Návštěva OD - období vzdoru?

1724
6.7.11 09:47

Návštěva OD Období vzdoru?

Ahoj maminky…v pondělí jsme navštívili podruhé co máme malého OD Ikea v Praze…před rokem to sice bylo taky utrpení, ale to byl ještě nositelnej a potom se to dalo…ale tahle návštěva byla opravdu „očistec“, malej nechtěl byt v kočárku, ani na zemi, ano nechtěl nosit…řval a řval…takovej histerák jsem u něj ještě nezažila..docela jsem se divila, že jsem mu nedala na zadek, zkoušela jsem to s ním po dobrým a vysvětlovala jsem mu to…ale bohužel bez účinku…takhle se projevuje období vzdoru?malému je 20měsíců..včera jsme jeli jako vždy na nakup a vzdycky bl zlatej, ale předváděl to stejne…nejhorsi je, že to jeste dokazou dost komolikovat lidi, zastavi se, koukaji a ja mam chut na ne skocit, protoze ja preci svemu diteti neublizuju - a kazdemu zvlast to vysvetlovat nebudu..v te Ikee jsem byla uz uplne bezmocna, byla jsem cervena az na zadku a chtelo se mi brecet, protoze jsme snad byli jediny rvouci dite v celem OD..máte někdo podobné zážitky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
6.7.11 10:03

Ahoj, nemam podobné zážitky v tak velkém měřítku (zatím) a děsím se jich upřímně :mrgreen: Nedělám si iluze, že nás to nečeká, malé je 15měs. Zatím to zkusila párkrát, tak jí jen s úsměvem řeknu „jen plač, to prej sílí plíce“ a ignoruju ji. Pár vteřin řve ještě víc a pak pochopí, že nic nezíská a dá postupně pokoj. Drž se :kytka: a na lidi se z vysoka. Kdo má zkušenosti, tak to chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.7.11 10:05

Jo, to je to období vzdoru. Taky jsme měli v ikee scénu, úplně identicky. Válel se teda ještě po zemi :lol: A taky se válel a ječel v Obi, v lékárně, v jídelně… Chytří kolemjdoucí vědí, že se to stává, a na hloupé se vybodni.

U nás jakákoliv snaha o uklidnění je jen přilévání oleje do ohně, takže nechávám vyzuřit, vyječet, nevšímám si ho, jen hlídám, aby si neublížil. Po chvíli se uklidní a můžeme pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
6.7.11 10:08

Nám je teda teprve 10m, ale už se na to fakt těším. Už teď pozoruji, že má svoji hlavu. Včera jsem byly plavat na bazeně a tam taky hezky řvala a mrčela, když nebylo po jejim a ja ji pořád musela držet za ruku, aby neuklouzla. To se rozčilovala jak nikdy. Takže se začínám psychicky připravovat na její období vzdoru. Docela by mě i zajímaly triky, jak na dítě, aby si nevydupalo všechno. Nechci totiž skákat podle dítka, ale nějak to rozumně vyřešit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.7.11 10:18

no já to tak upřímně dělám, nechám ho řvát a nevšímám si ho, ale manžel to nese trošku hůř a proto je to pak ještě horší…nejlepší byla včera prodavačka v tescu - „tak třeba se bojí sedět v tom košíku“ ne neboji, seděl v něm vždycky a hezky chroupal rohlík. :zed: :zed: :zed: za ruku nepřipadá v úvahu, to ho táhnu se řevem za sebou a spíš ve vzduchu než na zemi..nejvíc mě štvou lidi, co do toho zasahují a začnou na něj „neplakej, copak je, atd“ asi si napíšu na čelo „období vzdoru“ a bude..jen doufám, že to brzy přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
6.7.11 10:48

Hrozně nerada bych se teď kohokoliv dotkla, ale je potřeba v takovém „období“ brát děti na tato místa? Nákupní centra apod. Samozřejmě chápu, že jsou maminky, které nemají jakoukoliv jinou možnost. Ale někdy si myslím, že by přece bylo jednodušší nechat prcka doma s tatínkem a nákup si řádně „užít“ :-) Není to rýpání ikdyž to tak asi vyzní, ale vždy když vidím podobné válející se a řvoucí dítě v NC, tak si položím otázku proč tam proboha to dítě berou.. Tedy co mě opravdu zajímá - pokud tam to dítě brát nebudu, čeká mě kvůli tomu do budoucna nějaký větší problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.7.11 11:27
marmelada78 píše:
Hrozně nerada bych se teď kohokoliv dotkla, ale je potřeba v takovém „období“ brát děti na tato místa? Nákupní centra apod. Samozřejmě chápu, že jsou maminky, které nemají jakoukoliv jinou možnost. Ale někdy si myslím, že by přece bylo jednodušší nechat prcka doma s tatínkem a nákup si řádně „užít“ :-) Není to rýpání ikdyž to tak asi vyzní, ale vždy když vidím podobné válející se a řvoucí dítě v NC, tak si položím otázku proč tam proboha to dítě berou.. Tedy co mě opravdu zajímá - pokud tam to dítě brát nebudu, čeká mě kvůli tomu do budoucna nějaký větší problém?
Čím dřív zjistí, že řev v obchodě nemá smysl, tím líp :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
6.7.11 11:28

Ahojky myslím ze je to úplne normalni já mám dceru skoro 4 roky a někdy to také zkouší ale žijeme v Anglii a tady dítěti nemůžeš dat na zadek a ani zvýšit hlas vůbec si nedelej hlavu kdybi si vyděla ty děti tady jak se chovají a maminky nedělají vůbec nic Aš se někdy divím jak mohly takový zakon schválit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3157
6.7.11 11:35

No právě mi jde o to, jestli to stejně bude zkoušet, když ne ve 2 letech, tak ve 4…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
6.7.11 11:44

ZUZAKAA - to jako fakt že dítěti nemůžeš dát v Anglii přes prdel, na to je nějaký zákon jo?
Nejsem zastáncem že by se děti měli být, to né ale jako děti jsme dostávali občas přes zadek taky a neublížilo nám to, a myslím že někdy to jinak prostě ani nejde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.7.11 11:55
oxalka píše:
ZUZAKAA - to jako fakt že dítěti nemůžeš dát v Anglii přes prdel, na to je nějaký zákon jo?
Nejsem zastáncem že by se děti měli být, to né ale jako děti jsme dostávali občas přes zadek taky a neublížilo nám to, a myslím že někdy to jinak prostě ani nejde… :nevim:

Ne nesmis a pry to podle toho vypada aspon co rikal kamarad kdyz tam byl.

Zakladatelko: je to obdobi vzdoru.Prochazim si tim samym.
Mala tedy scenky v obchode nedela udelala asi 3×.Ale mam scenky venku kdyz mame jit doma poripadne nekoho potkame a ini jdou driv domu.Takze si pak vyber :lol:

marmelada78 píše:

Dite se ti muze valet klidne na ulici jako me takze si nevyberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
6.7.11 12:13

Také nejsem zastáncem mlátit díte ale uznávám ze někdy je to potreba dat ditku prez zadek ano taky to podle toho tady vypadá díte si tu dovolí všechno a každy se usmívá jako by se nic nestalo kdys koukám na anglicke děti a na svoji tak je to velký rozdíl díte si nemá dělat co chce ma mít nakou výchovu přijet se zakladatelko kouknout sem a budeš rada jen za ty scény co ti dítko provádí věř mi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21630
6.7.11 12:21

zakladatelko, buď v lidu. prostě ignoruj a doufej, že to přejde. klárka v tomhle věku pravidelně házela rybičky a válela se v Albertu po zemi kvůli jakékoliv maličkosti. prostě jsem ji nechala vyřvat, nakoupila si, sebrala dítě ze země, otřela slzy a nudle a šlo se domů. no znal nás celý obchod :mrgreen: :mrgreen: i teď se ještě občas vztekne a ječí na celou ulici. jen to už nebývá tak často.

marmelado78, když nebudeš dítě brát nikam do obchodu, tak se tam nenaučí chovat. vezmeš ho tam ve 3 letech a bude jak utržené ze řetězu… a v období vzdoru se ti prostě bude vztekat jinde. my občas jdeme celou cestu ze školky s řevem, a to bude klárce v září 5… a jindy hodné dítě si prostě sem tam postaví hlavu a v tom obchodě ječí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
6.7.11 12:26

To se holt stává. Trošku se tomu dá předcházet tím, že dopředu dítě seznámím s tím, že se něco bude dít.
A je to tedy jen můj názor a postřeh, ale když už to nastane, tak nejhorší, co se dá dělat, je s dítětem tohoto věku diskutovat a vysvětlovat.
Je to jen můj názor, ale tak malé dítě musí vidět okamžitou fyzickou reakci(nemyslím tím přímo bití) reakci nebo absolutní ignoraci. Podle toho, co na koho platí.
Takhle malé děti myslí jen velmi málo dopředu a třebaže už rozumí relativně všemu, tak se s nimi ve stavu vzteku nedá většinou diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.7.11 12:42

Já nejsem taky zastánce bití a v tu chvíli jsem ani nebyla schopná mu jen plácnout na zadek, snažila jsem se, jak tady popisujete, mu domluvit a vysvětlit mu to..ale bohužel bezúspěšně…u nás docela zabírá, když mu řeknu, že se na něj budu zlobit a mračím se na něj..ale taky ne vždy…jak jsem uz psala, navstevy OD pro nas nebyly do teto doby takove, malej sice za ruku proste chodit nebude, ale za to posloucha, kdyz mu reknu kam a kudy..ale ted jsem ho absolutne nepoznavala a porad jsem si rikala, jestli je to moje dite..bohuzel ani nemame moznost vyuzit napr.sluzeb babicek, atd protoze se do teto pozice ani jedna nezaradila a jelikoz je manzel neustale od rana do vecera v praci tak chceme byt alespon chvili spolu…babicka mi na tohle tema rekla, ze kdyz meli jejich deti toto obdobi tak nikam nechodili a byli doma, nez aby si tohle musela prozivat..ale deti se to museji naucit, i kdyz me to urcite bude stat nervy 8-) dekuju vsem maminkam, mela jsem tak nejak pocit, ze jsem v tom sama, protoze ja takove deti nepotkavam… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí