Závislost na telefonu

9173
31.1.15 13:14

Závislost na telefonu

Také je Váš teenager závislý na mobilu? Nevím, co už mám dělat, ale vytáčí mě, že má dcera neustále mobil v ruce, píše a píše, věčně neochotná cokoli udělat doma a učení, ani nemluvím.
Když omezíme dosah WIFI, stejně má internet v mobilu, takže je to jedno. Vážně mě to leze na nervy, večer sedne k televizi a jen píše. Už jsem jí i řekla, že buď se bude dívat bez telefonu, nebo ať jde do jiného pokoje. Tak to jde tv stranou a zase telefon.. Je to závislost, nevím, jak na ni.
Je to i u vás??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Keish-Keish
31.1.15 13:19

Já nemůžu nic říkat, já jsem zase závislá na notebooku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14637
31.1.15 13:24
@Keish-Keish píše:
Já nemůžu nic říkat, já jsem zase závislá na notebooku :mrgreen:

Já taky. Mobil je mi fuk, ten použiji maximálně když mám někde sraz a druhý mi volá, že přijde později. Ale i rodiče už jsem naučila na maily. Horší je ten ntb, ráno otevřu, večer zaklapnu… :| Učím se u něj, jím u něj, bavím se na něm, pracuji na něm,… Na druhou stranu, když jsem třeba na chalupě, tak si ho s sebou neberu a je to OK. Tak asi je to i prostředím a tím, jestli je to samotýrání (dneska ho nezapnu, budu si číst knihu), nebo přirozené zabavení se něčím jiným (jdu do restaurace, tak si ho nevezmu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.1.15 13:26

@pannda Spíš záleží, co na něm dělá. Píše si s kámoškou? S úchylem? Kouká na videa? Píše si deník? Sedí u emimina? :mrgreen: Pokud si jen píšou s kamarády, ale občas zajdou i ven, tak proč ne, je fajn, že si má s kým povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
31.1.15 13:27

Jestli není dceři osmnáct a neplatí si mobil sama, tak bych jí změnila tarif, aby tam internet neměla a vypla bych wifi.
Pokud by se podílela na domácnosti, dobře, ale takhle - ee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
31.1.15 13:27

Já taky noťas, ale umím ho využít jak pracovně, tak i volnočasově, tedy nejsem na něm stále. Mám doma spoustu povinností i čas na své koníčky. Ale to co poslední dobou předvádí holka, mě dovádí k šílenství. Přeli jsme se i v tom, že do koupelny ho OPRTAVDU brát nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.1.15 13:30

Tohle znám, takže to řeším jednoduše, přijde za školy, odevzdá telefon, udělá věci do školy, něco pomůže doma, zkontroluju, jestli má věci do školy hotové, pak vracím telefon a odebírám znovu po půl deváte večer, aby šla spát, jinak by na něm byla bůhví do kolika a ve škole by byla unavená, dceři bude 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
31.1.15 13:30

@pannda no tak ja jsem taky zavisla na mobilu :D a vyuzivam ho podobne jako @Litta notebook. No co na to rict. Seber ji smartphone a supni ji Nokii 3310, s tou se tak dlouho bavit nebude. :mrgreen: A jinak nevim, co je spatnyho na sledovani telefonu a tv zaroven, ja to delam taky a vnimam oboji. Samotna televize me nudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
31.1.15 13:31

@Litta píše s kamarády…se svým klukem, a to ji načapu i pozdě v noci, prostě musí mít tel. stále… Venku už dlouho nebyla, vysvědčení děs běs, vč. důtky(ale fakt za kraviny, co řeší škola), líná si i jídlo připravit, musím ji neustále něco upozorňovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
31.1.15 13:32
@romype píše:
Tohle znám, takže to řeším jednoduše, přijde za školy, odevzdá telefon, udělá věci do školy, něco pomůže doma, zkontroluju, jestli má věci do školy hotové, pak vracím telefon a odebírám znovu po půl deváte večer, aby šla spát, jinak by na něm byla bůhví do kolika a ve škole by byla unavená, dceři bude 15 let.

No, 16-ce ho už fakt odebrat nedokážu, to mi jen tak neodevzdá…úkoly do školy jí už taky nezkontroluju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.1.15 13:33

Co jste ji dali, to pouziva :nevim: Ja jako nactileta mela briketu od Nokie, dobijeci simku a tim to haslo, na telefonu jsem nevisela, protoze na nem slo jen psat sms a volat
No a taky jsem mela vytacene pripojeni k netu a omezeny datovy limit. Kde ty davne casy jsou.
Osobne si myslim, ze nekteri rodice nemaji soudnost, nejdriv diteti nacpou chytry telefon ci tablet, neomezujici tarif a pak krici, ze dite nic jineho nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
31.1.15 13:34
@RoseK píše:
@pannda no tak ja jsem taky zavisla na mobilu :D a vyuzivam ho podobne jako @Litta notebook. No co na to rict. Seber ji smartphone a supni ji Nokii 3310, s tou se tak dlouho bavit nebude. :mrgreen: A jinak nevim, co je spatnyho na sledovani telefonu a tv zaroven, ja to delam taky a vnimam oboji. Samotna televize me nudi.
Špatnýho nevím, stačit sledovat jde obojí, ale já jsem alergická už na to, že celej večer vrní mobil vedle mě..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.1.15 13:36
@pannda píše:
No, 16-ce ho už fakt odebrat nedokážu, to mi jen tak neodevzdá…úkoly do školy jí už taky nezkontroluju..

8o jak neseberu, takže tím chceš říct, že ty posloucháš 16ti letou holku? A kdo jí ten telefon platí?
Pokud bych ho platila já, normálně bych jí sdělila za jakých podmínek bude mít telefon, pokud by to nedodržela, smolík, přestala bych okamžitě platit telefon, dřív jsme bez nich taky existovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9173
31.1.15 13:37
@Bibi239 píše:
Co jste ji dali, to pouziva :nevim: Ja jako nactileta mela briketu od Nokie, dobijeci simku a tim to haslo, na telefonu jsem nevisela, protoze na nem slo jen psat sms a volat
No a taky jsem mela vytacene pripojeni k netu a omezeny datovy limit. Kde ty davne casy jsou.
Osobne si myslim, ze nekteri rodice nemaji soudnost, nejdriv diteti nacpou chytry telefon ci tablet, neomezujici tarif a pak krici, ze dite nic jineho nedela.

Dotykáč za pár tisíc je dneska docela normál a neomezený tarif teda nemá, stále dobíjí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.1.15 13:38
@pannda píše: Špatnýho nevím, stačit sledovat jde obojí, ale já jsem alergická už na to, že celej večer vrní mobil vedle mě..

Mne by spis lezlo na nervy to spatne vysvedceni, ale chapu, ze kazdy mame svoje prority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí