Moje dítě vůbec nespí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1531
25.5.15 19:59

Chapu ze je to asi nekdy tezke, moje mala kdyz se narodila tak cely den spala a pak celou noc jen brecela. Usinala az kolem 4 rano nekdy az v 7 rano. Trvalo to tak to sestinedeli, a jenom brecela a nesla moc uklidnit. Asi ji trapilo brisko nebo byla proste vyplasena a bala se.ale ja ji teda celou noc chovala a pak i brecela s ni a rikala jak i pres to vsechno ji miluju a klidne kvuli ni vzhuru budu a budu ji chovat. Od 6 tydne si pak sama otocila rezim a prestala plakat, je ji skoro 7 mesicu a opravdu od 2 mesicu nebrecela, ani kdyz ji rostl zatim prvni zoubek. Malou mam u sebe v posteli a budi se kazdou hodinu ale tim ze ji mam u sebe tak ji dam rychle prso a obe zase hned usneme. vyrvat bych ji nikdy nenechala. Chapu ze to mate tezke ale neco se vydrzet proste musi, take jsem na malou sama a o to vic jsem na ni zavisla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.5.15 20:09

@Pomka Já právě žádnej režim nemám. Od té doby, co se změnil čas chodil spinkat kolem půl deváté. Dřív jsem ho nedávala, protože měl oči jak tenisáky a asi by ani neusnul. To vydrželo týden a postupně se to začlo posouvat a já si právě myslela, že je to tím, že přes den nespí. Ten jeho spánek je tak hrozně individuální, že se mi nedaří žádný režim nastolit. Ještě jakš takš dopoledne, ale odpoledne by nespal vůbec, proto jsem s ním radši pět hodin na procházce. Nedokážu si představit, že bych si s ním místo toho doma tolik hodin hrála. Žádná z mých kamarádek se svýmu mimču tak nevěnuje jak já (to neříkám, abych se tu plácala po rameni, jen tím chci říct, že jsou jejich děti samostatnější a vyhrajou si i samy, nebo jen tak dokážou ležet v postýlce třeba 40 min - to já vůbec neznám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
25.5.15 20:13

@Zlá matka Naše dítě nespavec není ale přesně jak už tu bylo psáno, když je dítě přetažené tak nespí, spí krátce apod… Jednu chvíli mi syn nechtěl chodit večer spát, tak jsem to přestala řešit a on neměl pak absolutně žádný režim, usínal dopoledne což už jakou dobu spal jen po obědě a byl totálně nabouranej! Já bych ho dávala spát jen jednou a to třeba po tom obědě a pak až večer, u dětí je pravidelnost všeho právě moc důležitá a rozhodně bych s ním nejezdila takových hodin v kočárku, jelikož ty jsi vyřízená z toho a on si hezky odpočívá :D… V 9 měsících už bych s nim zašla i na hřiště, pohoupat a prozkoumat okolí :palec: myslím si že ho lezení unavý a pozná něco jiného… Přeju hodně sil :kytka: a z poučných příspěvků si nic nedělěj, taky si občas zanadávám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.5.15 20:15

@Zlá matka moje taky nikdy nevydrzela sama. Nesrovnavej. Moji kamosce spalo dite cely dny, moje taky po 20 minutach. Kazdy je jiny, holt mas dite, kterymu se musis vic venovat. Zkus ho vzit k sobe do postele. A jak to teda mas, ted spi a vzbudi se kdy? Kdy teda koupes? Pak dostane kasi nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.5.15 20:16

Z mých kamarádek se také žádná takhle nevěnuje malému jako já. Hlavní je si to tak nebrat slýchávala jsem, že ho rozmazluju, ale já už nevěděla co mám s ním dělat (byla jsem pořád venku nosila ho na rukou vařila s ním). Teď je větší a už si začíná i sám chvilku hrát. Držím pěsti ať se vám daří lépe je to úmorné já to znám. A nemůže malého pohlídat někdo z rodiny a maminka, že by si odpočinula a nabrala čerstvých sil? To je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.5.15 20:21

@Kry5t0fek já vím, že bych nadávat neměla, jen ať se do mě pustí… taky vím, že spousta matek ani nepřizná, že nadává a na oko jsou úžasný, jak všechno zvládají v klidu. :lol:
nicméně, v kočárku má alespoň nějakou šanci, že ho udrndám… doma je to spíš bez šance a tak nějak ani nemám moc možností, co tu s ním dělat. I když si tu leze, tak známky únavy příliš nepozoruji :nevim:
chodíme občas do dětských koutků, ale na ty atrakce bych řekla, že je ještě malinkej. Nicméně. teď v sobotu odjíždíme na 14 dní do Itálie. Snad mu přímořské ovzduší prospěje a koupání v moři unaví a bude spát JAK MIMINKO (nevím, kdo tohle přirovnání vymyslel… pro mě toto přirovnání je synonymem pro nespavce :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
25.5.15 20:22

Já jen ke slovu „vůbec“ - znamená, že opravdu nespí celý den. Použila bych, že spí málo.
Jsem vycepovaná z doby, kdy dítě za celý den snědlo tři lžičky jídla a použila jsem u doktorky slovo vůbec nejí, takže jsem dostala vynadané.

Jinak ano, některým dětem to stačí. První dítě vstávalo i ve čtyři ráno, v 7:15 jsme chodili na první procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
25.5.15 20:23

Zmínka o dovolené - ze zkušenosti - jako miminko na dovolené spalo asi 3 dny, pak se už vše vrátilo do starých kolejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
25.5.15 20:24

@Zlá matka Ahoj, soucítím, přesto cítím, že bys to mohla udělat trošku jinak. Časově jsem na tom byla podobně, děti vstávají po páté ráno, spí v poledne a pak až večer od miminka přes noční kojení po dvou hodinách pořád, takže vím, o čem mluvíš. Režim je základ, o tom žádná. Ty určuješ hlavně dobu jídla. Tedy toho vařeného. Chápu, že s ním chodíš ven, ale nemůžeš očekávat, že i když si s ním pět hodin venku v kočárku, že bude utahaný. Nečetla jsem všechny příspěvky, tak nevím, jestli jsi na to někde odpovídala, ale ve výsledku budeš utahaná akorát ty, on určitě bude vysmátý a večer pak protivný. Pokud nebude venku hezky, tak se domluv s kamarádkou, dojeď k ní a nech malého, at se unaví svým vlastním pohybem, nemusíš se mu věnovat, stačí hlídat, aby si neublížil, ale s max možným relaxem pro sebe. Případně venku vzít deku, vyrazit někde, kde ho pak vyndáš ven a necháš ho tak, at se utahá. V noci všechny nadávky spolkni a buď potichu, nerozzsvěcuj světlo, prostě zkus vše zvládnout potichu a po tmě, at ho moc neprobudíš. Držím palce. Kolikrát jsem taky dítko uspala v kočárku, nechala venku nebo na chodbě, a stačilo, aby zaštěkal sousedovic pes a děcko bylo po 15minutách vzhůru a už nezabralo, prostě krize, nedostatek spánku je opravdová krize pro všechny. Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.5.15 20:28

@Pomka Usnul v 18:15 vzbudil se v 19. Vykoupala jsem ho, nakojila (kaše odmítá, vyzkoušela jsem asi 4 různé druhy a pak to na doporučení MUDr. zabalila, že to je vlastně dobře, že je nechce papat, protože nejsou k ničemu) Na noc tedy kojím. Pak se vzbudí kolem 22-22:30 - dám cucnout čaja a pak se budí tak po hodině a půl až dvou… vždy dám cucnout čaja nebo dám cumílek nebo pohongám postýlkou. Kojím ho jednou za noc v 1, v 1:30 nebo ve 2, jak se vzbudí a pak až kolem té páté, půl šesté kojím znovu. Přes den už jen normální strava.
Nesrovnávám - muj chlapeček je zase šikovnější, sedí brzo, leze po 4 a už i stojí s oporou. Jen je toho prostě na jednoho moc, když jsi na to sama a ještě máš malýho závisláka, kterej se sám nezabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
25.5.15 20:28

@Zlá matka Ještě dodám, že u prvních dvou dětí jsem vyrážela na procházky až kolem deváté, vracela se v jedenáct, nakrmila a očekávala jsem, že usnou. Chyba lávky. U třetího už to bylo něco jiného, ranní vstávání, odchod do školky, pak nakoupit, procházka parkem domů, dorazili jsme po osmé domů už značně unaveni a vyvětráni, ale nešlo se spát, šlo se hrát, no, v jedenáct oběd a o půl dvanácté jsme spali oba. Prostě život a povinnosti nám ukázali, jak to udělat efektivně. Bez možnosti výběru. A funguje to, i když se člověku občas nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.5.15 20:32

@Lifka rodiče bydlí v jiném městě, takže když jsem u sebe, tak to není možné. Ale jezdím tam a zůstávám i dýl, takže mi odpadají alespoň domácí práce a já se můžu „jen“ věnovat synečkovi :-)
Ale jak říkáš, to načerpání sil je hrozně potřeba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.5.15 20:34

@-Evka- tak to se omlouvám, spí tedy velmi málo :)
a co se týká té dovolené, jedu s kamoškou a jejím synem… tak to pravděpodobně bude naše poslední společná dovolená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
25.5.15 20:35

Jo, režim je základ, to je fakt. Já mám sice dcerku dvakrát starší, ale krásně to na ní pozoruju - je vysmátá, lítá tady jak střela, tahá hračky, nicméně když je čas, jdeme do sprchy i tak…a když vyleze, tak zívá, mne si oči a křičí hají. Smějeme se doma, že je jak Pavlovův pes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.5.15 20:44

@LadySi Jediné, v čem máme železný režim, je strava. Jelikož je to náruživý jedlík, tak si nenechá ujít žádnou příležitost krmení. A tím, že spí velmi málo, tak mám velkou šanci, že mu dám najest ve správný čas.
Vím, že bych to mohla dělat jinak, ale kdybych věděla jak a dokázala to změnit a změnila to, tak bych neměla důvod sem psát :D
A s kamarádkama to tak děláme, že se scházíme vždycky u některé doma. Už se nemůžu dočkat, až budou děti trošku větší a samy si vyhrajou spolu. Zatím to ještě není úplně v jejich zájmu si hrát spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí