul. Ja pak tyden spala na gauci v obyvaku, protoze mam slabsi vuli a syna bych pri placi vytahla. Manzel ne :D no po 2 nocich se syn prestal budit a zacal spat krasnych 12 hodin nonstop.
Nutno rict, ze syn tam nebyl sam. Manzel ho chlacholil slovne. A prcek nikdy neplakal moc (zadne hysteraky nebyly).

Ale pokud muzes, prckovi nenadavej. On za to nemuze :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401