Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Diskuze je z roku 2011.
Zakladatelka už tvoje rady nepotřebuje.
Jak jste na tom? Ja jsem myslela, ze jsem jen ja blazen a to co popisujete jsem uplne presne ja!!!
Možná by pomohlo najít si práci? A nebo psychoterapeut… Tohle je šílené iracionální a mohlo by se to zhoršovat.
Tak bych zvážila návrat do práce. Tohle vysedávání je úchylný. Jako bys čekala na děti
. Aby se ti to nevymastilo. Sorry ale vídat takhle někoho u školky, den co den, tak volám. Měla bych strach z únosu vlastního dítěte. Měla bych tě za uchyla co si typuje děti. Koukej s tím něco dělat!
A co bys dělala kdyby jsi ty jako máma potkávala člověka pořád kolem školky? Vážně. Co bys dělala? Kdybys měla pocit že kolem školky někdo krouží?
A ten terapeut o tom ví?
Dítěti se tam líbí?
Co si domluvit sezení třeba 2 hodiny po odvedení syna do školky? Nejspíš tam musíš dojít, dojet?
Co nějakej kurz, kamarádka, návštěva rodiny? Zamesnej se!
Vždyť tam nemusí byt celý den.
můžeš ho brát před obědem nebo po domů. Takže odchod na 8? Domu v 1? To je kolik? 5 hodin? Z toho pracuješ reálné kolik? 2? Hodina na nákup? Hele, to není zase taková doba. Máš jedinou možnost jak udet víc práce doma o i v zaměstnání. Jediny čas pro sebe. Koukej toho využít!
Přidám se se svojí troškou do mlýna. Byly doby, když mě bylo tak 17+, kdy jsem neusnula, dokud nebyli všichni členové rodiny doma. Mám o 6 let mladšího bratra a nejhorší bylo, když začal chodit večer s kamarády ven, na čundr, do tanečních. To jsem klidně byla vzhůru třeba do tří do rána, než se vrátil. A když jsem pak měla vlastní rodinu, bylo to to samé. Dokud nebyl doma manžel a dcera, prostě jsem nespala. Až s postupem času mě to postupně přešlo. Až když jsem si uvědomila, že vlastně za toto může moje máma, která už od šesti odpoledne koukala na hodiny a pořád - kdy už přijde, jen aby se mu nic nestalo, kde může takovou dobu být, jak se dostane domů, neslyšela jsi klíče, atd. No a já to tak podvědomě chytla od ní. Schválně, zkus se zamyslet, jestli nemáš z dětství také něco podobného. Nějaké strachy, přehnané obavy, které na tebe třeba někdo přenášel.
@Buba mara píše: Více
Ano, mam toho z detstvi prave hodne… 100% se mi dost veci promita do nynejsiho problemu