Závislost na telefonu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
31.1.15 17:52
@terinka4444 píše:
vybrala sis mně a jedeš po mně. Snažím se ti říct, že je to o tvých mantinelech. Že nezablokuješ internet v mobilu ale není pravda. Je to o tom, co ty jí dovolíš. Prostě ti letý puboš doma poslouchat bude. Pokud to není nezvladatelný dítě, tak prostě poslouchat bude. Já tě přeci nekritizovala, ale je to o tom, co jí dovolíš. Přeci rozhoduješ ty, ne ona. Puboš nepuboš.

Naprosto souhlasím. Taky mám puboše, skoro 18, a neumím si představit, že by se takhle choval. A rvát se s mámou?? Tak to je vrchol. Tam už ale zjevně selhala výchova dřív, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.1.15 17:52
@Emilie píše:
Je to monžé. Já jen že jako rodiče si tohle sami sobě málokdy přiznáme - kdyby to náhodou byla pravda.A máš pravdu, že ten vzdor k rodičům jsem si vypěstovala v hodně raném dětství. Já už zdrhala jako osmiletá. :nevim:

no tak tam byl asi zakopaný pes, takže ono to nebylo proto, že by jsi byla tak hrozná pubertačka, která by se nedala zvládnout, ty jsi to prostě kvůli něčemu vracela svým rodičům, v podstatě asi podvědomě to byla tvoje pomsta nebo tak něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
31.1.15 17:54
@pannda píše:
Ale je prostě tvrdohlavá, bojuju s ní skoro od jedenácti, ale občas si fakt dělá co chce a nemá respekt.

Nechce se mi to kopírovat celý, tak vybírám jen tu podstatnou část. Pak se nediv, ale to není její chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.1.15 18:14
@romype píše:
no tak tam byl asi zakopaný pes, takže ono to nebylo proto, že by jsi byla tak hrozná pubertačka, která by se nedala zvládnout, ty jsi to prostě kvůli něčemu vracela svým rodičům, v podstatě asi podvědomě to byla tvoje pomsta nebo tak něco :nevim:

No jistě. Pomsta nebyla propadat, to byl je prostředek k mému cíli a pomstě jako takové - pomsta byla sledovat, jak ti dva hadroví a bezmocní panáci už neví, co mi maj zakázat, abych dělala, co chtějí oni - t. j. mít lepší známky a učit se. Paradoxně, kdyby na to tak netlačili, já bych měla dvojky, maximálně dvě tři trojky - bez učení. A jak jsem psala, ten náš říďa to věděl, takže ten mi v tom mém sebedestrukčním chování dost zabránil. Natolik, že jsem slušně odmaturovala, a že mě pak vzali na dvě VŠ bez přijímaček. :nevim:

Já jen chtěla ukázat jeden model, že jestli prostě je něco špatně, pokud puberťák nereaguje na „běžné motivační pobídky“ při dosažení plnění povinností včetně prospěchu, pak… je něco špatně. A že použitím těch běžných motivačních pobídek jako zabavení mobilu, dokud se nezlepší známky… tak může být ještě hůř.

A když se vám ten puboš z tohoto důvodu blokne, tak vám ty mříže prokouše. Přeháním, berte to obrazně… ale… prostě ho v tom destrukčním a sebedestrukčním chování nezastavíte. Neuhlídáte ho 24 hodin denně.

Díky pane řediteli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.1.15 18:26

@Emilie nemyslím si, že by to bylo stejne i v běžné funkční rodině, u tebe se sešla tvoje tvrda hlava s nefunkční rodinou - zda se, že cele to byla touha ublížit rodicum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.1.15 18:51
@Bábrdl píše:
@Emilie nemyslím si, že by to bylo stejne i v běžné funkční rodině, u tebe se sešla tvoje tvrda hlava s nefunkční rodinou - zda se, že cele to byla touha ublížit rodicum

No snad ne. Teda že fakt že u zakladatelky je tomu jinak.

Já jen, když tak slyším ty příběhy, jak dosud poslušná princezna s blonďatejma copama náhle poslouchat přestala a pak náhle zdrhla s partou feťáků, tak si říkám, její máma nechápe, ale já možná asi vím proč…

Ale to jsme jinde. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
31.1.15 19:15

@Emilie ale to bys nám mohla hodit radu do pléna, to by se nám mohlo jednou těžce hodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.1.15 20:05
@terinka4444 píše:
@Emilie ale to bys nám mohla hodit radu do pléna, to by se nám mohlo jednou těžce hodit

Myslím, že už toto téma necháme být :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 18:37

Jak byste takovou zavislost na mobilu resily u dospeleho? Sorry za anonym je to citlive. :( anonym O.

• Citovat
  • Upravit
37145
22.2.15 18:47

U dospeleho je to slozitejsi jestli nekdo ma nejakej navod sem s nim resim prakticky to sami akorat misto mobilu pocitac. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
22.2.15 19:05

Sebrat. Nic jineho neexistuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 19:11
@Nuggetka píše:
Sebrat. Nic jineho neexistuje :cert:

S ditetem tohle jde. Ale jak to praktikovat s dospelym? O.

• Citovat
  • Upravit
37145
22.2.15 19:14

@Nuggetka presne s dospelim je to o to horsi ze ten mobil/ pocitac potrebuje treba k praci a tak takze sebrat mu ho nemuzete i kdyby si to nechal libit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
23.2.15 15:27

@Kriss Tina Ja vim ze jo :kytka: ale jinak jak by to šlo netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie