Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele, a nechceš zvážit jít do práce mezi lidi místo práce z domu? Třeba by ti to pomohlo, hlava by se zaměstnala, bavila by ses lidmi a na něj chvíli nemyslela? Mě to teď hrozně pomohlo u toho nejmenšího, který teď nastoupil poprvé do školky.. Mám zaměstnanou hlavu novou prací, povídám si s kolegy a celkově je mi mnohem líp, než když jsem byla doma s dětmi…
@Anonymní píše: Více
Nedokázala nebo nechceš
?
Došla jsi k terapeutovi, na nákup! Já si taky myslím, že bys to měla zkusit!
Zase jestli máš nějaké velké úzkosti a takhle blbě to snášíš, mohly by aspoň na nějaký čas pomoct, než se trochu srovnáš. Terapie je běh na delší trať, ty se do klidu potřebuješ hodit co nejdřív, jinak se zhroutíš… Co ten tatínek?
Tak to máš docela problém. Jak daleko to máš do tvé kanceláře od školky? Jako pochopila bych, že by ses třeba bála, že ti budou volat, že je mu špatně a ty bys dělala někde, kde u sebe třeba nemůžeš mít tel. pořád. Ale to asi nebude tenhle případ. Zvaž aspoň lehčí AD, jednou mi dr vysvětlila, že tím jak blokujou ty úzkosti, získáš trochu nadhled, nadechneš se a i ta terapie pak má větší efekt.
Tak ale to už jsi měla dávno řešit. Nezlob se ale už dávno jsi měla něco zobat. Podívej kam tě to dostalo! A bude hůř! Čeho se bojíš, čemu se bránis? však bobule cumlá kde kdo. Možná i ten tvůj terapeut.
Aha, myslela jsem, že máš nějaké kmenové místo pracoviště, ale kvůli dítěti jsi na plné home office.
Jakože do školky vodíte a vyzvedáváte dítě oba? Nech to na něm, připrav jim ráno věci, pomoz klidně vypravit, ale manžel určitě pak jede do práce, tak je zbytečné, abyste pokaždé u toho byli oba (neříkám když šel poprvé, to je událost, stejně pak do školy, ale nechala bych aspoň to ráno na něm, chlapi to zvládají líp, co se týká emocí, a děti pak taky. S naším klukem byl i v nemocnici na vyndání nosní mandle chlap, já krátce po porodu, kojila jsem. A sestřičky si prý chválily, že to tam děti s tatínkama zvládají líp, že jsou klidnější tatinkové i ty děti. Maminky že z toho bývají takové rozhozené a nervózní. On je u nás taky větší kliďas a já nervák. Do školky vodil ráno převážně vždy on, já musela být brzy v práci, abych je stíhala vyzvedávat odpoledne. Aspoň měl taky nějakou zodpovědnost.
Příspěvek upraven 05.09.24 v 21:29
A to je možná ten problém.
v práci je spousta vemu co tě můžu myslet jinak. Takhle co? Čumíš do monitoru, podíváš se na fotku, budovu na směr a už jsi v tom zase.
Práce, pořád někdo něco chce, mluví, tiskne, chodí, běhá, musíš se tam dostat, to taky sežere čas. Spousta věcí k zaměstnání mozku. Nemusíš tak chodit denně. Třeba 2× do týdne. Nemusíš to?