Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Brokianaa píše:
@zzpet presne jsi to vystihla. Je to pro me proste bezbranne detatkono snad to tak bude a Edik to zvladne a ja budu hrda na nej i na sebe…no a.snad to teda dám i ja
nám odjela před dvěma roky dcerka taky na školku v přírodě. No, od toho autobusu jsem odjížděli s manželem za hrobového ticha a pocit nic moc. A paní učitelka ještě ať si užijeme ty tři dny volna
večer jsme seděli na gauči a hlídali sms, kdy už ta učitelka pošle nějaký fotky a psali jí na střídačku
o nějaký užívání si volna, nemohla být ani řeč
v pondělí jede zase, tak jsem zvědavá ![]()
@Anonymní píše:
To je dobrá vychytávka.
Mají z toho dodnes legraci, že to stejně věděly. Jsem totiž plačka i jinde. Obrečela jsem každou jejich besídku, každé vystoupení, dokonce jsem jednou bulela, i když byly prvně na kolotoči.
Naposledy jsem brečela před týdnem na kytarové soutěži svojí vnučky. Když ona je tak šikovná a tak krásně zpívala! Kdysi jsem dokonce obulela i Lvího krále. Byla jsem těhotná a dojalo mě, jak pyšně ukazovali malého lvíčka ostatním zvířatům.
![]()
Ja jsem taky plačka…ja ted řvu uz tyden kazde rano po ceste ze skoly, kdyz Edu zavedu… dojímá me uplne vsechno ![]()
@Keyllah píše:
nám odjela před dvěma roky dcerka taky na školku v přírodě. No, od toho autobusu jsem odjížděli s manželem za hrobového ticha a pocit nic moc. A paní učitelka ještě ať si užijeme ty tři dny volnavečer jsme seděli na gauči a hlídali sms, kdy už ta učitelka pošle nějaký fotky a psali jí na střídačku
o nějaký užívání si volna, nemohla být ani řeč
v pondělí jede zase, tak jsem zvědavá
No ja prave taky nemam pocit, ze si to „volno“ nejak uziju…a kor pět dni
jako mam naplanovanych spoustu veci co budu delat…sadit kytky, umyvat okna… ale ma prset takze budu delat velke kulove… a navic se znam, ze jak budu mit depku tak nebudu schopna ničeho ![]()
@Brokianaa píše:
No ja prave taky nemam pocit, ze si to „volno“ nejak uziju…a kor pět dnijako mam naplanovanych spoustu veci co budu delat…sadit kytky, umyvat okna… ale ma prset takze budu delat velke kulove… a navic se znam, ze jak budu mit depku tak nebudu schopna ničeho
hlavně se zabav a nasměruj se na to, co se s dítkem blbě dělá -) já třeba třídila hadry, vykramařila skříně atd. Hlavně nesedět doma a nedumat
co kafčo s kámoškou? kino s chlapem? romantická večeře?
@Keyllah pondeli a utery mam cely den volno. Tak to prave udelam nejaky ten uklid nebo tak… proste budu makat at se pak zas muzu venovat Edikovi. A streda, ctvrtek jsem cely den v praci, tak tam na to snad nebudu myslet a vecer zazenu žal vinem
a v patek uz se budu jen tesit az prijede… tak to mam naplanovane…jak to nakonec dopadne uvidime…
@Brokianaa píše:
@Keyllah pondeli a utery mam cely den volno. Tak to prave udelam nejaky ten uklid nebo tak… proste budu makat at se pak zas muzu venovat Edikovi. A streda, ctvrtek jsem cely den v praci, tak tam na to snad nebudu myslet a vecer zazenu žal vinema v patek uz se budu jen tesit az prijede… tak to mam naplanovane…jak to nakonec dopadne uvidime…
Naplánovala bych si nějakou jinou aktivitu než úklid ten opravdu neuteče.
Využij čas na relaxaci - např. kadeřník, másáž, kino, něco nového na sebe, pěknou knížku, výstava, restaurace (záleží co máš ráda)… Na to se zapomíná na ten odpočinek a je hodně potřeba.
@Anonymní píše:
Naplánovala bych si nějakou jinou aktivitu než úklid ten opravdu neuteče.Využij čas na relaxaci - např. kadeřník, másáž, kino, něco nového na sebe, pěknou knížku, výstava, restaurace (záleží co máš ráda)… Na to se zapomíná na ten odpočinek a je hodně potřeba.
Ja myslim, ze ja celkem odpočívam
spis bych prave mela neco delat… ale uvidim…treba budu tak na nervy ze nebudu umet nic delat ![]()
@Brokianaa tak malá dnes odjela, nadšená a natěšená a já jsem v práci jak bez ruky. Nemůžu se na nic soustředit
![]()
@Keyllah Edik taky odfrcel. A ja snad jedina u autobusu brecela jak zelva… a Edik mi zamaval, stastny jak blecha, ze jede na vylet
tak uvidime jak to zvladne az zjisti, ze je tam dele…
@Keyllah tak zitra uz se mi prdelka vraci… nakonec to nebylo tak hrozne, ale chybi mi moc a uz se nemuzu dockat az ho popusinkuju
a jak vy jste to zvladli?
Pokud to tak mas uz od zacatku tak to muzu rict, ze to nikdy neprejde.
Ja to mam od malicka do ted a to je synovi uz 5 let…mam problem ho dat i do skolky, ze bez nej nevydrzim, mam z toho normalne uzkosti🫣 ruzny scenare, ze pro nej treba nebudu moct prijit neco se stane a on tam zustane apod.
Snazim se s tim pracovat, ale je to fakt ja palici 🙄
@Anonymní píše: Více
Doporučuji psychoterapeuta
Kdysi dávno jsem bojovala s tím samým a musela jsem vyhledat odbornou pomoc, protože se mi z toho vyvinula úzkostná panická porucha. Teda spouštěč byl trochu jiný, ale nakonec jsem se plácala v tom, co bude za 5, 7, 10 let.
@Anonymní píše: Více
Tak to nechápu, tohle fakt nemám.
Přesto mám ze závislosti na dětech strach.
Nechci být jednou taková ta otravná ženská přilepená na dětech a žárlejíc na jejich vztahy.
V mládí jsem nesnášela mamánky, a protože jsem rozvedená, budu k tomu mít chtě nechtě sklony. ![]()