Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pomka Tak záleží, jestli je „blinkací“ typ (u zakladatelky teda bohužel asi jo). Moje dcerka není, v klidu spořádala večeři, pak byla půl hodiny ve vaně a šla s mlíkem spát. Když jedla až po koupání, tak se tím zase rozdováděla a pak hůř usínala…no a taky byla jako čuník ![]()
@Zlá matka píše:
@Pomka no já nevím, jestli to není hlady. On nespal ani když byl menší, to jsem plně kojila přes den a pak na noc dala párkrát UM, žeprej to má víc zasytit (nebo že se odbourává pomaleji, tudíž vydrží déle sytý)… haha… budil se úplně stejně, takže jsem to zase zrušila.
No jo, ale roste. Budit se ti bude, ale hladovej ti taky nemusi spat vubec. A ze nemas prehled o kojeni, to vadi? Dej mu v noci, kdyz chce… cim dal vic si myslim, ze se budi hlady.
Nic, holky, díky za rady a názory, radši to tu ukončíme, než se tu kvůli mě ještě pohádáte.
![]()
Já se pokusím neřvat, i když chtěla bych fakt vidět některý nejklidnější maminky na světě, kdyby na všechno byly samy od začátku jako já, do jaké míry by byly nad věcí a plné energie ![]()
Samozřejmě, že vám váš klid závidím… třeba časem se vypracuju taky na matku roku ![]()
@Pomka Tak já mu zítra dám na noc něco vydatného a pozítří dám echo, jak to dopadlo. Děkuju za tip. ![]()
@Zlá matka: jsi úžasná a vtipná, já tě naopak obdivuju!!! A mrnous ti stejně nerozumí, co mu říkáš v noci (zatím
já jsem taky někdy zařvala „A ticho!!“ ale nepomohlo to. Proč mu nedáváš to prso v noci, jak se vzbudí? To je náhodou dobrý nápad ![]()
@Zlá matka ja klidna taky porad nejsem, chlapa mam, ale jsem s ditetem od rana do vecera sama. Chlap mi slouzi jen na podej, prines, ale malou neutisi, neuspi. Proste to musis zmenit, rady tu padly, spis mam z tebe pocit, ze nechces. Zaved rezim, davej po koupani veceri, vezmi si ho k sobe do postele a kojkdykoliv si rekne. Nemyslim si, ze by to mel byt problem.
@Zlá matka píše:
@Pomka Tak já mu zítra dám na noc něco vydatného a pozítří dám echo, jak to dopadlo. Děkuju za tip.
Jj, dej vedet, ale necekej zazraky. To spani se muze upravovat nekolik dnu. A zkus si ho vzit k sobe. Ja to mam vyzkouseny. Beze me spi mala 20 minut a se mnou 2 hodiny. Zaroven si taky odpocines, kdyz si s nim ve dne lehnes.
@verinka13 no já si ty své výlevy taky obhajuju tím, že mi vlastně nerozumí a než mi rozumět začne, tak ze mě bude ta supermatka ![]()
Smysl pro humor mě opravdu někdy drží nad vodou a Tobě díky za povzbudivá slova ![]()
Prso mu dávám, ale jen jednou, on by byl jinak přicuclé furt… jak vidí prso, tak se mu zrychlí dech a tep (jako asi každýmu chlapovi). A já právě bych byla ráda, kdyby už to noční prsíčko pomalu odbourával a nechal si jen to ranní, případně večerní. ![]()
@Pomka no já jsem si právě říkala, že kdyby přes den občas doma usnul, tak bych měla čas třeba uklidit, vyprat, najíst se bez toho, aby mi visel na nohavici a pochtíval, občas se vykoupat… ale co, práce neuteče, chlapa nemám, tak co bych se koupala, hlavně že si odpočinu
![]()
@Zlá matka: jojo…já uspávám u prsa doted, je jí 15 měsíců, cucá, usne, oddělám prso, jdu pryč, když se vzbudí, tak zase to stejné..a když už spím, tak jen v polospánku se natočím (spí se mnou), prso do pusy a spíme dál
Já nevím, jak moc je to nevýchovné, mám strach jen o zuby, aby je neměla zkažené. Jinak doufám a plánuju, že toto tak ve dvou letech utnu
A poletí bez prsa do své postýlky ![]()
@Zlá matka píše:
@Pomka šmankote, proč bych nechtěla??
Nechces ho do postele napr. Chapu to, taky se bojim, ze si mala zvykne. Ale musis vyzkouset, co se da. Pro lepsi spanek malyho a tvoji dusevni pohodu ![]()
@Pomka píše:
Nechces ho do postele napr. Chapu to, taky se bojim, ze si mala zvykne. Ale musis vyzkouset, co se da. Pro lepsi spanek malyho a tvoji dusevni pohodu
Dát si malou do postele jsem se taky bála, resp. nebylo mi to pohodlné, ale přesto jsem to občas udělala. Před čtvrt rokem dostala svůj pokoj a od té doby, když ji vezmu k nám do postele, s brekem utíká zpátky ke své postýlce ![]()