Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem dávala medvěda i vlhkého, šak co ![]()
Vida, mikrovlnka je dobrý tip, snad to nevzplane ![]()
Mazlika urcite nebrat, ale zuzlani by mi vadilo. Zkus mu vysvelit, ze jestli ho bude cucat, bude se muset vyhodit. Muj syn ma jeste Ted na spani pejska a mazlici plenku. ![]()
Syn měl froté panáčka od firmy Nuk, byl odrbaný, milionkrát pozašívaný, ale milovaný
V prvních lázních jsme ho ztratili, já prolezla půl města, ptala se řidiče busu a nic… druhého (úplně stejného)nechtěl. Za čas si oblíbil malého plyšového oslíka Iáčka a toho má dodnes
Sice už s ním nespí, nechodí, ale nedá ho. Dr. tehdy říkala, at nebereme, že si takto děti tvoří citové vazby.
Můžu říct, že dodnes má plyšáky u postele, některé i v posteli, a to je mu 15. Nehraje si s nimi, ale má plyšového psa na kterém spí místo polštářku ![]()
p. s.: já mám po mamince medvídka, se kterým jsem si hrála jako malá, mám ho dodnes, nevyhodila bych ho ani náhodou, i když už je opelichaný, starý a nemoderní ![]()
Já jsem na tohle cíťa, takže bych se medvídka snažila co nejdýl udržovat při životě. Rozhodně bych mu ho nebrala
Můj první syn žádnýho mazlíka neměl.. dcera medvídka všude ho nosila sebou.. a najednou nebyl potřeba a teď mám 4měsíčního syna a už je pěknej závisláček na usínáčku.. jen mám strach co pak protože usínáčka máme poslanýho z austrálie.. a jistě dlouho nevydrží.. už teď dostává zabrat ale běda jak ho nedáme na spinkání..
ale určo bych mu ho nebrala
Záleží co tě trápí, to že ho žužlá nebo že vypadá nevzhledně? ![]()
Můj syn měl závislost (a má) na čtvercové plínce s obrázky. A to tak, že ji taky žužlal a dotáhl to až do stavu, kdy jen to samotné žužlání mě přivádělo k šílenství. To jak vysával ty sliny
Je narozen v září a hned v těch 3 letech nastoupil do školky. Takže jsem ho na spaní tam vybavila jeho oblíbenou plínkou a po 2 dnech mi ji učitelka vrátila, totálně mokrou, že takhle teda ne, že to tam nechce ani vidět. Červenala jsem se jak rak, ale ani moje výmluvy, že tatínek má strach, aby synek neměl traumata při odebrání nejoblíbenější „hračky“ nepomohly. Mě samotné to vadilo, takže doma jsem od vysvětlávání, že žužlat ne-e, přistoupila k radikálnímu řešení a dala na výběr cokoliv místo plínky.
Usínal celkem bez problémů i potom, ale začal si kousat nehty
. Nejdřív jen okusovat ukazováčky. Pak toho chvíli nechal a pak měl ohryzané všechny prsty. To bylo taky děsné. Vysvětlování, laky, vyhrožování…nic nepomáhalo. Mezitím se narodila sestřička (už druhá) a já vytáhla schované plínky s obrázkama. Jeho nejoblíbenější s ksichtíky jsem mu jen tak dala. Hned si ji dal do postele a náhradního plyšáka, kterého měl v mezidobí už ho nezajímal. Bral ho už jen do školky ze zvyku (tam prostě plínka nesmí). Od té doby nekouše nehty (hurááá), ale začal ji zase žužlat. Zatím jen rožky, ale už ji z postele nevytahuje (jen já, když ji chci vyprat - nemá problém) a není celá durch mokrá, jako předtím. Tak to nechávám plavat. Ty neokousané nehty mi za to zatím stojí ![]()
Tak to je naše zkušenost…a jak jsem psala v úvodu, záleží co konkrétně ti vlastně vadí. Mě vadilo to žužlání a nepříjemné zvuky s tím spojené. Naštěstí se to dalo bez problémů prát.
A podobnou historku mám i s dcerou, která ožužlávala králíka (uši a ruce). Někdy i tak, že se pozvracela. Sebrala jsem ho přesně v době, kdy jsem brala synovi plínku. Byl řev jak tur při usínání, po 2 měsících marného boje, že si odvykne jsem králíka vrátila. Naštěstí už ho nežužlá, ale je to ta nej nej nej hračka. Bez něho ani ránu. žádný jiný plyšák ho nenahradí. a že jich už má ![]()
@Angua píše:
Já jsem dávala medvěda i vlhkého, šak coVida, mikrovlnka je dobrý tip, snad to nevzplane
no vlhkýho bych mu ho dala taky ale to bylo naq chatě a já mu ho vymáchala v bazénku a mylela jsem že uchne do večera a ono ni tak sem stáhla mikro na 50% a po 5 minutách asi půl hodky a byl suchej, jinak doma když dávám do pračky tak mám ždímání 1400 otáček tak je suchej hned
@monika82 na takový plyšový myčce už mám 2 jednu doma a jednu u mámy ale nejraději bych ehnala ještě apon 2 ale nemají je ![]()
Taky mám doma závisláka
- má usínáčka kravičku a nepustí ji z ruky ani přes den. Kdyby mohla, tak ji bere i do vany. Celý den s ní chodí, pusinkuje ji, tulí se k ní, v kočárku si ji drží… Děsím se dne, kdy se ztratí.
Dokonce jsem tu před časem zakládala diskusi, abych sehnala stejnou krávu ještě jednu, protože už se nevyrábí.
No mi taky jedem vedro jak blázen a mi plyšovýho velkýho usínáčka přes pusenku.. je to taková dečka s hlavičkou slona.. ale jsme spokojené miminko.. jen někteří důchodci to nemůžou rozdejchat a zastavují mě jestli mu to nechci sundat s pusenky.. ne nechci dal si to tam sám a když oddělám je řev ale vysvětlete jim to ![]()